Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

6. 3. 2011 12:32
zkus spočítat chlapče

To máme internet,řekněme 500Kč měsíčně.K tomu počítač bratru za 10 000. Něco stojí jeho spotřeba.Než se do toho starý  člověk dostane,musí spoustu naštudovat .Ne každý má toho hodného vnoučka co mu bude trpělivě hodiny vysvětlovat že tahle ikonka je na tohle,tady nahoře má napsat tohle. Spíš si bude muset nakoupit drahé odborné knihy,nebo drahý kurz. Potom snad,když ještě zvládne eskapádu do banky aby mu zavedli elektronické bankovnictví.Teda pokud má vůbec bankovní účet,to aby si ještě připočetl aspoň stovku měsíčně za vedení účtu.Výsledkem bude, že bude odměněn tím že bude smět  pomalu přepisovat ze složenky malá číslička do počitače,přičemž stačí aby se upsal v jediném a peníze jsou v luftu.A vlastně potvrzení  o platbě (jako u složenky) do ruky nedostane.To se asi dědouškům a babuškám moc líbit nebude,to si radši po důchodu se  složenkama na tu poštu dojde,a máte rychleji,levněji a s jistotou.

O onom ohromném zdroji informací (většina relevantních je i v televizi), ani nemluvě.

 

0 0
možnosti
MD

midou

5. 3. 2011 22:41
to bude prča

až ti dnešní třícítníci co mají 20 hesel do bankovnictví, twitteru, facebooku, emailu, brokerjetu, rajčete,  atd... začnou dostávat Alzheimera

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 3. 2011 12:41
Re: to bude prča

Ona bude stačit Kalouskova důchodová reforma.Aby pak měli z čeho vůbec v tom internetovém bankovnictví platit. Soukromé důchodové fondy zkrachujou, na poště jim vyplatěj minimální státní důchod, něco  jim  doplatěj na sociálce. Většinu z toho daj panu domácímu na nájem (nebo pokud už maj soukromej byt ,tak sdružení nájemníků na nutné opravy domu), na elektřinu ani telefon už jim nezbyde, to odhlásí. Takže s tím co zbyde, tak do Kauflandu pro suchý rohlíky. Kdo bude moct, si půjde radši  někam pár kaček přivydělat.

Na flákání se při surfování na internetu to skutečně nebude..

0 0
možnosti
BR

Stobka

5. 3. 2011 21:26
Neházejte všechny padesátníky do jednoho pytle.

Znám spoustu mnohem starších občanů, kteří na internetu jsou jako doma. Co takhle si zařídit pravidelnou brigádu a to internetové připojení si platit sám...Možná by se vám pak podařilo přesvědčit i rodiče o užitečnosti netu.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

5. 3. 2011 20:38
Tak to prostě chodí-

názory takřka na cokoliv se mezi generacemi prostě liší.Někdy proto,že zvyk je železná košile,a jindy,že prostě ti starší vědí,jaké to je,být mladý,ale ti mladí ještě neví,jaké to je být starý...Jinak ale musím chválit za styl i úroveň a češtinu.Zřejmě Vám není cizí, krom internetu, ani kniha...Hezký den.J.Peters,65 let mlád,Šumava.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1285x
Absolvent gymnázia, aktivně hrající fotbalista, příležitostný fotograf, občas také skladatel rýmů - šprýmů a také člověk naivně hledajíc na světě spravedlnost. Na Facebooku mám veřejný profil Zde a také mám Twitter

Píšu pro

Firestarter magazín - business everyday