Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

8. 9. 2010 10:59
film se mi teda

velmi libil. Po dlouhe dobe....tedy z thrileru a detektivek.

0 0
možnosti

martin013

11. 7. 2010 11:30
Přeháníte

Myslím, že dost přeháníte. Americký film není rozhodně jen takový, jako ho v textu popisujete. V té záplavě produkce samozřejmě najdete i takové kousky. Ale nezapomínejte, že např. David Lynch (a další) je taky Američan a pokud znáte jeho filmy, nemůžete takto paušálně odsoudit vše americké.....

0 0
možnosti
TP

InstinkTT

9. 7. 2010 12:55
Kniha i film

Tuto výbornou knihu jsem shltnul tak před půl rokem a až nedávno jsem se dověděl, že je i zfilmována. Po shlédnutí filmu, musím říci, že je to perfektně udělaný film. Samozřejmě, míra detailu příběhů je oproti knize slabá, ale to na věci nic nemění. Film je perfektní, s úžasně napínavou atmosférou i hereckými výkony. U americké verze (spousta krve, tekoucí proudem) bych nejspíše tak nadšený nebyl. R^R^

0 0
možnosti
A

akki

8. 7. 2010 10:23
A mně se zdá "verbal 111" dost přesný!

Netvrdím, že veškerá americká díla jsou špatná, ale převody knih, divadelních her na plátno se jim moc nedaří. Natož remaky! Viděla jsem hru A.Osiecké: Vlci a následně americký film s A.Huston.  Snažili se tragický příběh židů zjemnit pro své diváky a stálo to za ...:-/

0 0
možnosti
ZF

zdf

8. 7. 2010 0:22
Reakce & komentáře

Všem děkuji za zájem o můj pohled, na některé poznámky jsem reagoval přímo. Byl bych rád, že proti americkým filmům nemám zhola nic, naopak je mám rád, nicméně je snad jasné, že americký a evropský přístup se v mnohém liší.

A je snad jasné, že americká verze Larssona bude dočista jiná, komerčnější, klišovitější, nicméně na druhou stranu rychlejší, napínavější. Určitě si ji nenechám ujít, až do kin přijde. :)

Dobrou noc!

0 0
možnosti
W

Wendolene+

7. 7. 2010 18:20
Ve Skandinavii meli rozum a nechali si prvni filmove

verze knih pro sebe. To samozrejme nebrani USA, aby si nenatocilo vlastni verzi, prece nebudou cist titulky! Vetsinou, kdyz Americane predelavaji evropskou knihu nebo film, dopada to zle. Original je vzdy lepsi. Nemohu si pomoc. At uz se jedna o Velky blondyn s cernou botou, Otec a otec ci Mostly Martha, Hollywood tam proste musi nacpat svoje klise, predvidatelne, casto krecovite. Je sice par americkych vyjimek, ale ne moc.

0 0
možnosti
PT

petratuc

8. 7. 2010 23:28
Re: Ve Skandinavii meli rozum a nechali si prvni filmove

Vyjímkou je např. Návrat Sommersbyho. Romantická s....a,já vím, ale proti Návratu Martina Guerra je to pro mě rozhodně stravitelnější.

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

7. 7. 2010 18:11
No tak i těm prostším

je jasné, proč nás ve světě mají za pepíky. Pan "blogger" totiž pepík je až to tříská dveřmi. :-P

0 0
možnosti
K

kejklířek

7. 7. 2010 15:55
Mám pocit, že autor popisuje

jen to co vidí na NOVE. Kdyby věděl víc o veškeré americké produkci, tak by takovou ubohost napsat nemohl. Ale otázka zná - proč všechny české televize tyto dokola stejné filmy vybírají? v tom má autor pravdu. Ale mizerný výběr amerických filmů českými stanicemi ještě neznamená, že je celá produkce špatná či stejná RvRv

0 0
možnosti
M

mishaDC

7. 7. 2010 15:48
typicky ceske

Pokud se autor blogu opravdu chce nazyvat expertem na americky film, mel by se napriklad zajimat o veliky pocet filmovych festivalu, ktere v Americe kazdy rok probehnou a ukazuji druhou, velice kvalitni stranku americke kinematografie. Nemluve o tom, ze ne kazdy blockbuster je odsouzenihodny nesmysl. Chapu, ze to vyzaduje vetsi rozhled a je slozitejsi nez strereotypicke odsouzeni "Hollywoodu", ovsem bez hlubsi znalosti a zajmu, clanky jako je tento, budou pouhym malomestskym tlachanim.

0 0
možnosti
ZF

zdf

8. 7. 2010 0:14
Re: typicky ceske

Autor blogu nikde neuvádí, že se chce nazývat expertem na americký film. Nicméně právo hodnotit kvalitu shlédnutého díla má každý divák, ne jenom experti.

Americká festivalová produkce se v multikinech nepromítá, nemá cenu ji sem zatahovat, protože jde svým způsobem o jiný produkt.

0 0
možnosti
L

lokutus

7. 7. 2010 15:22
Tyhle zkratkovité soudy miluji

Film jsem viděl, líbil se mi. Žádná bomba, v podstatě klišoidní scénář, líbivý příběh, dobře vypointovaný, ale předvídatelný. Od dob Agáty Christie a její paní Marplové se toho zas tolik nezměnilo. Mimochodem, celý film je typově spíš hollywoodský než evropský. To jen na okraj.

Ovšem tohle antiamerikanistické prskání a euronacionalismus se mi prostě nelíbí. Hollyvood natočí mnohonásobně víc filmového materiálu za rok než celá Evropa. Mezi tím je většina komerčních fabrik na prachy (aka sra*ek), ale sem tam se najde i dobrý, až výborný film. Finchův Zodiak je jeden z nich a obešel se bez amerického patosu. Takže klid a trochu nadhledu. V Evropě se točí leckdy horší kusy, než v celém Hollywoodu.

0 0
možnosti
ZF

zdf

8. 7. 2010 0:17
Re: Tyhle zkratkovité soudy miluji

Vy máte tu geniální vlastnost, že slyšíte i trávu růst :) Autor nikde ani protiamericky neprská, ani není euronacionalista. Prostě jenom píše, že věci lépe zpracovávají v místě původu: švédskou knihu lépe zfilmují ve Švédsku, jako jistě lepší bude francouzský sýr z Francie a bavorské pivo z Bavorska. Což samozřejmě neznamená, že dobré nemohou být filmy, sýry či piva z USA, jen jsou prostě jiná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2332x
Profesí marketér, věčně student, hrdý Evropan... V současnosti se snažím držet kurz jako „kormidelník“ v marketingové flotile e.vox. Cokoli jsem dělal, to jsem byl rád: Pracoval jsem například za pultem jako prodavač, den co den počítal hodnotu portfolia investičních fondů či jako ekonomický novinář. Na iDnes jsem se přestěhoval z blogosféry Respektu. Miluju Londýn, Star Trek a earl grey. Najdete mě i na twitteru: @jackal007.