Říman o Paroubkovi,aneb stokrát ne!

Jak to vidí,ale také slyší Hackyfish.

    Ještě před pár týdny jsme se tu všichni blogeři hádali, jestli je krize okolo nás viditelná,nebo není. Dnes, jak se zdá, je už tato odpověď jasně zodpovězena.  I mnozí nyní vědí, že důsledky celosvětového hospodářského úpadku nějakým způsobem ovlivní i naši Českou republiku.  A je ji třebas nějak řešit. (Pomineme-li však názory hradu.)Ať už tu krizi odstartovala média, nebo americké banky- je zcela jedno. Co ale není jedno, je její řešení a styl, jakým se nám všem podaří s touto námi nezaviněnou situací vypořádat.

       Ano, Topolánkova vláda se vydala správným krokem (kdybych mohla hlasovat za opoziční ČSSD -neváhala bych ani minutu -pro schválení těchto nervových opatření)-nicméně, tato vláda, dle mého soudu, pouze vykročila pravou nohou.(A prosím, vynecháme debatu o tom, jestli to je pozdě, či nikoliv! -Na to, už jsme si snad všichni zvykli, že u nás je to všechno tak trochu se zpožděním, a s pořádným prodražením! )

   Jenže tahle doba-do které jsme se dostaly, ikdyž ne naši vinou (no, to je tak trochu sporný bod),žádá těch kroků několik desítek. Dokonce si troufám říci, že to bude takový malý maratonský běh. A k tomu běhu, který vláda potřebuje zvládnout, potřebuje mít naše vláda obě nohy zdravé a dobře zkoordinované. (V tom, bohužel, vidím první problém úspěšného řešení-neřešitelného.)

   Dále se ptám, když tato opatření jsou podle pana Římana a Topolánka plošná-kdy si konečně někdo došlápne plošně na banky a různé lichváře, kteří potápí celoplošně českého občana. To, že banka udělá milosrdný krok, že naše obydlí nám hned, jakmile nebudeme moci splácet, nezabaví a bude nám ho pronajímat, je dle mého soudu, hanebnost!Hanebnost zabalená do krásného vánočního papíru…(Předem upozorňuji, že takto štědré vánoce nejsou určeny pro nás.)

    Hanebnost proto, že pokud někdo má hypotéku, tak ví, kolik bance na nejrůznějších poplatcích vlastně přeplatí. Ví, že to malé a titěrné RPSN je umístěno tak, aby si ho nedejbože nikdo, kdo je alespoň trochu vzdělán nevšimnul,a ještě je tam napsáno od! Nestydí se klamat reklamou, která je sice pravdivá, ale vždy, nás nevzdělance, vyjde o něco dráž,než ty vzdělané a zasvěcené! Takže teď po tom všem, jak si tady užívají nevzdělanosti českého národa, jim mám děkovat za to, že za deset let, co tuto hypotéku poctivě splácím, a díky krizi, kterou vlastně odstartovali oni svými neuváženými kroky, teď nebudu žít ve svém, ale zase v pronajatém?(Takže děkuji, jste moc hodní!)

   Další věc je, že Česká republika může odčerpat spoustu finančních prostředků z Evropské Unie na podporu podnikání - a to až osmset miliard. Ano, osmset miliard, které tu leží před námi, jen se pro ně nemůžeme shýbnout,a které tolik potřebujeme! Nemůžeme tyto prostředky odčerpat díky byrokracii, a nezájmu politiků! Co je to za blbost, že abychom na tyto peníze, které EU poskytla pouze pro Českou republiku, si musí podnikatel tyto peníze nejdříve půjčit u banky a pak mu budou teprve  po pár měsících proplaceny. Jenže bohužel za dobu, než dostane zpět budoucí podnikatel tyto peníze zpět, neutáhne bankovní úroky-a krachuje. ODS  nadává, že ČSSD chce prožrat zhruba osmdesát miliard budoucím generacím (snížením DPH pohonných hmot, potravin), ale já,byť teda nemám ekonomickou školu si ale myslím,že  osmset a osmdesát miliard…No, kdo tu projídá naši budoucnost?

    A za třetí, proč se nikdo nezabývá legislativní mezerou, která mnohým podnikatelům umožňuje, propustit své zaměstnance, přestože se jen vymlouvají, že je zasáhla Cel. Fin. Krize? Ano, většina firem tuto krizi opravdu jen využívá ke svému obohacení. Kdyby se zde provedl audit, tak by se zjistilo, že k propuštění nemají důvod. Jenže proč by k tomuto kroku nepřistoupili, když je to pro ně tak výhodné,že? A stát jim to vše rád zaplatí. Proč propuštění zaměstnanci pro něho dále mohou pracovat, jenže už za pakatel, protože pobírájí peníze z Úřadu práce,a pracují  skoro stejnou pracovní dobu jako před tím? Možná si někdo řekne, v čem je problém…?Problém je v tom, že za ty jeho zaměstnance nemusí platit daňové odvody, zdravotní a sociální, a navíc, až je zpět příjme do trvalého pracovního poměru, tak za jednoho zaměstnance dostane až sedmdesát tisíc. A nejhezčí na tom je, že vše je legální. Nadáváme, že poplatky u lékaře zaplatíme zase my všichni…a to je pouhých (pro někoho) třicet kaček.Ale tady jde o milióny, které se zbytečně odčerpávají ze státní kasy. A já teda nehodlám platit něčí vůli, ještě více zbohatnout,díky tomu,že zná mezery v legislativě.

   Vážení, zkuste si vzít kalkulačky a společně počítejme…kdo vlastně náš stát více -díky chybám v legislativě zadlužuje? Přestaňte býti posedlými Paroubkem a Ráthem a začněme si zametat před vlastním prahem. Myslím,že pořád poslouchat od ODS, jaký mají úporný strach z Paroubkova vítězství a jak naši zemi totálně zadluží, opravdu není na místě,a navíc na to ani není čas!

  Ps: ČSSD jsem zatím nevolila, a NERVU přeji, aby se nevydal jen správným směrem, ale dotáhnul své kroky k dobrému cíly a k dobrým reformám-nezávisle na všech stranách. 

 (Autor vychazí z dat ze zpravodajství ČT2  ve 22,30 dne 16. 2. 2009)

Autor: Veronika Filáčková | úterý 17.2.2009 1:06 | karma článku: 11,42 | přečteno: 1020x