Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mfdnes-bulvar

21. 6. 2010 10:19
slusny protimluv

na jedne strane kricite po zodpovednosti, ale na druhou stranu rvete jak protrzeny, kdyz vam stat chce snizit dotaci na nove auto, dovolenou nebo televizi (stavebni sporeni je jen bezvadna nalepka). jinak vam odpovim za pana ministra: ta usporena tisicovka nejde nikam, ta zkratka nebude utracena, ale o to se snizi deficit statniho rozpoctu. nejprve premyslejte a pak tady vypoustejte vase hystericke vylevy

0 0
možnosti

petrhajek.blog.idnes.cz

20. 6. 2010 17:57
docela si protirecite

Zodpovedny clovek si bude sporit, nebo se o sebe jinak starat, vzdy, protoze je zodpovedny. Ale vychcanek je ten, kdo si bere statni podporu na neco a pouzije ji na neco jineho (SS se pouzije treba na dovolenou, koupi auta, hi-fi veze a nebo treba na darecky milence). Kdyz uz by se mela tato podpora zachovat, mela by a/ byt vazana skutecne na dany ucel (koupe bytu, stavba domu, rekonstrukce bydleni) a ne moznost vyuzit to na cokoliv a za b/ mela by se vztahovat pro mlade rodiny (startovaci byty), protoze lidi, co uz byt maji, muzou novy platit ze stareho, na rekonstrukci vzit hypo apod.

0 0
možnosti

_PoQ_chobotnice

23. 6. 2010 4:54
Re: docela si protirecite

Ale přesně tak to je! Ani si nedovedete představit, kolik peripetií se skrývá za možností "půjčky" od stavební spořitelny. Kolik všech možných dokazování, že finance jdou na stavebnictví, kolik papírů, atd, atd, jen abyste peníze dostal.....

0 0
možnosti

příšerně žluťoučký kůň

18. 6. 2010 20:32
Otázka je, proč by mělo být stavební spoření dotováno

Chudší lidé jsou tak vlastně nuceni (skrze daňový systém) dotovat bohatší, kteří mají na to aby si pořídili vlastní bydlení. Ale co je horší, stavební spoření je méně úročeno, protože banky nejsou blbé a z prémie si nastavením úroků kousek odeberou - tolik, aby bylo pro lidi výhodné, ale zároveň tolik, že i jim to už stojí za to.

 

Podle mě by měli být proti stavebnímu spoření jak pravičáci (protože každé přerozdělování je nemorální a nespravedlivé) tak levičáci (protože je nejen nemorální, nespravedlivé ale v tomto případě dokonce i sociálně nespravedlivé) :-)

0 0
možnosti

cara al sol

20. 6. 2010 21:26
Re: Otázka je, proč by mělo být stavební spoření dotováno

OK, snižme plošně daně daně z příjmu o pár procentních bodů, když už jsme teda tolik proti přerozdělování. Tak chudáci chudí lidičkové nebudou muset dotovat bohaté. Na tom přece taky vydělají všichni. Tedy ti pracující.

0 0
možnosti

2mmmm_2

18. 6. 2010 19:09
Jde o to,

zad (a jak moc) snížení státního příspěvku rozkymácí celý systém stavebního spoření. Mimochodem systém, který zatím vždy fungoval...

0 0
možnosti

pilinazlenina

18. 6. 2010 13:03
autor to nepochopil

Státní příspěvek na SSP je jeden ze špinavých socialistických výstřelků, který měl být už dávno zrušen.

0 0
možnosti

Petr Johan

19. 6. 2010 23:57
Re: autor to nepochopil

diskutér to jistě vůbec nemyslel vážně

Stavební spoření a státní příspěvek ke stavebnímu spoření vznikly v devadesátých letech minulého století. Myslíte, že to je jeden ze socialistických výstřelků? ;-D

0 0
možnosti

Deleter

18. 6. 2010 9:41
Perličky z diskuse

"Stát si nemůže hrát na pánaboha, především když nemá peníze. "

--

Ale má, 1000 miliard ročně (zhruba). To, že s nimi neumí či nechtějí námi volení zástupci hospodařit, to není problém stavebního spoření.

Ano, zrušme státní podporu SS, a vyžaduji snížení DPFO o 5%.

0 0
možnosti

mff-59

18. 6. 2010 20:47
Re: Perličky z diskuse

Vyžadovat můžeš... A pokud na to vláda a parlament nevezme ohled, musíš se příště více snažit u voleb! :-P

0 0
možnosti

svt

18. 6. 2010 8:37
Stavební spoření - z nouze ctnost

Vážení, stále se tu diskutuje o výši státního příspěvku... Klidně ať není, ale jen za těchto předpokladů:

1) Musí být důsledně prosazována politika, kdy bit je dlužník a nikoli věřitel.

Inflace, která znehodnocuje vklady a dluhy, totiž zvýhodňuje dlužníky oproti věřitelům. A protože stát (my) je největší dlužník, vítá inflaci. Vzpomeňme, jak se politici celé Evropy báli deflace.

2) Jako čistý věřitel bych tedy uvítal finanční produkt, který po zaplacení poplatků a daní z úroků navýší výši uložených financí právě o inflaci. To samozřejmě v situaci, kdy nebude hyperinflace, např. max 10%. Co udělá banka s penězi, které získá investicemi navíc, je její věc. Za sebe nechci riskovat a zároveň nechci, aby se mé ušetřené peníze časem znehodnocovaly, resp. chci, aby jejich znehodnocování bylo vyrovnáno ziskem z toho, že jsem je fakticky půjčil (jako věřitel) bance (fakticky dlužníkovi).

To by asi uvítalo více lidí. Kdo chce víc, ať si riskuje. Jinak je stavebko jediná možnost, jak se zahojit.

0 0
možnosti

Jáosobně

18. 6. 2010 8:44
Re: Stavební spoření - z nouze ctnost

Stejně si na to daněma přispěješ, takže je to o ničem.

0 0
možnosti

Ccecil

17. 6. 2010 21:08
tuhle zhovadilost zrušit

a přijde mi to spravedlivé. Naopak mi přijde nespravedlivé ji podporovat a s tím i prapodivné zisky bank, které jsou dotovány na úkor státního příspěvku.

0 0
možnosti

voloda44

17. 6. 2010 21:18
Re: tuhle zhovadilost zrušit

banky?

0 0
možnosti

barnabas_666

17. 6. 2010 18:48
stavební spoření v době dostupných hypoték je totální blbost

hrozně by mě zajímalo, kolik lidí ho využívá opravdu na výstavbu. Dávno mělo být zrušené !!

0 0
možnosti

Deleter

17. 6. 2010 19:19
Re: stavební spoření v době dostupných hypoték je totální blbost

Proč je to blbost? Vyjde levněji, než hypotéka.

0 0
možnosti

danastol

17. 6. 2010 18:14
nesmysly

pane Fuchsi, přestaňte psát o ničem a chtít se někomu zalíbit. Vy jste člověk, který je od života nasraný na všechno.Ty nesmysly co píšete.Proč by měl stát podporovat státním příspěvkem někoho kdo spoří u bank, nebo společností, které nejsou státní.Proč mají ostatní, kteří nemají stavební spoření, podporovat ostatní.Vy si asi pletete předek a záchod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.