Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

gagaryn

5. 11. 2008 13:22
***

Já jsem hrdý, že mám šedomodré oči.

0 0
možnosti
I

iruka

5. 11. 2008 10:14
Nesouhlas

Nakonec pateticky? Nebyl náhodou patetický celý článek? Jaké Čechy posuzujete? Není to od vás trochu laciný povzdech nad názory 20 lidí, kteří vás nakrkli, z deseti milionů? Občas se tu článek jako váš objeví a mě vždy spíše napadá, zda autor nebyl dříve zastáncem toho, co v takovém článku kritizuje, tzn. že to zažil zevnitř...

0 0
možnosti
ZF

sigishoara

5. 11. 2008 14:01
Re: Nesouhlas

Dík za názor. Samozřejmě to, co jsme byli někdy uvnitř, nemusí nutně omezovat aktuální postoj k jakékoli otázce. A pokud jsem se jako puberťák choval jako ignorant (a dost podobně jako jsem popsal v článku) neznamená, že dnes se nemohu opřít do těch, kteří puberťáci nejsou, ale chovají jakoby jimi byli. A jen 20 lidí? Máte pocit, že jsme snad hrdý národ, vážící si svých hrdinů? Já ne a proto jsem toto napsal. Mějte se pěkně.

Zdeněk Fík

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

5. 11. 2008 9:01
Hmm

Je jasné, že "hrdinové" vznikají spíše v době války nebo nějakého ohrožení, než v této době. Z hrdinů této doby mě napadá Antonín Holý a vůbec se mně nelíbí, že jeho jméno a práci zná daleko méně lidí než třeba Agátu Hanychovu či jiné "výrobky" našeho zábavního průmyslu.

O hrdosti na češství nebo jinou národnost se nechci rozepisovat, jelikož mám rozdílný názor od velké většiny lidí a tudíž bych vyvolaj jen spor. Jen krátce řečeno. Dle mého názoru mohu být hrdý pouze na to, o co jsem se nějak zasloužil, co jsem dosáhl cílevědomou činností....

0 0
možnosti
N

Nika.meil

5. 11. 2008 7:30
ANo....

Bohužel Češi jsou skutečně zamindrákovaný národ,který má radost i ze svých neúspěchů. Byla jsem nedávno v New Yorku a naprosto mě fascinovalo, jak jsou američané hrdí na svojí vlast. Oni jsou pyšní a dávají to neustále najevo. Projíždím Yorkem a vidím okna některých bytů a domů potažená americkou vlajkou a představuji si, jak by tady u nás lidé koukali na někoho,kdo by si dal do okna českou vlajku. Asi by si ťukal na čelo.....Musím říci,že ráda jsem z toho velkoměsta zase mířila domů,protože Čechy miluju,ale ta jejich národní hrdost mě udivovala. TO je to,co mě tady hodně mrzí, leckdy když pročítám diskuze,tak se i stydím za některé lidí,co dokážou vypustit z úst. Našemu národu by slušelo více hrdosti a méně závisti.R^

0 0
možnosti
I

iruka

5. 11. 2008 10:53
Re: ANo....

Na druhou stranu, mnozí Američané jsou hrdí na to, že jsou Američané, aniž by věděli, na co jsou hrdí - kdyby vám bylo od narození ze všech stran vštěpováno, že jste skvělá jen proto, že jste Češka, taky byste byla taková..

0 0
možnosti
PP

Pavlev

4. 11. 2008 23:27
Normálně by mi to bylo úplně jedno

ale když se tady hrdě hlásíte k češství, tak co to "pikat"? Znalost pravidel českého jazyka nesouvisí s češstvím???

0 0
možnosti
ZF

sigishoara

4. 11. 2008 23:42
Re: Normálně by mi to bylo úplně jedno

Určitě souvisí a omlouvam se za to.

Zdeněk Fík

0 0
možnosti
JJ

kokr57

4. 11. 2008 23:27
vážení II

je to dobře napsaný,ale Češi mají obecně jiné starosti a jsou  z malých poměrů, to je pak katapultuje do hodnot.které vyznávají, a potom jsou směšní. Někteří ovšem nikoli. Ale mnozí z nich už tady raději léta nežijí.

0 0
možnosti
JJ

kokr57

4. 11. 2008 23:22
vážení....

neber se tak váženě, MY JSME SLAVIA 1892; VY NEJSTE NIC.;-) P.S. viděl a zažil jsem už hodně, vzestupy a pády, dotknout se hvězd a spadnout do kanálu,důležitý je mít pořád nadhled a srovnaný hodnoty.

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

4. 11. 2008 22:52
Tak jsem to nějak nepochopil.

Co tím vlastně chcete říct? A k těm hrdinům. Celkem mě nezajímá, kdo dostal medajli na hradě. Větší hrdina je pro mě trafikant, který tento týden při přepadení prostřelil zloději nohu. Tragikomicky právě on je vyšetřován policiií z podezření na nepřiměřenou sebeobranu, protože zloděj měl jen atrapu. A politická žumpa? O čem se chcete bavit? Ukažte mi jednoho jediného pravicového politika, který by nebyl hloupý, nebo nekradl. Jak pak chcete volit? A hlas levici nedám. Takže cvičně, když to jde, dávám Národní straně, nebo někomu, kdo je proti socialistům z EU. Nemáme zde pravicovou stranu.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

4. 11. 2008 22:28
Klobouk dolů..

( žádný nenosím, ale smekám i tak )...zdá se, že Blaničtí rytíři se zavrtěli a jsou na nejlepší cestě vyrazit...:-)R^[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2985x
poslední prázdniny