Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Islám a mešity do České republiky rozhodně patří!

V posledních dnech mě velmi znepokojila snaha řady obyvatel Hradce Králové, zabránit místní muslimské komunitě ve výstavbě mešity v jejich městě. Někteří z nich se dokonce vyjádřili v tom smyslu, že pokud k výstavbě skutečně dojde, stane se tak jen přes jejich mrtvolu!

Zajímalo by mě, kolika těmto obyvatelům Hradce Králové muslimové osobně ublížili...? Kolik těchto lidí muslimové okradli...? Kolik těchto lidí muslimové fyzicky napadli...?

A vzápětí si i sám odpovím: Muslimové v Hradci Králové nikoho z nich fyzicky nenapadli, nikoho z nich neokradli. Dokonce ani nikomu z obyvatel Hradce Králové nenutili pod pohrůžkou násilí, aby přešli na jejich víru. Nic z toho se v Hradci Králové nestalo, přesto se proti muslimům  zvedla masová vlna odporu.

Napadlo mě, co jsou ti muslimové zač, že je většina obyvatel (a nejen Hradce Králové) šmahem odsuzuje, aniž by s nimi měla jakoukoliv předchozí osobní zkušenost. Pocházejí snad muslimové z jiné planety? Potřebují snad ke svému dýchání něco jiného než vzduch? Přežili by snad bez vody déle než obyčejný smrtelník? Jsou snad muslimové lidé bez emocí? Lidé, kteří nevědí co je to smích a pláč? Rozmnožují se snad muslimové odlišným způsobem než my ostatní? A co jejich děti? Rodí se snad ony jako nenávistná, vraždící monstra, která chtějí ovládnout svět? Nikoliv.

Muslimové, stejně jako my všichni, pocházejí z planety Země. Jsou to tedy LIDÉ, stejně jako my všichni ostatní. Lidé, kteří dýchají ten samý vzduch, který dýcháme my všichni. Lidé, kteří pijí tu samou vodu, kterou pijeme my všichni. A stejně tak jako se my rádi bavíme, smějeme se, radujeme se, tak se smějí a radují i muslimové. Ale na druhou stranu dokáží, stejně jako my, projevovat lítost, smutek, pokoru a dokonce znají i slzy. A co se dětí týče, jsou na tom úplně stejně jako my ostatní. Aby se muslimům narodilo dítě, je k tomu zapotřebí muže a ženy. Muže a ženy, kteří se milují. Otce a matky, kteří jsou po narození svého dítěte šťastní a kteří by pro svoje dítě udělali první poslední. Dokonce by pro svoje dítě byli ochotní i zemřít, stejně tak jako většina z nás, kteří bychom svým  vlastním dětem obětovali cokoliv, včetně svých vlastních životů.

Proč tedy tolik zášti, nenávisti a odporu vůči muslimům? Vždyť to jsou lidé jako my. Lidé, kteří se rozhodli žít v České republice. Lidé, kteří CHTĚJÍ žít v České republice. Lidé, kteří zde chtějí pracovat, vytvářet hodnoty. Lidé, kteří chtějí poznat naši kulturu, zvyklosti, ale též lidé, kteří naopak svou kulturou a způsobem života obohatí nás. Ale hlavně, jsou to lidé, kteří se svým rozhodnutím žít zde, zavázali nejen respektovat všechny naše platné zákony, ale stejně tak (v případě, že platné zákony poruší) jsou připraveni přijmout za své činy odpovídající trest.

Je mi smutno z toho, do jaké pozice postavili obyvatelé Hradce Králové tamní komunitu muslimů. Je mi smutno z toho, že ač muslimové v Hradci Králové neudělali nic protizákonného, přesto je na ně pohlíženo jako na někoho, kdo přišel s úmyslem ubližovat a škodit. Je mi smutno z toho, že aniž by obyvatelé Hradce Králové muslimy osobně poznali, aniž by jim vůbec dali šanci se projevit, šmahem je odsoudí a nechtějí s nimi mít nic společného.

