Kanibalismus v Maďarsku: Matka uvařila vlastní dítě!

Tato šokující událost nedávno otřásla celým Maďarskem. Nezaměstnaná matka čtyř dětí vyřešila nedostatek financí na jídlo pro své hladové děti naprosto otřesným způsobem. Aby zasytila své tři děti, uvařila jim jejich čtvrtého, nejstaršího sourozence!

Vyučená řeznice a uzenářka, třicetiletá Agatha Kalmánová z Kecskemétu, přišla o zaměstnání loni v prosinci, když zkrachovala tamní výrobna čabajek. Jako svobodná matka čtyř dětí však ani po devíti měsících nenašla nové zaměstnání. Vše vyvrcholilo počátkem letošního září, kdy ji nedostatek financí přinutil k neuvěřitelnému činu. Po poradě se svými čtyřmi dětmi a po jejich tajném hlasování, koho ze svých čtyř sourozenců ti zbývající tři snědí, padl pomyslný černý petr na nejstaršho z nich, osmiletého Ference Kalmána...

Jistou polehčující okolností tohoto zrůdného případu bylo to, že Agatha Kalmánová byla opravdu zkušenou a velmi šikovnou řeznicí, tudíž malý Ferenc nejenže příliš netrpěl, ale důležité bylo i to, že jeho tři sourozenci měli celé tři týdny co jíst, neboť paní Agatha zužitkovala kompletně celého Ference. Její suverenita (a svým způsobem chladnokrevnost) šla dokonce tak daleko, že se minulý víkend zúčastnila mezinárodní kuchařské soutěže v Budapešti. Její pikantní paštika z Ferencových jatýrek zde obsadila krásné třetí místo, ovšem největší úspěch zaznamenal její uzený Ferencův jazyk, který získal zvláštní cenu poroty, díky čemuž se Agatha kvalifikovala do velkého kuchařského finále v Los Angeles!

Bohužel, jak byla Agatha Kalmánová chladnokrevná a bezcitná, tak byla současně i blbá. V okamžiku, kdy byla při finále soutěže dotázána na to, z jakého masa své pochoutky vyrobila, odpověděla Agatha naprosto suverénně a hlavně podle skutečnosti, tedy, že vše uvařila z Ference! Pohotový moderátor ještě stihl zavtipkovat, když namítl, že "Ferenc" je skutečně netradiční jméno pro pašíka. Agatha však několikrát všem přítomným divákům vysvětlila, že Ferenc nebyl žádné prase, ale že se skutečně jednalo o jejího nejstaršího syna. V sále po tomto jejím přiznání nastalo totální zděšení. Situaci se ještě snažil uklidnit jeden z porotců soutěže, maďarský ministr práce a sociálních věcí Arpád Gyula, který se nebohé Agathy snažil zastat, když vyzdvihl její marnou devítiměsíční snahu najít si zaměstnání a též poukázal na to, že přece tepelně upravila POUZE jednoho ze svých synů, zatímco zbývajících tří synů se ani nedotkla... Ministrova snaha o zmírnění Agathina činu však vyzněla do ztracena. Agatha Kalmánová byla okamžitě vzata do vazby a za vraždu jejího syna jí nyní hrozí až doživotní trest!

Nezbývá nám tedy nic jiného, než doufat, že se podobně otřesný případ již nikdy nebude opakovat a pokud ano, tak že ho spáchá alespoň o trochu chytřejší a prolhanější osoba než jakou byla pravdomluvná Agatha Kalmánová, protože přijít kvůli obyčejné lidské hlouposti o finále kuchařské soutěže, konané navíc v Los Angeles(!), to je docela pech, nemyslíte...?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Fuchs | pátek 24.9.2010 11:20 | karma článku: 20,21 | přečteno: 2691x