Emisar Topolánek varuje: "Až dojde uhlí,topte si čím chcete!"

Lepšího člověka na nový post energetického vyslance pro střední Evropu bychom asi jen těžko hledali. Pan Mirek Topolánek má diplomacii v malíčku a svým taktním jednáním oblažil již nejednoho českého novináře...

"Jestli Rusové Evropě zase típnou plyn, tak to bude v prdeli!" nechal se slyšet nový emisar a dodal:

"Jako mě osobně to je šumák, tady v Toskánsku je teplo po celej rok, ale těm chudákům u nás ve střední Evropě fakt nezávidím. Samozřejmě pro ně udělám první poslední, ale když si Rusové postavěj hlavu, tak s nima nehnu ani já. Leda bych je nakopal do gulí!"

Vskutku diplomatické řešení, pane vyslanče! Není však tím správným řešením pro podobné případy orientace na atomové elektrárny?

"Ty vole, s jádrem jdi někam!" reaguje poněkud diplomaticky pan Mirek. "To je úplně na pi.u! Temelín, Dukovany, Jaslovský Bohunice, to všechno postavili Rusáci. To jsou šulíni. Na Rusa není prostě spoleh."

Takže zbýva už jenom uhlí. Bude ho však dostatek či ne?

"Ty vole, ty mě bavíš. To jsou otázky, jak od nějakýho dementa. Jasně že uhlí jednou dojde. Ale co mně je do toho. Já se z Toskánska nehnu jak je rok dlouhej!"

Přejme tedy panu vyslanci, ať se mu v jeho nové funkci daří. A propo, co jeho novému postu říká paní manželka.

"Hele vole, manželku vynech! Už mě fakt nebavíš. Sbal se a vypadni! A ten foťák ani nevyndavej z kabely nebo ti ho rozkopu!"

Opouštíme tedy sídlo nového úřadu pana vyslance Mirka Topolánka v Toskánsku a nezbývá nám, než pogratulovat střední Evropě k tomu, že si za svého energetického emisara vybrala právě jeho.

A ač by se mohlo zdát, že byl pan Topolánek během naší návštěvy poněkud podrážděný, není tomu tak. Důkazem budiž náš poslední pohled na jeho terasu. I z dálky zřetelně rozeznáváme siluety pana Mirka a jeho malého synka.

Oba nám svými typickými gesty dávají jednoznačně najevo, že u nich dvou jsme jasné "jedničky"...

 

Autor: Filip Fuchs | středa 16.6.2010 8:50 | karma článku: 17,03 | přečteno: 1297x