Geniální rozhodnutí TV Nova: Turecká telenovela o Šeherezádě!

Včerejší den byl pro mě doslova "dnem šťastných zpráv". Však posuďte sami. Nejprve jsem se dopoledne dozvěděl, že příznivci Michaela Kocába sbírají podpisy pro to, aby mohl být pan Kocáb nominován na Nobelovu cenu míru. "No, konečně to někoho napadlo!" vykřikl jsem nadšením, když jsem se tuto skvělou novinu dozvěděl...

Odpoledne jsem se poté dočetl, že by si Kateřina Neumannová ráda zopakovala uspořádání dalšího světového šampionátu v lyžování! "To je přece jasné! Kdo jiný by tuto funkci měl zastávat, než právě ona!" jásal jsem nadšením... Ovšem tou pomyslnou sladkou třešínkou na závěr bylo moje půlnoční zjištění, že TV Nova chystá pro své diváky opravdový bonbónek, tureckou telenovelu!!!! Moje nadšení v ten okamžik dosáhlo naprostého vrcholu a pro jistotu jsem okamžitě běžel do naší ložnice vzbudit svou ženu a požádal ji o to, aby mě několikrát štípla. Vůbec jsem si totiž nebyl jistý tím, zda se mi to všechno jenom nezdá...

Rozhodnutí TV Nova mě doslova šokovalo. Příjemně, pochopitelně! Již několik týdnů si totiž lámu hlavu tím, čímpak chce moje nejzamilovanější televizní stanice překonat svůj nedávný, naprosto fenomenální projekt Talentmánie! No řekněte sami. Je vůbec možné trumfnout něco tak úžasného, jako byla Talentmánie? Do včerejší půlnoci jsem byl přesvědčen o tom, že to možné není. Ovšem TV Nova, jak bývá jejím dobrým zvykem, mě opět vyvedla z omylu. Zapomeňte proto na brilantního Leoše Mareše. Zapomeňte na skvělé bonmoty porotců, panů Genzera a Suchánka. A v neposlední řadě zapomeňte i na legendární převlek Leoše Mareše: na jeho šaty z čerstvého syrového masa! To vše je minulostí. Nyní nás čeká něco naprosto nevídaného, doslova nová dimenze televizní zábavy: turecká telenovela!

Pojďme se proto alespoň ve stručnosti seznámit s oním zázrakem, který si pro nás TV Nova přichystala. Nový projekt TV Nova nese název: "Tisíc a jedna noc" a jedná se o turecký seriál, jak již bylo řečeno. Samotný název je však poněkud zavádějící a mnohé diváky může zklamat. Seriál totiž nebude mít dílů 1000, ale pouze 90. Škoda, že jich bude tak málo, že? Ale co naděláme. Ten premiérový budete moci shlédnout již v neděli 6.února. A o čem to celé bude?

Představte si, že o talentované architektce s půvabným pohádkovým jménem Šeherezáda! Ale v žádném případě nepůjde o pohádku. Kdepak. Šeherezáda je totiž maminkou těžce nemocného pětiletého syna a tak bude shánět (zřejmě celých 90 dílů) peníze na jeho léčbu. Bohužel, nebude mít moc možností na výběr. Vlastně bude mít pouze jednu. Peníze na záchranu svého syna získá totiž pouze tehdy, pokud stráví noc se svým nadřízeným! Ale to není všechno. Pokud se Šeherezáda rozhodne, že se svým nadřízeným stráví ještě jednu, či dokonce několik nocí, potom za každou další noc dostane od svého nadřízeného další peníze! Pěkně vychytralý šéfíček, co říkáte? Místo toho, aby zoufalé Šeherezádě dal všechny potřebné peníze najednou, rozhodne se ji zneužít několikrát po sobě! Nevím jak vy, ale já osobně stojím již nyní na straně nebohé Šeherezády...

Pokud vás zajímá, kdo ztvární hlavní postavu seriálu, potom vám prozradím, že se jedná o herečku Berguzar Korelovou. Zřejmě jste o ní nikdy v životě neslyšeli, proto vás alespoň navnadím tím, že bývá přirovnávána ke kráskám typu Moniky Bellucci či dokonce Salmy Hajek, čili opravdu velké lákadlo, zvláště pro pánskou část diváků.

A kdy budete moci osudy krásné Šeherezády na svých televizních obrazovkách sledovat? Zní to až neskutečně, ale bude to rovnou pětkrát týdně! V pondělí a ve středu to bude od 20:00 a v úterý a ve čtvrtek až od 21:45. Po těchto čtyřech večerech v řadě přijde čas na zasloužený odpočinek a další díl se dostane ke slovu až v neděli ve 20:00. Asi vás zajímá, proč se v úterý a ve čtvrtek bude seriál vysílat až od 21:45? Je to prosté. V tyto dny se totiž na TV Nova od 20:00 vysílá další divácký hit, a sice Ordinace v růžové zahradě. Ale to ještě není všechno! Kromě úterý a čtvrtka budete moci v ostatní vysílací dny (tedy v pondělí, ve středu a v neděli) shlédnout hned dva díly "Šeherezády" najednou! No řekněte sami, není to báječné?

Já osobně si myslím, že je to naprosto fantastické! Zvláště, když si uvědomím fakt, že vysílací schéma nového tureckého seriálu nebude kolidovat s dalšími skvělými počiny, jakými jsou kupříkladu seriály z dílny konkurenční stanice TV Barrandov. Nejenže tak na této stanici budeme moci i nadále sledovat páteční případy sympatického majora Zemana, ale dokonce nepřijdeme ani o sobotní osudy neméně sympatické a vždy usměvavé ženy za pultem, v podání báječné Jiřiny Švorcové!

Chtěl bych proto touto cestou nesmírně poděkovat TV Nova za to, že přišla s tímto novým projektem. Myslím si, že se jedná o naprosto průlomový okamžik v historii českého televizního průmyslu a já jsem hrdý na to, že mohu být při tom. Uvedení tureckého seriálu na naše obrazovky, navíc v hlavním vysílacím čase, to je historický mezník, který nemá v dějinách české televizní tvorby obdoby. Nezbývá proto nic jiného, než TV Nova za tento její nejnovější počin ze srdce poděkovat:

Děkujeme Ti, Novo, tohle se Ti vážně povedlo...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Fuchs | čtvrtek 27.1.2011 9:47 | karma článku: 38,09 | přečteno: 5143x