Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

medea

31. 7. 2010 11:46
skvele natocene nic

banalni pribeh obestaveny geekovskyma hracickama: 4 VNORENI (haha), zlomena ulice, beztizna rvacka.... sama volovina...

nic proti trikum, ale my starsi chodime na premysleni, ne na "hadanky" jak prolezt bludiste :-)

Ale chapu, ze to  generaci vyrostlou na iPadech a iPhonech muze uvadet do vytrzeni.

0 0
možnosti
DM

Seb Loeb

30. 7. 2010 11:25
"Chytrost"?

Nechápu, proč se furt nějak propírá údajná (přílišná) chytrost. Plno lidí tvrdí, že film je na ně moc složitý a nedá se pochopit, což je podle mne blbost a předsudek k syžetu. A další hromada řeší, že si film jen na chytrý hraje a zamotává se. To je ale stejná blbost a předsudek. Srovnávat film s matrixem jre také  předsudek, něco ve stylu: "hehe, tenhle film má podobný námět jako jiný film, takže ho kopíruje a je neoriginální ... " /// Koruně předsudkům nasazuje autor sdělením, že on tomu dal teda jen dvě hvězdičky ... no a co? to má být důvod k čemu? já jich dal 145 723 a co s tím? /// Tady je vidět, jak se lidi nechaj pozitivně a negativně ovlivnit publicitou. V první vlně něco všichni stádně vynášej do nebes, v druhé vlně se vytvoří módní skupina kritiků-kritizovatelů, kteří spíše než samotný film hodnotí reakce jiných na něj - viz autor. /// V životě bych nenapsal blog o filmu, který se mi nelíbil. Proč taky?

0 0
možnosti
TH

sexueller_belastigungspanda

29. 7. 2010 16:49
kult

srovnávat kultovnost matrixu a inception je úplně mimo. matrix je založen na tom, že každý z nás může "snít"... inception využívá jen "snění" v extrémních situacích, tedy jen pro "elity". tudíž kultovnost neprobíhá v rámci borcení reality, protože se s tím dokáže málokdo sžít. dále.... především je důležité si uvědomit, že je inception klasické krimi. tudíž se nabízí spíše srovnání s nolanovým mementem než matrixem. a pokud jde o samotnou snovost, ani zde není matrix úplně na místě. spíše bych srovnával s eternal sunshine of the spottles mind. pro mně osobně v jednotlivých srovnáních vychází vždy lépe ten druhý film než inception. ovšem originálnost, neotřelost, výjimečnost filmu inception spočívá v tom, že dokáže mistrně kombinovat scifi, klasické noir krimi 60. let, romantické drama v jeden ultimátní nářez, kde prostě vše dává smysl a vytváří film nový.... a to především excelentní režií. nolan prostě ví, co a jak natočit...

0 0
možnosti
KD

flopps

29. 7. 2010 10:17
Inception

Text autora blogu mne velmi potěšil. Měl jsem při sledování filmu Inception obdobné pocity. Ten nejvýraznější byl asi takový - to se točí tak špatné filmy, že se kritici chytí toho průměrného a vynesou jej do nebes. O filmech jsem psal mnoho let a rozhodně se považuji za člověka, co má "nakoukáno". Srovnání s Matrixem, které se zde velmi často objevuje, je vlastně také nesmyslné - proč? Jakmile se ve filmu objeví více než jedna popsaná realita, je to prostě Matrix?

Film me nenudil, jen proste má mysl byla pokřivena tunou snůšek novinářů a bál jsem se - oprávněně. Obyčejný thriller (a to není prosím výtka - vždyt kolik dobrých thrillerů se točí?) byl povýšen na zásadní dílo kinematografie. Nevím proč, ale v kině jsem si vzpomněl na Gattaku - levný sci-fi snímek, který ve mě zanechal mnohem více dojmů.

Jen jednu věc jsem nepochopil - Proč sakra Počátek?