I proto je pro mě petice proti výstavbě mešity v Hradci Králové výrazem absolutní netolerance ze strany obyvatel města a upřímně se za jejich netolerantní přístup k muslimům stydím. Odsuzovat někoho jenom proto, že ho neznám a že právě tato neznalost (a pouze ona) ve mně následně vyvolá obavy z onoho neznámého, to je ta nejhorší a zároveň nejhloupější forma odsouzení, jaká může být.

Vyjadřuji proto muslimům z Hradce Králové upřímnou podporu v jejich snaze vybudovat v Hradci Králové mešitu a pevně doufám, že ne všichni obyvatelé České republiky jsou k muslimům tak netolerantní, jako jejich odpůrci právě v Hradci Králové.

Autor: Filip Fuchs | úterý 7.9.2010 11:23 | karma článku: 20,41 | přečteno: 2707x
  • Další články autora

Filip Fuchs

Proč si díla Milana Kundery nevážím a nikdy vážit nebudu

V souvislosti s úterním úmrtím česko-francouzského spisovatele, pana Milana Kundery, bylo napsáno již mnohé. Mě osobně nejvíce zaujaly polemiky a úvahy na téma, zda si máme, jako čtenáři jeho knih, jeho díla vážit, či nikoliv.

14.7.2023 v 13:13 | Karma: 20,84 | Přečteno: 1534x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Sobota 27. května 2073: Reportáž (z budoucnosti) z oslav 200 let kolínského gymnázia

"Vážení přátelé, milí hosté, naši bývalí studenti, je mou milou povinností přivítat vás na oslavě dvousetleté existence našeho vzdělávacího ústavu, kolínského gymnázia," započal svou uvítací řeč stávající ředitel, pan Ivo Zachař.

30.5.2023 v 13:13 | Karma: 12,77 | Přečteno: 434x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Žádné všeobecné nadšení z generála Pavla kolem sebe nepozoruji. Jde snad o mediální masáž?

Rozhodně nechci tímto svým blogem přilévat další olej do ohně, pomyslné zákopy mezi příznivci pana Babiše a příznivci pana Pavla jsou dle mého soudu již dostatečně hluboké, nicméně o jeden svůj postřeh bych se s vámi rád podělil.

20.1.2023 v 13:13 | Karma: 38,58 | Přečteno: 1855x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Pane Babiši, pozitivní kampaň je k ničemu! Buďte ke generálovi Pavlovi mnohem ostřejší!

Jak všichni jistě moc dobře víte, již dlouho před začátkem své případné prezidentské kampaně avizoval pan Babiš, že pokud se nakonec opravdu rozhodne kandidovat, udělá vše pro to, aby jeho kampaň byla za všech okolností pozitivní.

18.1.2023 v 13:13 | Karma: 27,48 | Přečteno: 1019x | Diskuse| Ostatní

Filip Fuchs

Potvrzeno: 99,7 % občanů ČR věří, že v tzv. cause "Čapího hnízda" je Andrej Babiš nevinný!

Netuším jak vy, ale já osobně patřím celoživotně mezi ty, kteří dávají přednost tzv. "tvrdým datům". I proto jsem uvítal a se zájmem sdílel poslední aktuální průzkum, týkající se causy Andreje Babiše a "jeho" Čapího hnízda.

21.9.2022 v 13:13 | Karma: 27,04 | Přečteno: 1015x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Vláda odvolala velvyslance v Rusku Pivoňku, řekl ministr Lipavský

5. května 2024  12:59,  aktualizováno  13:12

Vláda odvolala českého velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v neděli v diskusním pořadu...

Malostranský zápisník: Když nevíš, kudy kam, majzni soka Putinem!

5. května 2024

Premium Jak odvrátit pozornost od kočkopsího tandemu Vondra-Niedermayer? Kdo zase znásilnil českého...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  12:56

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

VIDEA TÝDNE: Nehoda ve Vysočanech, nahá umělkyně i útok mečem v Londýně

5. května 2024  12:55

V pražských Vysočanech sjel řidič Porsche ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Žena utrpěla vážná...

  • Počet článků 225
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3830x
Už vím, co všechno pro mě znamenáte, jak moc jste pro mě důležití a jak moc vás mám rád, vážení čtenáři a blogeři. Motto: Váš úsměv = moje radost a odměna.