Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

pavel kula

14. 6. 2011 9:16
Z jedné třetiny s vámi souhlasím.

Nebo s první třetinou? Titulku.

0 0
možnosti
AA

Saša

14. 6. 2011 8:29
Komunisti nám léta lhali.

Nyní ovšem zjišťuji, že nelhali až tak moc a hlavně že nelhali úplně ve všem.

Například současné události by naprosto přesně zapadly do dřívějších učebnic MDKH a dají se na ně bez potíží napasovat Marxovy i Leninovy bonmoty: třeba ten, že právo je vůle vládnoucí třídy povýšená na zákon.

Je to na pováženou, že vláda takto nahrává komunistům.

A tím, že si platí klaku snažící se vytvářet falešný dojem veřejného mínění a očerňující protivníky vlády skoro až po lež o pojídání dětí (ta je snad jediná z těch historicky užívaných, která ještě chybí), situaci neuklidňuje, ale naopak vyhrocuje.

Je snad úkolem vlády vyhrocovat situaci?

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

14. 6. 2011 8:09
Milý soudruhu,

pohoršujete se nad ostrými komentáři odpůrců stávky vůči odborářům. Zcela vám uniká, že si za tu agresivitu odboráři tak trochu způsobili sami. Drtivá většina lidí respektuje právo odborářů na stávku jako takovou. Ano, pokus skupiny lidí o revizi výsledků demokratických voleb je problematický, ale budiž. Něco jiného je zamýšlené zablokování hlavních komunikací. Taková blokáda může a dojde-li k ní, s vysokou pravděpodobností bude mít za následek opožděný dojezd vozů rychlé pomoci. Nevím, zda je výrok odborářského bosse, že Praha bývá stejně zablokovaná, projevem prostoduchosti nebo bezohlednosti. Každopádně dlouhodobá totální blokáda hlavních tahů je fakt něco jiného než náhodné překážky v dopravě, které nikdy nevznikají koordinovaně a málokdy způsobí naprostou neprůjezdnost. PS: Jak jsem poznal, že jste komunista? Nadřazení pofiderního práva kolektivu nad elementárním právem jednotlivce, právem na život, je základní filosofií marxismu, takže nežádejte jiného oslovení, jste prozrazen.

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 6. 2011 7:01
máte ptavdu

Ale neopakujte prosím mantru o tom jak se odboráři nechali zatlačit do kouta,jak si nechali nasadit psí masku,jak si

nechali soudem nadiktovat změnu termínu stávky na poslední

chvíli.

Jak známo a jak to pan Dušek už v sobotu přiznal, předběžné opatření vydané soudem, které stávku zakázalo je právně závazný příkaz.Pokud o něm hovořil jako o cáru papíru, vyjádřil tím jen své rozhořčení jak rychle a snadno šel takzvaně nezávislý soud na ruku politické mafii a ten totalitní zákaz podepsal.

Odboráři se nedali zahnat do kouta,ani nic nadiktovat, jen uznali platnost rozhodnutí soudu,který má ještě stále v ústavě označení nezávislý.Udělat opak a tu stávku,už jako nelegální,v pondělí provést, by znamenalo že by sami odboráři vstoupili na cestu nezákonnosti,anarchie a občanských bouří.A do toho máme snad zatím ještě trochu daleko.Snad pár týdnů,možná pár desítek hodin.Byla to právě vládní garnitura, která tímto propojením svojí a soudní moci prokázala,že ani na delší dobu vlády nemá nárok

0 0
možnosti
SN

kuča

14. 6. 2011 6:46
Pěkné.....souhlas!

:-).........R^R^R^

0 0
možnosti
R

Roman36a

14. 6. 2011 5:35
Když je to teda tak jednoduchý

a stačí vytáhněte ze sklepa kolo, vyrazit na cestu pěšky, svést se autem s kamarádem, nebo si pro jednou vzít taxíka, tak se ptám, jestli tu veřejnou hromadnou dopravu vůbec potřebujem a jestli by jí měl daňový poplatník dotovat.

0 0
možnosti
F

fascinatedbyhumanity

14. 6. 2011 7:25
Re: Když je to teda tak jednoduchý

svest? Vas kamarad svadi nebo snad to auto?:-P Nejsme v USA, tady se bez MHD fakt neobejdeme, je to verejna sluzba, takze dotovat? Ano.

0 0
možnosti
SP

kiv

14. 6. 2011 1:03
Máte to pomotané

ve čt nebude žádná "stávka" , avšak "blokáda" popř. " politická demostrace".

Nejdříve si laskavě ujasněte pojmy ( a dojmy) než se pustíte do sepisování takových výlevů ...;-D

0 0
možnosti
ZF

zdf

14. 6. 2011 1:05
Re: Máte to pomotané

Nemá smysl slovíčkařit, je jedno, co to bude. Nepojede autobus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.