0 0
možnosti
TK

koutlosh

29. 7. 2010 11:13
Re: Inception

Pokud se na náznak jakékoliv alternativní reality reaguje Matrixem, tak to znamená, že autor nemá přehled, Wachowští nebyli první a není důvod, proč by měli být poslední. Matrix byl fajn, líbil se mi hodně, ale nějaký etalon kinametografické kvality, který by bylo nutné stavět na piedestal to také nebyl. Počátek je o něčem jiném, srovnání nechápu.

0 0
možnosti
F

Furimmerjung

29. 7. 2010 9:42
Včera jsem to viděl...

a řekl bych, že to patří určitě k těm lepším věcem z poslední doby. Pokud se někomu zdá zápletka složitá a něco nepochopil, není to chyba filmu... ;-). Naopak, je to vymakané a srovnávat to s Matrixem nebo s čímkoliv jiným je hloupost, neboť to téma prostě nemůže do smrti řešit jeden film. Myslím, že výběr  DiCapria do hlavní role byl povedený. Recenze sleduji jako jeden z mnoha zdrojů informací, nikoliv jako vodítko. Poznámka dole o finském filmu odehrávajícím se v jednom pokoji se dvěma židlemi je dobrá...souhlas;-D

0 0
možnosti
T

Torquer

29. 7. 2010 9:31
žerete srágory

a jste jak potefené husy, když vám ty technicky dokonalé, avšak s první signální soustavou recipienta kalkulující příběhy pro infantilitou stižené dospělé jedince, navíc zcela bez uměleckého obsahu, někdo sejme.

0 0
možnosti
A

Astartoth

29. 7. 2010 9:32
Re: žerete srágory

Tak sup sup honem sledovat nejake finske alternativni drama odehravajici se v jedne mistnosti s dvema zidlemi.

0 0
možnosti
TK

koutlosh

29. 7. 2010 9:30
recenze :D

Na film do kina jsem šel, jak je mým dobrým zvykem, značně ovlivněný marihuanou a PŘESTO jsem se ve filmu ani trochu neztrácel, bylo mi hned jasné co kde, kdy, kdo a proč, ovšem co před shlédnutím filmu bral autor blogu, to je mi záhadou. ;-DRv

Film je převratný asi stejně, jako Avatar, tzn. nijak, jen je něčím fakt zajímavý (Avatar v tomhle ohledu zklamal mnohem více, jediné v čem byl převratný je decentně užité 3D a to zas takový převrat není).  Kdo ho vynáší do nebe jako redefinici kinematografie, měl by vychladnout, opláchnout se studenou vodou a podívat se na to trochu z odstupem, nic převratného se nekoná.

0 0
možnosti
TK

koutlosh

29. 7. 2010 9:30
Re: recenze :D

Na druhé straně, pořád je to vynikající snímek, který sice neobsahuje hluboké poselství, ani nejkomplikovanější příběh, přesto mne překvapil a zabavil na 148 minut, aniž bych se za celou dobu podíval na hodinky, nebo něco nechápal, nebo se ztrácel a to právě i přes několikaúrovňové vyprávění, které bylo zajímavé a zvládnuté na jedničku. Tenhle pokus se zviditelnit kritikou dobrého filmu za každou cenu na karmu rozhodně není.

0 0
možnosti
A

ambs-ace

29. 7. 2010 8:57
Lem

Ano a Matrix je vykradený Lemův Futurologický kongres.

0 0
možnosti
K

kazdy.anonym.je.velky.hrdina.lol

29. 7. 2010 6:20
horší recenzi jsem nečetl

autor je zaujatý a snaží se být zajímavý tím že má jiný názor....odpadRvRvRv

0 0
možnosti
OS

ondra slanina

29. 7. 2010 1:13
S názorem recenzenta nesouhlasím,

ale líbí se mi snaha jít proti proudu. Bohužel poněkud se autor ztrácí v argumentaci. Tahle recenze je podle mého mnohem výstižnější a faktograficky správná

http://magazin.realfilm.cz/2010/07/pocatek-2010/;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.