V úterý 11.1.11 v 1:11 byl konec světa!!!

Nebyl jsem si jist, jestli to nebude až v 11:11, ale konec světa byl předem jistý. Ani jsem se nenamáhal prostudovat si příslušná proroctví, staré legendy a pozice hvězd. S takovým datem bylo vše jasné!

 

Seděl jsem celou noc potmě a přemítal jak ten konec světa bude vypadat. Odnese mě křesťanský ďábel nebo si podle zásad Fair Trade přijde na svoje nějaký zlý duch ze Zimbabwe? Nebo možná dostanou ekologicky přednost lokální dodavatelé? Pekla a čertů se nebojím, ale co když přijde vodník s polednicí? Útroby mi sevřela ledová ruka hrůzy. Co když bude polednice vypadat jako Chýlková?

Nebo co když se to týká jen věřících a esoteriků a ateisty úplně přeskočí? Budeme po konci světa zoufale bloumat po opuštěné planetě a litovat, že jsme tenkrát nevěřili? Ale žádné peklo už nás už chtít nebude? Děsivá perspektiva!

Na displeji se konečně rozsvítilo zelené 1:11. A nic. Sakra, že by byl ten konec světa podle letního času? To už byl před hodinou. Nebo bude až za hodinu? V tom pekelném stresu jsem se nedokázal soustředit.

Možná musí být ručičky hodin do pravého úhlu a malá musí ukazovat k severozápadu? Ale prdlajs, konec světa bude určitě digitální. Hluboká symbolika čísel. Magie kabaly. A tak. Ale co když bude podle jiného časového pásma? Třeba kolébka lidstva byla kolem Eufratu a Tigrisu, možná to tam taky skončí. To je tuším časové pásmo Novosibirsku, tak plus šest hodin. Nebo by to mohlo být podle nejvyšší hory světa, to je tak plus deset? Sakra, to je ale zmatek.

Možná to půjde podle časových pásem, ale systematicky. Po křesťanském ďáblovi, židovském co-to-vlastně-mají a muslimském šejtanovi (ve spolupráci s africkými duchy) přijdou postupně po indické bohyni zkázy Kálí japonští zlí duchové jako v tom hororu Kruh, pak třeba naštvaní Komančové z věčných lovišť, mayská dvojice vládců podsvětí Hunhau a Uacmitun Ahau a na závěr si na mně smlsne nějaký voodoo zombie originál rovnou z Haiti. No krásná perspektiva.

Šéf po mně po celý den pořád chtěl práci, Jana mi poslala tři textovky, že by se večer zastavila a kluci chtěli večer na pivo. Nakonec jsem si raději vzal dovolenou, Jana mi vztekle napsala, že jde za Petrem a kluci zvládli pivo beze mně. Jinak se vlastně ten den nic moc nestalo.

Ale není všem dnům konec. Prvního listopadu bude další šance. Pak je tady ještě 20.12.2012 ve 20:12 nebo možná 12.12.12 ve 12:12. A podle aztéckého kalendáře taky někdy kolem Vánoc 2012. Jim se zrovna dle jejich počítání mění letopočet, asi jako u nás z 999 na 1000, to je přece výborný kandidát na konec světa. A pak jsou tady kalendáře židovské, arabské, čínské, indické, keltské, sumerské a kdovíjaké ještě. Proroctví se už nějaká najdou.

Stejně to máme pořád ještě dobrý - my se trápíme jen pozemskými magickými čísly a jen v desítkové soustavě. Co když se ke konci světa odpočítáva třeba binárně? A podle jiné planety?

Nedávno mě kontaktovaly éterické bytosti z vyšších realit. Jestli se prý skutečně pozemské hodiny úplně vynulují v roce 2038. Z jejich duchovních vibrací jsem cítil tíseň. Jejich aura pohasínala. Sice to k nám mají pěkných pár dimenzí, ale pozemská časomíra má prý pro ně hluboký mystický význam. Nějak to souvisí se zamračením Magellanových oblaků, ze kterých bude pršet negativní energie. A pak taky mají to jedno dávné, ale strašlivé a tajemné proroctví o řadách blikajících zelených nul.

S jistou škodolibostí jsem jim potvrdil, že opravdu všechny pozemské počítačové hodiny budou ukazovat nulu dne 19. ledna 2038 asi tak ve čtvrt na čtyři ráno. Cítil jsem, jak poklesla vibrační energie jejich čaker. Kontakt přerušili v hluboké depresi.

Ani jsem jim nestihl říct, že to jen ty staré, 32-bitové. Stačí upgrejdovat počítač. Pak už bude 64-bitové počítání času a takové hodiny se nevynulují nejbližších 238 miliard let. To mně osobně ke klidu stačí. A celý vesmír bude mít po starostech. Protože tou dobou už tady pravděpodobně nebudu ani já a nejspíš ani vesmír. Ani hodiny a kalendáře.

Jen hloupost tady zůstane. Věčná a univerzální.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Michal Farsky | středa 19.1.2011 9:30 | karma článku: 17,33 | přečteno: 1606x