Twitterovské hvězdy: Babiš, Schwarzenberg, Spock a čeští fotbalisté

Po deseti měsících pauzy se vracím na blog. Twitter za to může! A také československý byznysmen Andrej Babiš, jehož definice twitteru mě zaujala...

Podnikající politik Andrej Babiš o twitteru řekl, že je to „něco jako kratší esemeska“. Omlouvám se za nepřesnou citaci, lovím z paměti.

Babiš má pravdu. Twitter je něco jako kratší SMS. A Babiš je taky hvězda. Objev roku v soutěži tweetroku. Spolu s ním objevili sportovního komentátora Roberta Zárubu a televizního moderátora Martina Veselovského.

Tvít roku je ale falešný. Jak už to tak na internetu chodí. Tedy tvít o Turcích a slečně prezidentské dceři nikoli, falešný je jeho autor Karel Schwarzenberg. Ale to je fuk. Hlavně, že je to vtipné. Na twitteru je hodně vtipálků vydávajících se za někoho, kým nejsou.

A taky já. Twitter miluju. Ani já nejsem já, jsem Šakal 007. Falešný jako jiní. Někdy. Twitter mě přiměl přestat zanedbávat blog. Novou rubriku Dekatvíty budu ládovat desetinásobnou porcí tvítů. Deka je deset, to přece každý ví, že? Tvít, ta krátká SMS, je 140 znaků, moje povídání bude tedy desetkrát delší.

Jako úvodní dekatvít by to snad mohlo stačit? Fotbal s Italy skončil remízou a já si dneska v kině uvědomil, že ze startrekovských postav je mi nejbližší pan Spock.

Výkon našich fotbalistů hodnotí lidé na twitteru jako úžasný i bídný zároveň. Tak to na twitteru chodí. O prvním důstojníkovi Enterprise jsem si na twitter napsal: Všichni jsme tak trochu pan Spock. Chceme dělat věci správně, "podle předpisů", ale život nás občas nutí "ke kompromisům".

Autor: Zdeněk Fekar | sobota 8.6.2013 1:24 | karma článku: 12,78 | přečteno: 714x