Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

honys

3. 3. 2009 10:32
On se asi musel zbláznit,

nebo měl nějaký zkrat. Protože takový názor nemůže člověk v žádné funkci vůbec vypustit z úst. Znám jedno kardiologa, který mne vyšetřil, nalezl nějaké drobné změny a na můj dotaz jak se mám o sebe starat, tak mi řekl, že to mi musí říct moje ošetřující lékařka, ta mě prý léčí a on je tam pouze na vyhodnocení naměřených výsledků.8-o8-oRv

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

3. 3. 2009 9:52
Ono kdyby se autor zamyslel nad tím..

jak obsadit  obvod  tak 40 km od  okresníbo města...

Na to je žena s dítětem prakticky nepoužitelná

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

3. 3. 2009 9:50
Obsazování míst na neoperativních oborech

je  věc n úpně  jiná...

Ty   Vaše  věty nesvědčí o tom, že byste měl universitu a viděkl  do toho !!!!

0 0
možnosti
ZF

sigishoara

3. 3. 2009 10:29
Re: Obsazování míst na neoperativních oborech

Univerzitu ještě nemám, ale brzy mít budu, nebojte!:-) Zkuste napsat souvislejší názor, když už se strefujete do mého vzdělání, dík. ZF

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

3. 3. 2009 9:35
dobry dobry

navic doporucuji dnesni rozhovor s timhle zamindrakovanym nymandem...jeste vice se rozpatlava v tom, co vcera rek...

0 0
možnosti
ZH

Zuzu.mizu

3. 3. 2009 9:43
Re: dobry dobry

Rozpatlává. A já mu to dopřeju. Ať se hezky ve svých hovínkách vyválí:-) 

0 0
možnosti
KK

Santa1

3. 3. 2009 8:43
Fakt dojemné,

jak autora berou práva žen - doktorek. Škoda, že akorát reaguje na momentálně účelově široce medializované vystoupení doktora Kubka. Pokud by to bylo skutečně jeho téma, bylo by to věrohodnější.

Taky pochybuji, že v praxi to jednou bude džentlmen, ohleduplný ke kolegyním doktorkám a matkám.

0 0
možnosti
ZH

Zuzu.mizu

3. 3. 2009 8:58
Re: Fakt dojemné,

Vy autora osobně znáte, když pochybujete o jeho vlastnostech?

0 0
možnosti
ZH

Zuzu.mizu

3. 3. 2009 8:43
Jeden z dalších případů,

kdy si politik nevidí do huby. Nebo respektive hledá problém tam kde není. Žalostný stav zdravotnictví bohužel není o poměru muž lékař versus žena lékařka, je o neschopnosti vlády prosadit kloudnou reformu a potažmo o žalostných platech nastupujících lékařu. A který lékař má chuť se dál vzdělávat a něco v oboru dosáhnout tak si prostě ten čas zorganizuje a dokáže to, bez ohledu jestli je žena nebo muž.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

3. 3. 2009 2:54
Statistika

Jestli Kubek vychází se statistik, dopouští se nejspíše banální chyby misinterpretace kauzality sociálních souvztažností. V souvislosti s článkem by se nesprávný směr kauzality dal vyjádřit asi takto: Ženy-lékařky mají nižší výkonnost než muži-lékaři, jelikož je u nich vyšší pravděpodobnost péče o dítě než u mužů. Správný pohled by měl vypadat takto: Jelikož muži věnují měně času péči o dítě, tráví v práci více času a zároveň, jelikož ženy tráví více času péčí o dítě, tráví v práci méně času. Avšak vzhledem ke společenskému přínosu péče o dítě vysoce vzdělaných středních vrstev, které je mnohem efektivnější ve smyslu pravděpodobnosti pozdějšího uplatnění na trhu práce než u nižších (méně vzdělaných) vrstev, je potřeba tuto "proměnnou" započítat do celkové efektivity vytížení v pracovním procesu. Dává o smysl? :-) Doporučuji knihu "Freakonomics".

0 0
možnosti
R

rohatey

3. 3. 2009 7:15
Re: Statistika

misinterpretace kauzality"

Kdepak není nad "vědecký" humanistický výklad, který má jen tu drobnou vadu že kdyby se zaplatilo jinému humanistickému "vědci" tak to takto ”vědecky” vyloží přesně naopak. Tuhle humanistickou dialektiku vídáme přečasto u našich soudů, když humanisticky vzdělané hadačky z ruky a kartářky z oboru psychológie a psychiatrie dávají soudu své "důkazní" podklady pro soudní rozhodnutí.

Ono těžko vysvětlovat třeba firmám na trhu že vzhledem ke ”společenskému přínosu péče o dítě vysoce vzdělaných středních vrstev” se má firma obětovat a skončit v konkursu.

0 0
možnosti
M

milanm.

2. 3. 2009 21:50
a

"V žádosti o Osvědčení k výkonu soukromé praxe v oboru interní lékařství z 17. 11. 1993: je neoprávněně (a nedoloženě) uvedena praxe ve FN I s FP v délce 7 měsíců, protože pokud by byla vykonána v době civilní služby, byla by vykonána v rozporu se zákonem; je neoprávněně (a nedoloženě) uvedena praxe ve FNM v délce 27 měsíců, protože v době podání žádosti byl žadatel zaměstnancem FNM teprve 18 měsíců (od 1. 5. 1992 do 30. 10. 1993); je nesprávně uveden začátek členství v ČLK jako rok 1991, ačkoliv žadatel do ČLK vstoupil teprve v květnu 1992. K datu podání žádosti tedy žadatel mohl vykázat nejvýše 24 měsíců (2 roky) praxe, takže nemohl splňovat podmínky stanovené tehdy platným Licenčním řádem ČLK k vydání Osvědčení o splnění podmínek k výkonu soukromé praxe člena ČLK v oboru interní lékařství. Toto

0 0
možnosti
M

milanm.

2. 3. 2009 21:50
Re: a

Obě zmíněná osvědčení tedy byla vydána v rozporu s platnými stavovskými předpisy ČLK. Rath tyto lži nakonec veřejně přiznal a omluvil se za ně. V odpovědi na otázku, kterou mu den před sjezdem (kde obhájil post prezidenta ČLK) položil deník Dnes, zda rozlišuje lži na zásadní a nezásadní, tuto lež bagatelizoval slovy: "To myslím rozlišuje každý… Začíná to už ve škole, když dostanete poznámku a rodičům to zapřete.

0 0
možnosti
G

Gmur

2. 3. 2009 21:27
tohle si rada prectu

:-):-):-)

vyborne! R^

0 0
možnosti
JN

Jannynov

2. 3. 2009 20:51
15 hrubého je nástup

úplně běžné po medicíně. A několik let je to stejné, mladí doktoři dřou za směšné mzdy. Proto muži utíkají, na škole, i po ní.

Tohle je problém, ne tlachy o muži versus ženy ---

0 0
možnosti
ZF

sigishoara

2. 3. 2009 21:07
Re: 15 hrubého je nástup

Kam muži utíkají? Učím anatomii první ročníky. Poměr kluci: holky v kroužku je již třetím rokem 5:15. To, že pak je doktorek jen lehce nad 50 procent svědčí spíš o opaku. A ještě jednu věc podotknu - bavíme se o tom, že ženy vedou o 2 procenta. Tento směšný rozdíl by měl někoho nutit k tak stupidním vyjádřením, jaké včera Kubek předvedl? Zvlášť pokud se shodneme, že ženy jsou kvalitní lékařky!! S pozdravem, ZF

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2985x
poslední prázdniny