Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Helena1

5. 3. 2009 7:53
Píšete blbosti bez znalosti věci.

Já naopak odsuzuji všechny "cikánské" radnice, za to, že jsou na cikány měkký.

0 0
možnosti
R

rojack

4. 3. 2009 22:47
Víte,

mně by těch kikánů bylo i líto, kdybych neviděl v reportáži tu Romku, která bědovala, že jí z dvaceti tisícovek nechali jen tisíc.

U nás na severní Moravě lidé pracují 8 hodin denně třeba i za 10 hrubého. Ale pracují. Jak chcete ten ksindl chomutovský donutit pracovat, když dostávají dvacku čistého bez práce???

0 0
možnosti
MV

Martin V

4. 3. 2009 22:25
Nepijte!

A když už pijete, tak nepište!R^

0 0
možnosti
PM

neofyt

4. 3. 2009 22:15
No comment

Autor je mimo. Není co dodat a pokud by se něco našlo, mohlo by se to autora dotknout. Autor je jeden z těch, kteří jen kecají a nenavrhují jak jinak, je pdobný Kocábovi, Stehlíkové, Uhlovi. Tím je řečeno vše. Takového člověka nechci ani potkat ani znát. Starostou je asi v dědině, kde není moc uchazečů.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

4. 3. 2009 22:12
Jenže oni by na ty "ostatní" exekutoři přišli

i bez Chomutova.   Pak je otázkou, zda ti "ostatní" příspěvek na bydlení prochlastají. Někteří asi ano - pak je holt exekutor vymákne.

Máte pravdu, že problém nevznikl ze dne na den. Nezbývá než doufat, že ani u ostatních nebude exekutor ze dne na den.

0 0
možnosti
ST

b1s1t

4. 3. 2009 22:50
Re: Jenže oni by na ty "ostatní" exekutoři přišli

Prý exekuce není na neuhrazený nájem, .... ale pouze na neuhrazené pokuty za přestupky (četl jsem nějaké dobrozdání paní Primátorky).

Když někdo nemá na zaplacení pokuty, kterou dostal s největší pravděpodobností proto, že nepracuje a tak se chová jako každý nezaměstnaný kdekoli po světě, proč nemůže svůj malý prohřešek odpracovat? Proč za něj musí pikat jeho děti, sousedi, ...?

0 0
možnosti
D

důchodce

4. 3. 2009 22:01
mě se autore zdá,

nechcete chápat, o co vlastně jde. Dluh na nájemném-nějakých sto, dvěstě tisíc totiž "nevyrobíte" za týden. Při nájemném nějakých jeden, ale i čtyři tisíce to trvá celé roky. Zvláště, když ti šupáci na to dostávají podporu. Takže se nejedná o to, že snad na to nemají, ale prostě nepovažují za nutné, se tím vůbec zabývat. Jiná otázka je, jak důsledně konal magistrát ve vymáhání svých pohledávek, stejně jako je problém v rychlosti soudního rozhodnutí. Ale prostě své platby platit musím a tím spíše dluhy. Zvláště, když jsem je nadělal například tím, že se místo zaplacení činže několikrát pořádně ožeru, že.

0 0
možnosti
ST

b1s1t

4. 3. 2009 22:59
Re: mě se autore zdá,

Ono je to těžké.

Buď ti lidé mají regulované nájemné získané "přirozeně", pak ale asi nejsou nepřizpůsobáci, když s nimi po celá léta nebyl žádný problém.

Nebo jsou to sestěhovalci, vysídlenci z jiných měst, kteří neplatí regulované, ale tržní nájemné, které je mnohdy vyšší než v Praze, tudíž ta exekuce městem bude za něco jiného, asi za nezplacené pokuty, etc. - proč si to nemohli a nemohou odpracovat, stejně jako v kterékoli jiné civilizované zemi, když nemají mnoho prostředků na obživu (a věřte, že ty jejich cigarety jsou pořád ještě o polovinu levnější, než pozemky v centru, které si radní rozdělili mezi sebou).

