Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc hezky jste to napsal, pane Faltýne. Vrátil jste mne v myšlenkám do let, na které ráda vzpomínám, doby velké slávy Semaforu J. Suchého a J. Šlitra - a všech krásných písní, která přinesla, do doby jejich vynikajících interpretů - i hudebníků. Mez nimi jste vzpomněl i vynikajícího houslistu Bohumila Zolu, se kterým jsem se osobně setkala v Holandsku v létě 1989. Od mládí, od mých studií v Brně, jsem se přátelila s hudebníkem (dříve členem Brněnské filharmonie J. B., později členem Brabantského orchestru v Eindhovenu. Udržovali jsme spolu od 70. let M,s. korespondenci, po celo dobu nás oba s manželem zval do Holandska, ale bylo nám to tehdejšími českými úřady dovoleno až na jaře 1989. Píši o tom ve svém blogu - seriál o návštěvě NL. (Odkaz). Při pobytu tehdejším pobytu v Nizozemsku jsme se zúčastnili několika koncertů, mezi nimi i opery Nabuccco, polo ochotnického představení v přírodním hledišti v blízkém Osterwijku. Hudba a hlavní protagonisté byli profesionální umělci- zpěváci a hudebníci). Tam nás náš známý představil i svému kolegovi Bohumilu Zoulovi, který s ním působil v orchestru. A mám na něj dokonce velmi milou vzpomínku. Byla jsem tehdy "zuřivou" fotografkou, a zrovna při fotografování scén opery Nabuccco mi skončil, k mojí smůle, film v mém tehdejším poloautomatu Fujika. Pan Zoula byl tak laskavý, že mi ochotně pomohl, a film do fotoaparátu mi věnoval. (Dodnes mu za něj dlužím). Pořídila sem tam asi 11 snímků - a teď mě napadlo, že z nich vytvořím fotoblog. (Dnes odpoledne - jen co uvařím oběd)(lečo). Takže, pane Faltýne, na některých z těch snímků je i houslista pan Bohumil Zoula. (Bude na tom filmu, co mi sám věnoval). A s mými známými jsem ve styku, na pana Bohumila Zoulu se zeptám. Vím jen to, že tenkrát, v r.1989, byl čerstvě znovu ženatý s krásnou Indonézankou, tuším majitelkou nějakého módního salonu). Díky za milou vzpomínku. :-)

1 0
možnosti
Foto

Paní Pantlíková, moc Vám děkuji za to, co jste napsala. Děkuji za další milou vzpomínku a jsem rád, že se panu Zoulovi ve světě dařilo. Na Vaše fotografie se budu těšit. :-)

0 0
možnosti
Foto

Martine, potěšils mě! Ve videu vypadá EP jako jedna má sestřenice, škoda že ale neumí tak zpívat:-)R^

1 0
možnosti
Foto

Jen nevím, kdo jsou vtom UPOZORNĚNÍ ti AMINI...

0 0
možnosti
PH

Moc hezky napsáno, takové lidské o člověku.

1 0
možnosti
Foto

Tak tohle je super blog, sám jsem zvědavý jestli někdo info doplní....

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, ano stalo se :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 16,13
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.