Hrrr na výlet !

Tak jsme se s rodinou vypravili v neděli na výlet a to hned na nejvyšší českou horu – Sněžku. Já ač mám jinak hory celkem zmáklý se tady a teď musím k něčemu přiznat - na Sněžce jsem jěště nikdy v životě nebyl. (to je furt vykydat, posíct , usušit sena a otavy , tohle a tamto udělat na baráku…) a pro samou práci se člověk ani na nej horu v republice nedostane, hotovej barbar. O to by ani tak nešlo, ale jakou formou a to co nejšetrněji tento fakt zdělit rodině , nebo ho naopak úspěšně ututlat ?   To jsou dilemata !

výhled na Růžovou horuautor

 Nakonec jsem se rozhodl pro variantu „Nech to koňovi má větší hlavu.“ Dorazili jsme na parkoviště v Peci co je chata Kovárna a že kam jdem a kde chceme zaparkovat . Já , že na Sněžku  a oni (výběrčí parkovného) hned jestli lanovkou, nebo snad pěšky a jestli pěšky (po mém tichém odsouhlasení) tak prý zda tou kratší cestou Obřím dolem nebo tou druhou . No nakonec jsme se celkem rychle domluvili , že tou kratší (ještě ,že všichni mluvíme česky). Tak prý máme zaparkovat až co nejdál nahoře v tý řadě aut při krajnici , jedno kde hlavně ať to není před nějakým vjezdem . Ještě kousek jsme popojeli , obkroužili Lesovnu a zaparkovali u řeky před garážemi pod ní .

  Vyrazili jsme. Počasí skvostné , nálada rovněž , pouze náš týnejžr zpruzený ,ale to je jeho standardní stav , nic mimořádného. Prošli jsme okolo boudy v Obřím dole a přišli na začátek první zóny NP. Vysvětlení Krnapu ani naše , proč že cyklisti nesmějí dál holky evidentně nepochopily a upokojili se až po historce s babkou kořenářkou trhající léčivky a pracovníkem Krnap na terénním motocyklu babku pokutujícím. Po vystoupání  k vodárně – trkači mi však začlo svítat, a v sedle nad Obřím Dolem mi došlo , že Krnap je měkkej . Lidí jak na Václaváku no hotová lidová atrakce nebo pouť.Jak kdyby nahoře dávali něco zadarmo! Celou cestu přes Sněžku až na Růžovou horu mě neopustil pocit , že už dole v Peci by měli prodávat místenky nebo si ten náš česko-polskej kopec ošlapem do roviny jak v Holandsku.

  Jenže při pohledu na rozestavěnou a skoro dokončenou budovu České Boudy mě na chvíli úplně přešel a jen jsem si říkal : „tolik keců a pro nic“.

Holt je Krnap jen úřad , jednou je člověk rád , že jsou a desetkrát by je zabil.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarda Ficek | čtvrtek 27.9.2007 10:22 | karma článku: 9,89 | přečteno: 688x
  • Další články autora

Jarda Ficek

Ekologie nebo gretenismus

24.6.2019 v 6:00 | Karma: 22,51

Jarda Ficek

"Vážená vláďo!"

7.1.2011 v 7:00 | Karma: 31,23

Jarda Ficek

Sociální dávky bych dal všem

6.3.2009 v 6:45 | Karma: 25,63

Jarda Ficek

Hurá, máme prezidenta !

7.3.2008 v 11:03 | Karma: 11,03