František Chvalovský: "MS ve fotbale vyhraje Severní Korea!"

Je evidentní, že nadcházející mistrovství světa ve fotbale bude bez účasti našich reprezentantů jen jakýmsi pochybným setkáním týmů druhé kategorie...

Poté, co se naši chlapci solidárně rozhodli vzdát se kvalifikace na MS ve prospěch Slovenska a záměrně proto odehráli svou kvalifikační skupinu, jak by řekla česká komentátorská jednička Pavel Čapek: "zle,nedobře", ztratili nejen sponzoři, ale zejména diváci na celém světě veškerý zájem o šampionát.

"Bez Čechů to prostě nebude ono!" Tuto větu slyšíme z úst fanoušků po celém světě v posledních dnech čím dál tím častěji.

Sešli jsme se proto na malebném stadionku v Blšanech a zeptali se fotbalové funkcionářské legendy, pana Františka Chvalovského, koho považuje za největší favority celého šmpionátu.

-Tak jak se vůbec máte, pane Chvalovský? Dlouho o Vás nebylo slyšet.

"Velmi dobře, paní redaktorko! Žádné trestní stíhání, žádné výhrůžky od lichvářů, dokonce mě už přes čtvrt roku nikdo neunesl... Prostě pohodička!"

-Ale co ten Váš šibalský úsměv, pane Chvalovský? Že Vy zase něco chystáte?

"Vám nic neunikne, paní redaktorko! Prozradím Vám tedy co chystám... Víte, paní redaktorko, rád bych opět do první ligy!"

-Už zase?!

"A proč ne?"

-A zase s Blšanama?

"Ale kdepak! Blšan se to vůbec netýká! A fotbalu už vůbec ne!"

-Aha. To je zajímavé, pane Chvalovský. O co se tedy jedná?

"Víte, jsem člověk intuitivní, dám hodně na svůj pocit a tentokrát vidím budoucnost a obrovský potenciál v obci Troubky!"

-Co prosím?

"No Troubky, přece...Vodní pólo, paní redaktorko!"

-No když myslíte, pane Chvalovský... Ale vlastně, proč ne! Ušetříte za stavbu či pronájem plaveckého bazénu, že? To je chytré, pane Chvalovský. Vidím, že jste zůstal stále stejný... Peníze až na prvním místě, že?

"No právě. Vodní pólo v Troubkách je za hubičku!"

-No a co fotbal, pane Chvalovský? Koho tipujete na nového mistra světa?

"Podívejte se, paní redaktorko, já mám zcela jasno... Nikdo o nich nic neví. Skoro nikdo je neviděl hrát. Mnozí se ptají, zda vůbec existují... Dle mého soudu zvítězí tým... KLDR!"

-Co prosím?

"No Severní Korea přece!"

-Aha. Zeměpis mi nikdy nešel... A co druhý finalista, pane Chvalovský?

"Jednoznačně Slovensko, paní redaktorko! Ti chlapci půjdou od výhře k výhře. Bohužel, ve finále prohrají. Ale i stříbrná medaile jim bude slušet!"

-Pane Chvalovský, čas se nachýlil, je třeba se rozloučit. Děkuji Vám za Vaše postřehy a určitě přijedu ráda i příště. Máte to tady moc útulné... No, i když tedy ten zápach z kravína, pane Chvalovský...

"No to víte, paní redaktorko. Vesnice je vesnice... Ale i mně bylo příjemně s Vámi. Určitě přijeďte zase!"

-A na závěr tu mám příjemnou zprávu i pro naše čtenáře. Již nyní mohu prozradit, že příště se budu ptát dalších dvou fotbalových expertů, pana Jaroslava Starky a pana Ivana Horníka. Oba pánové by před začátkem nového ročníku Gambrinus ligy rádi zveřejnili svou výzvu, určenou fotbalovým funkcionářům všech prvoligových týmů. Jak se mi oba svěřili, své od srdce míněné prohlášení nazvali velmi výstižně:

"Zkusme to alespoň první dvě kola bez úplatků!"

Děkuji za pozornost.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Fuchs | pondělí 7.6.2010 16:26 | karma článku: 11,88 | přečteno: 1533x