Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

11. 7. 2011 21:31
Snad by bylo lepší

napřed se trochu učit. Publikovat názory hodné desetilletého dítěte je dost trapné.

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

19. 5. 2011 8:13
Pište raději o fotbale,

protože o věcech, ke kterým se v tomto článku vyjadřujete nemáte ani potuchy. Zeptejte se věřících, přečtěte si patčičnou literaturu, koukněte na internet... možností je spousta a než si příště vyberete téma, měl byste si o něm alespoň něco nastudovat. Je totiž mírně trapné, když student gymnázia (!) vypotí úvahu, že účel náboženství je v tom, aby se lidé báli a naprosto neodpustitelné, pokud dokáže napsat, že terorizmus nedokázal víc, než zničit "dvojčata", které byly taktickým tahem USA. To svědčí o tom, že je Váš rozhled velice omezený, nejen co se náboženství týče.  

0 0
možnosti
PGS

pgjed

19. 5. 2011 7:46
Mladý muži,

Chci li o něčem přemýšlet, něčím se vážně zabývat, musím to znát. Jinak to nemá smysl. Zakládat hlubokomyslné úvahy na smyšlenkách a doměnkách vzatých kdoví kde, to je zráta času.. Začněte tedy náboženství nejprve studovat. Příležitostí a kvalifikovaných učitelů je opravdu dost. Vzhledem k vašemu věku vám mohu doporučit třeba Marka Váchu. Seznámíte-li se důkladněji se základy křesťanství, rychle zjistíte, že víra opravdu neslouží tomu, aby se lidé báli. Právě naopak. A že ani kolem křesťanství nejsou žádná tajemství, kromě těch, kjterá přadstavují základní články víry.

Ptáte se, jak je možné, že přes to co na základě smyšlenek hodláte vytýkat křesťanství, věřících celkově na světě neubývá. Je to dáno jednak tím, že výtky jsou smyšlenkami a druhý důvod si najděte v knize Skutků Nového zákona. Vystoupení učitele Gamaliela před veleradou říká vše.

Přeji mnoho zdaru při vašem hledání.

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

18. 5. 2011 22:13
My když jsme byli na gymplu

za hlubokého totáče, nedala se sehnat prakticky žádná duchovní literatura. Přesto jsme si alespoň něco poshánět dokázali a z dnešního zpětného pohledu vidím, že to nebylo až tak špatné.

Dnešní děti mají knihovny celého světa na jedno kliknutí myší, přesto jsou schopny se spokojit s několika větami ubohých klišé.

Ptám se, pořád se ptám: Lidi, když už vás to zajímá, proč nečtete?

0 0
možnosti
AR

Don don

18. 5. 2011 23:02
Re: My když jsme byli na gymplu

no protože je jednoduší kopírovat vžitá klišé. Raději publikovat blábol, o kterém si myslím, že je pravdivý, než si něco přečíst a něco se dozvědět. Hanebnost. A dlouho jsem Vás neviděl. :-)

0 0
možnosti
AR

Don don

18. 5. 2011 19:56
no

tady se trochu pane kolego pletete. Je to právě víra, která odlišuje člověka od zvířat. Nemusíte ji snášet - což také o něčem svedčí - ale měl byste ji alespoň akceptovat. Ona tu totiž bude i bez Vás. Jsem dalek toho, abych Vám víru nutil do hlavy. Třeba na ni taky jednou přijdete. Čeho však nejsem dalek, je otázka Vaší češtiny.

0 0
možnosti
AN

ort

18. 5. 2011 19:43
,

FilipeR^

0 0
možnosti
D

dampfer

18. 5. 2011 19:36
Samozřejmě

PROTOŽE NEJSME ORANGUTÁNI, ALE PŘEMÝŠLIVÍ A ZODPOVĚDNÍ LIDÉ

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1285x
Absolvent gymnázia, aktivně hrající fotbalista, příležitostný fotograf, občas také skladatel rýmů - šprýmů a také člověk naivně hledajíc na světě spravedlnost. Na Facebooku mám veřejný profil Zde a také mám Twitter

Píšu pro

Firestarter magazín - business everyday