Církevní restituce: Pedofilním kněžím bych nedal ani korunu!

Nic mě nedokáže tak rozčílit, jako když se z médií dozvím o dalším novém případu, kdy kněz dlouhodobě sexuálně zneužíval nezletilé děti! V takových chvílích pociťuji obrovský vztek a snad ještě větší bezmoc...

Stejně tak tomu bylo i u nedávno odhaleného případu z Německa, při kterém se tamní katolický kněz u soudu přiznal k tomu, že v posledních osmi letech minimálně 280krát (!!!!) sexuálně zneužil tři chlapce! Co mě však naprosto dorazilo, to byl způsob, jakým se snažil svoje činy vysvětlit. Dotyčný kněz se totiž u soudu hájil slovy: "Nemyslel jsem si, že to chlapcům škodí..."

Tomu se snad ani nechce věřit! Pokud by záleželo čistě na mém osobním rozhodnutí, odsoudil bych každou takovou zrůdu zcela automaticky a bez jakéhokoliv slitování k doživotnímu trestu. Mírnější trest si tito sexuální devianti z řad církve prostě nezaslouží!

Je naprostou iluzí domnívat se, že v České republice se podobná zvěrstva nedějí. Jen já sám (a to nejsem věřící a kupříkladu v kostele jsem byl naposledy před více než 25 lety) vím z doslechu minimálně o dvou případech, kdy pedofilní kněz sexuálně zneužil nezletilého chlapce, respektive ministranta. V prvním případě se jednalo o znásilnění ve stadiu pokusu, v tom druhém mělo jít údajně o znásilnění dokonané!

Proto se ptám: takovým všehoschopným deviantům máme my všichni, prostřednictvím našich daní, financovat jejich živobytí? Co je to vůbec za pokrytce, kteří se přes den tváří jako svatouškové, káží při tom o Bohu, o lásce k bližnímu a po večerech naopak nestydatě masturbují u svých počítačů při sledování toho nejtvrdšího porna, nebo rovnou znásilňují a všemožně sexuálně zneužívají malé děti? Takové ohavné zrůdy máme z našich daní platit?!

Nevím jak vy, ale já osobně bych neváhal postavit mimo zákon každou církev, uvnitř které by byl odhalen kněží, sexuálně zneužívající děti. A nejen to. Každé takové církvi bych okamžitě zakázal její činnost na našem území a bez náhrady jí zabavil veškerý její majetek!

Z výše napsaného zcela jasně vyplývá, že jsem jednoznačně proti jakékoliv formě tzv. církevních restitucí. V žádném případě si nepřeji, aby stát prostřednictvím našich daní financoval kněžím jejich zvrhlé sexuální praktiky, kterých se navíc dopouštějí na bezbranných dětech! Chce-li stát i přesto církvím darovat celkově až 100(!) miliard korun z našich daní, potom ať bezpodmínečně a zcela nekompromisně zajistí, aby se církve urychleně zbavily oněch stovek až tisícovek pedofilů, které se do jejich řad v průběhu let vetřely.

Dokud se tak ovšem nestane, potom žádná z církví, působících na území ČR, nemá morální (ani žádné jiné) právo na jedinou korunu z našich daní!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Fuchs | pondělí 30.1.2012 14:19 | karma článku: 25,98 | přečteno: 1399x