Sranda musí být, i kdyby tátu věšeli? V televizi Nova asi ano

Televize Nova zakončila reportážní zprávu o objevu a zadržení Barbory Škrlové v Norsku, kterou veřejnost zná také pod identitou záhadné dvanáctileté Aničky, velmi pompézně: Notoricky známou znělkou ze sci-fi seriálu Akta X s agentem Mulderem a Scullyovou v hlavních úlohách. Přitom se na obrazovce bez jakéhokoliv komentáře, jen při oné inkriminované znělce, otáčí jakási kostka, na jejichž bocích jsou umístěny fotky Barbory Škrlové v jednotlivých jejích podobách, pod nimiž ji známe, včetně té poslední z Norska, kde vystupuje jako třináctiletý chlapec. Jak známo, v Aktech X, dnes již spíše recesním scifi seriálu, se to mimozemšťany jen hemží. Příměr zadržené Barbory Škrlové k mimozemšťanům je tedy více než zřejmý. Proč? Nenech se mýlit milý diváku, notoricky známá znělka samozřejmě v tobě neměla vyvolat atmosféru záhadnosti celého případu, jak by nám jistě autoři této reportáže vysvětlili, kdybychom se jich na důvod jejich stupidního příměru zeptali, ale spíš měla vyvolat salvu smíchu u stupidního diváka, kterého Nova před svou obrazovkou ne neprávem předpokládá.

foto: Pavel Eichler, iDnes.cz

Ano, veliká legrace. Až jsem se za břicho popadal. A když už se tak všichni smějeme, co kdybych přidal ještě tu anekdotu o té malé nevidomé holčičce, jak ji přejede po cestě do školy tatrovka? Neznáte ji? Já naštěstí také ne. A víte proč žádný takový ani podobný vtip neznám? Protože žádný takový ani neexistuje. A víte proč neexistuje vážení televizní redaktoři? Protože slušní lidé si samoúčelně z takto postižených lidí legraci nedělají. A nedělají si ji ani z těch duševně nemocných. V tomto případě se navíc velmi pravděpodobně jedná o úmyslné cizí zavinění jejiho stavu.

To vám nestačila causa malého Ondry? To vám nestačilo, jak jste nám po celou dobu každý večer ukazovali nahého svázaného a týraného kluka, přičemž jste se tak mravně rozhořčovali, jak je někdo něčeho takového schopen? Po právu musím říci, že v tomto cynickém chování jste tenkrát byli za jedno i s vaší veřejnoprávní družkou ČT i druhou komerční kolegyní Primou.

To vás fakticky nikoho z celého štábu zpravodajství nenapadlo, že Barbora Škrlová si "pohlaví", místo života ani věk nemění jen tak pro ukrácení našich dlouhých chvílí? Aby vás ve studiu a nás v obýváku nepřešla dobrá nálada? To vás nenapadlo, že tato křehká dívenka je s nemalou pravděpodobností možná obětí týrání obludných rozměrů, byť třeba ne zrovna toho fyzického?

Já nevím, jestli Barbora Škrlová, která by podle mého názoru jen stěží někomu mohla vědomě ublížit, patří do vazby, o které se v tuto chvíli právě jedná, nebo spíš do nějakého psychiatrického zařízení. To ať rozhodnou soudci ve spolupráci s lékaři a věřím, že především soudci rozhodnou hlavně citlivě a lidsky. Ne jako v létě, když soudce Miloslav Sládek naopak do ústavu poslal malou desetiletou Terezku, přestože tam podle žádného lékaře nepatřila. Podle mého selského rozumu a toho, co o cauze vím, si myslím, že „b“ je správně, tedy, že, spíše než vězeňské tepláky, nyní Barbora potřebuje především naléhavou lékařskou pomoc. A ze všeho nejméně pak potřebuje takovou publicitu, která vyvolá jen veřejný posměch.

Zato naše milá televize Nova, která, jak ví každé malé dítě, nás přece baví, má v celém případu naprosto jasno: "Ať je to s Barborou jak chce, sranda musí být, i kdyby Reye Korantenga věšeli.“ Nemám pravdu pane šéfredaktore?

Reyi, Vy mi promiňte, to teď nebylo mířeno proti Vám.

Autor: Georgis Fasulis | čtvrtek 10.1.2008 7:38 | karma článku: 31,14 | přečteno: 4271x