Nebo to jsou přistěhovalci, kteří dostali byty nejnižší kategorie za regulované nájemné jen proto, aby Chomutov dosáhl velikosti padesátitisícového města, přestože v době, kdy se paní starostce zdál její titul přiliš prostý, obyvatelstvo ubývalo (VŠ šli pryč).

0 0
možnosti
SA

sprav

4. 3. 2009 20:06
neplatič v Římské říši byl vzat do otroctví

Machrujeme tady římským právem, ale na toto jednoduché právo se úmyslně zapomíná... A nyní k článku:

ad1- je rozdíl mezi dlužníkem a neplatičem. Neplatič je ten, kdo nechce splácet. Dlužil jsem státu, dlužil jsem bankám, ale chtěl jsme svůj dluh zaplatit a i když zpočátu nebylo z čeho, tak jsem jednal jak se státem, tak s bankami a kupodivu po počátečné nedůvěře alá "takových tu bylo", když viděli, že makám a měl jsem v té době 5 (slovy: PĚT) zaměstnání a pracoval 16 hodin denně a 7 dnů v týdnu, tak po několika měsících, když viděli, že splácím a že opravdu makám, tak se kupodivu i ty splátky snížili a světe div se i ty úroky odpustili zcela nebo částečně a já jsem dokázal skoro půl miliónu zaplatit za dva roky.

0 0
možnosti
SA

sprav

4. 3. 2009 20:09
neplatič v Římské říši byl vzat do otroctví II.

ad2 - mě zase někdo těch půl miliónu dluží a neplatil. Pomohl pouze exekutor. Jinak bych dosud neměl ani korunu... pomalu to z něj dostávám, ale dostávám. A recept? našel jsem si na internetu exekutora na kterého bylo nejvíc stížností, který dle vyjádření neplatičů byl "největší gauner" a toho jsem si vybral. A udělal jsem dobře.

ad3 - bohužel radnice nemohla s pohledem na politický předposranismus vůči jistému etniku nic moc dělat. Navíc exekutor musí, než sáhne k tomuto krajnímu řešení, tak musí obeslat všech 50 bank, 40 dalších obdobných ústavů, katastry, finanční úřady apod. Hodně je kolem toho práce... potom teprve lze sáhnout k tomuto řešení.

DALŠÍM KROKEM JE TOTIŽ POUZE TO UVRŽENÍ DO OTROCTVÍ. ovšem to by zase pseudohumanisti řvali.

0 0
možnosti
S

SvetNaruby

4. 3. 2009 19:59
ano,

řešit se to mělo dávno. Takto (i když trvdý postih je vůči těm vyžírkům na místě) to hodně zavání řešením z donucení. Blíží se komunální volby, DS získává na popularitě a paní primátorka by již nemusel být primátorkou. Proto (také) se uchýlila k tomuto řešení. To ale nic nemění na tom, že přísně by měly postupovat všechny radnice. A kdyby pro nic jiného, tak proto, že rozvířila vody a nahnala modrobolševikům a socanům strach, je DS nesmírně důležitá![>-]

0 0
možnosti

3lipy

4. 3. 2009 19:57
To je právě nebezpečí,

že tento precedens spustí lavinu bezohledných zásahů exekutorů. Každý se může, ne svou vinou,  ocitnout v roli neplatiče. Nikomu to nepřejme...V

0 0
možnosti
JD

drtinajan

4. 3. 2009 19:43
Chomutovská

radnice se snažila řešit tento problém už dávno - a protože všechny možnosti selhaly, tak sáhla po této metodě - není tedy pravda že to magistrát neřešil dříve. A za druhé - já když nebudu platit své závazky, tak mám na krku exekutora hned. Tady nejde o nový problém, ale o snahu konečně uplatnit zákony (které pro "běžnou" populaci platí už dávno) i v případě nepřizbůsobivých. Zkuste si o tom problému něco přečíst a pak kritizujte. A zkuste třeba navrhnout jak by jste podobný problém řešil Vy....

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2040x
Starosta malé obce na severním Rokycansku. Všechno o něm, o obci a lidech, kteří v ní žijí se dozvíte na www.nemcovice.cz