Hurá, máme prezidenta !

Tedy to hurá, alespoň v mém případě by rozhodně patřilo do uvozovek. O důvodech, proč je pro mne pan Klaus jako prezident nepřijatelný se nechci teď a tady rozepisovat. Ten, proč jsem tomu rád je, že je tomu tak naposledy.

   Ale hlavně bych rád, aby zároveň, to byla poslední volba prezidenta, prostřednictvím pánů poslanců a senátorů. Doteď jsem si myslel, že člověk,když hlasuje, vyjadřuje svůj názor. Ten mohu změnit pouze pod tlakem faktů, argumentů, důkazů. Omyl - vidím, že je evidentně možné změnit názor za peníze. Vzhledem, k tomu, že z lidí, které znám lépe, nemění za peníe názory nikdo, nabízí se mi několik vysvětlujících hypotéz.

     první: Tím, že se člověk stane poslancem, nebo senátoram, metamorfuje, promění se podobně jako larva v můru, motýla....ve vyšší (nižší?!) formu schopnou měnit za peníze názory ( a dost možná i další artefakty z našeho světa).

     druhá: Někteří z nich nejsou bytostmi z našeho světa, ale třeba rafinovaně maskovaní "Marťani", o kterých hovořil Jiří Paroubek, tvrdíc, že bude vládnout, třeba s nimi.

Z tohoto tragikomického pohledu vidím několik, slovy dvě řešení celé situace.

-takzvaná "Přímá demokracie" Tedy varianta, kdy se de facto o každém prdu rozhoduje všelidovým hlasováním- referendem. Ta nebyla v minulosti téměř nikde ve světě ( snad s vyjímkou Švícarska) používána. Zejména s ohledem na její nákladnost. Ovšem v dnešní době internetu a ostatních komunikačních technologií se dá tento argument považovat za překonaný.

-absolutismus osvíceného monarchy.

Pravděpodobně by se našla i jiná řešení, ale tyto dvě mi přijdou nejpůvabnější.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarda Ficek | pátek 7.3.2008 11:03 | karma článku: 11,03 | přečteno: 889x
  • Další články autora

Jarda Ficek

Ekologie nebo gretenismus

24.6.2019 v 6:00 | Karma: 22,51

Jarda Ficek

"Vážená vláďo!"

7.1.2011 v 7:00 | Karma: 31,23

Jarda Ficek

Sociální dávky bych dal všem

6.3.2009 v 6:45 | Karma: 25,63

Jarda Ficek

Strašáci a tatrmani ?

5.11.2007 v 8:48 | Karma: 10,19