Podzimní rozjímání

Opravdu je podzim jen "čas", "období", nebo nějaký abstrakt? Podzim je sice jedno ze čtyř ročních období, ale zároveň hmatatelnou věcí a výjimečnou nápovědou. Léto se líbí každému, stěží na něm někdo hledá tmavé stránky. Proto po něm přichází tajemný podzim, který se snadno může jevit jako Jeckyll and Hide. A to je správně! 

Podle úhlu pohledu znamená pro negativistu sychravé počasí, příchod depresí, brzká tma a mokro. Pozitivně laděná osoba naopak vidí v nádherně zbarvené přírodě energii, v čerstvém vzduchu osvěžení a ve tmě důležitý klid.  

Matka příroda si to uměla spočítat a tato konfrontace by nám měla připomenout po bezproblémovém létu zásadní věc - rovnováhu. Téměř všichni zapomínáme, že vše funguje na principu vyváženosti. Pokud nedosáhneme nízkého bodu zklamání, nedosáhneme vysokého bodu satisfakce. A to stejné platí v rovině úspěchu. Pokud nedokážeme přijímat velké porážky, nejsme připraveni na velké výhry. A opět máme odpovědi na některé vnitřní otázky přímo před sebou. Destruktivně a únavně se srovnáváme s rýmečkami a tunami oblečení na sobě, abychom si mohli vychutnat kombinaci slunečních paprsků s vlnami čistého vzduchu. 

 

Celý článek s krásnou podzimní fotkou najdete na tomto odkazu

 

Autor: Filip Bartoš | pondělí 17.11.2014 9:54 | karma článku: 3,76 | přečteno: 145x