A náš pes? Ten ať se klidně utopí!

Chápu, že v okamžiku, kdy váš dům a zahradu zaplaví voda do výšky půl metru, navíc během neskutečně krátké chvíle, myslíte hlavně na záchranu životů všech členů rodiny...

Opustit však svůj dům a nechat v kleci u domu zavřeného psa, ať se o sebe (zhruba na dvou metrech čtverečních a v téměř půl metru vody) sám postará, to není nic jiného než hyenismus!

Naštěstí byl u události z dnešního dopoledne přítomen regionální zpravodajský štáb TV Nova a zoufalého pejska z jeho vodního zajetí vysvobodil.

Nabízí se ovšem otázka, proč si vůbec takoví lidé (a jsou to ještě vůbec lidé?) psa pořizují, když si na něj při svém opouštění domova ani nevzpomenou. Jak by asi chudák pes dopadl, kdyby nebyl televizní štáb nablízku?

A uvědomují si členové této rodiny, že v okamžiku, kdy si pořídí do své rodiny psa, mají za něj po celý jeho život zodpovědnost, srovnatelnou se zodpovědností za své děti?

Naštěstí se drtivá většina rodin zodpovědně chová, protože se v nich pes automaticky stává jejich dalším plnoprávným členem a případy podobného hyenismu jsou spíše vyjímkou.

Nezbývá nám proto nic jiného, než co nejupřímněji poděkovat členům regionálního (zřejmě severočeského) zpravodajského štábu TV Nova, kteří byli dnes dopoledne ve správný čas na správném místě a černého labradorského retrívra pohotově zachránili.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Fuchs | sobota 7.8.2010 20:27 | karma článku: 28,35 | přečteno: 2165x