Má Rumun Sarbu v Čechách svoji architektku?

Nechci se nikoho dotknout, ale severozápadně od Rumunska máme přeci jen trochu jiný vkus. Současný diktátor televize Nova to ale nejspíš nemá šanci vědět, když řídí podnik po vzoru svých oblíbených telenovel. Naštěstí už nám nemusí vadit, když se z někdejší jedničky televizního trhu stává podřadná stanice.

Právě dneska večer měla na Nově premiéru diskutovaná turecká telenovela Tisíc a jedna noc. I když jsem dopředu čekal, že to bude slátanina, po očku jsem si ji při práci pustil. Po dvou dialozích jsem přepnul na jiný kanál.

Něco tak otřesného by snad mělo v Česku šanci na úspěch v roce 1970, 1989 nebo možná ještě v divokých devadesátých letech. Ale dneska?

Těším se na zítřejší zprávy o sledovanosti. Tipuju, že to bude pořádný propadák. Rozhodně se nebojím, že budu muset naplnit svoji sázku: na facebooku jsem napsal, že pokud Nova svojí telenovelou porazila ostatní televize, budu se povinně dívat na všechny další díly tisícíjedné noci.

Je jasné, že bulvární média nadšeně z nového seriálu chrochtají. Pro ně je to jasné sousto, podobnými nesmysly plní svoje stránky. Ale proč se Nova poslední měsíce vytrvale snaží drasticky snížit svoji sledovanost?

Vrtalo mi to hlavou delší dobu. Pár dní už je mi to jasné. Spekulace odborného serveru digizone mi nejdřív připadaly hodně divoké, ale co jiného si myslet o situaci, kdy vedení kdysi úspěšné firmy dělá všechno pro to, aby ji položilo na kolena, než že ji chce výhodně střelit tak, aby to bylo výhodné především pro vlastní kapsu?

Stokrát mohou bulvární servery omílat, že Tisíc a jedna noc úspěšně válcuje celý svět. Každému je přece jasné, že "celým světem" jsou země s primitivním vkusem jako Rumunsko, Bulharsko nebo Řecko. V USA nebo Británii by tenhle béčkový seriál stěží kdo mohl vůbec chtít odvysílat.

Je mi to jedno. Naopak mám radost, že se u nás daří třeba Primě Cool nebo Barrandovu nabourávat dříve neotřesitelnou pozici novácké superstar.

V primitivní telenovele je docela normální, že šéf vydírá svoji zaměstnankyni, aby ji donutil k sexu, a ona místo aby ho udala, vyhoví mu.

Kdybych byl bulvární novinář, určitě by mě zajímalo, kdo dělá na Nově Adrianu Sarbovi architektku :)

Autor: Zdeněk Fekar | neděle 6.2.2011 23:15 | karma článku: 18,43 | přečteno: 1786x