Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vážený pane Okamuro,

nemám proti Vám nic, Vaše názory se mi zdají sice dosti populistické, ale správné. Jak ale myslíte, že obstojíte mezi těmi vlčáky?

  Myslím, že ODS naprosto nepochopila vzkaz občanů této země. Pan Nečas dál mává svými balíčky a vůbec netuší, že tady dole se už nedá důstojně žít. Patřím ke generaci, která je nyní mezi padesátkou a důchodem a věřte nebo ne, nic slavného to není. V žádném případě se nejedná o nějaké přehnané požadavky. Snad poprvé od sametové revoluce nesouhlasím s panem prezidentem. Jeho státnický proslov byl skvělý, ale odtržený od reality. My, a mluvím teď za ty přespadesátníky, nezávidíme, nejsme agresivní bezdůvodně. Nám prostě nazbývá na základní lidské potřeby. Zaměstnání dnes neexistuje. Člověk buď musí být otrok, dřít do úpadu a netroufat si cokoli namítnout, protože za branou je deset dalších. A ty za tou bránou možná zrovna nemají na chleba, protože vyžít z 3700 korun, když nebydlí pod mostem, prostě nejde.

   Nevím přesně, jaké je Vaše vzdělání. Vím o vašem dětství, o tom, že pro Japonce jste nebyl Japonec a pro Čechy jste nebyl Čech. Váš byt, který jste prezentoval v časopisu Bydlení, byl vkusný a velmi osobitý. Teď už jste si nechal stavět dům a postaral se o své rodiče. Pohybujete se v cestovním ruchu. Myslíte si, že máte dostatečnou kvalifikaci na prezidenta?

  Tohle samozřejmě není Vaše vina, ale mě vadí ze všeho nejvíc diskriminace. Vy jste ji zažil, ale protože tenhle svět je mužský, dostal jste se na vrchol a máte možnost své názory prezentovat a je Vám nasloucháno.

 Naproti tomu jsou ale jiní, kteří kdyby se nakrájeli, nikdy se nevymaní z toho zažitého, co bych definovala asi takto : skuteční odborníci jsou schopni uznat, že tento kandidát je kvalifikovaný. Má vzdělání ekonomického směru, což je asi dost důležité a podle mě to je deviza, která je na funkci prezidenta stěžejní, při dnešní situaci. Prokázali takové vlastnosti jako slušnost, pracovitost, vyhraněný názor. Mají přehled, protože se v politice pohybují vzhledem k profesi drahně let. Dokonce jsou uznáváni a všelijak oceňováni na úrovni evropského parlamenu. Přesto je sice poplácají po ramenou, ale jako o prezidentovi o něm neuvažují ani náhodou. A co těmto kandidátům chybí? Měla bych chuť říci to jinak, ale nechci být sprostá.

   Jsou to ženy.

 Nedavno byl na Seznamu. cz jen takový náhodný průzkum a tři ženy nedaly dohromady ani tři procenta. Zato sedumdesátiletý stařík, už nejspíše se stařeckou demencí, který se vždy prezentoval podle mě spíše jako hulvát svými bonmoty, podepřenými konzumací Becherovky, má desetkrát tolik. Potetovaný výtvarník  a skladatel jakbysmet.( že si aspoň sundal ten peiercing) atd.

 Zúčastnila jsem se sbírání podpisů pod peticí na podporu kandidatury Jany Bobošíkové a to, s čím jsem se setkávala mě dostávalo do varu. Definovala bych to asi tak. O Panu Klausovi se říká, že ho musí člověk buď milovat nebo na smrt nenávidět. U JB je to naprosto stejné, ale bohužel ještě s tou diskriminací pohlaví. Jak tristní. Když jsem se obrátila  na lidi, které jsem měla za celkem rozumné, setkala jsem se s takovou reakcí, která mi připadá zvlášť obludná. Řekli mi : "Bobošíkovou, tu já nemusim". Když jsem chtěla slyšet důvod, co myslíte že mi odpověděli? Já vám to řeknu. V žádném případě to nebyl ani náznak nějakého názoru, postaveného na rozumných argumentech. Vždy jsem slyšela jen jasnou demagogii : "Kdyby vyhlásili konkurz na ředitelku ZOO, tak ona se tam bude hlásit". Co je tohle za nesmysl a kde se to v těch lidech bere, to je za hranicí mého chápání. Pokud jsem já kdy viděla Janu Bobošíkovou někam kandidovat, bylo to vždy spjato s politikou a zpravodajstvím, což je oblast, pro kterou má ty nejlepší předpoklady a ve které se léta pohybuje se skvělými výsledky. Co vyvolává takový nesmysl, kdo takové kachny vypouští? Proč nejsou oponenti alespoň s nějakou koncepcí, místo naprostách nesmyslů takového kalibru. Copak tahle skvělá dáma komu udělala, že o ní nenápadně, leč intenzivně šíří takovouto nenávist? 

 Nejhorší ale je, že to takhle vidí i ženy. U mužských bych to i pochopila. Když je ženská v něčem lepší, snaží se jí muži zesměšnit, protože se cítí ohroženi ve své samolibosti. I já bych mohla vyprávět. Ale proč to tak vidí příslušnice naší ženské části populace? Jste, milé dámy, natolik v zajetí svého soužití s bezchybnými a dokonalými muži?Jenom muž vám připadá jako kandidát přijatelný? A protože nosí kalhoty? Nebo proč, já tomu nerozumím, vysvětlete mi to prosím někdo. Nenechte mě umřít hloupou.

  A teď se dostávám k jadérku věci. Jak jste na tom s diskriminací žen Vy pane Okamuro? Vše, co jsem kdy od Vás slyšela bylo o všem možném, ale o ženách jsem nezaznamenala nic. Já si myslím, že paní ing. Jana Bobošíková má lepší předpoklady být dobrou prezidentkou než Vy. Co si o tom  myslíte? Můžete mi, prosím, odpovědět? Pro mě je toto téma momentálně prostě stěžejní!

  Budeme my, které přivádíme na svět i vás muže , vychováváme vás, staráme se a pořád budeme pouze tou druhou kategorií? Nestydíte se alespoň drobet?

Zamyslete se nad sebou "pánové tvorstva". Kde byste byli bez nás?!!

Autor: Jiřina Faltisová | pondělí 5.11.2012 19:43 | karma článku: 11,49 | přečteno: 1224x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 959x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Stížností na agresivní čínské stíhačky přibývá, obtěžovaly nizozemskou loď

10. června 2024  21:44

Nizozemskou válečnou loď a její vrtulník ve Východočínském moři obtěžovala čínská vojenská letadla,...

Znevýhodněné žáky by mohl podpořit stát, ministerstvo financí je proti

10. června 2024  21:22

Novela ministerstva školství chce podpořit školy v chudých oblastech, znevýhodnění žáci by měli...

Bodali mačetou. V Británii odsoudili nejmladší vrahy za posledních 30 let

10. června 2024  20:24

Britský soud uznal dva dvanáctileté chlapce vinnými z vraždy o sedm let staršího mladíka. Tomu...

Čas odejít do důchodu. Ruští politici se vysmívají Macronovi a Scholzovi

10. června 2024  20:22

Ruští politici se vysmívají francouzského prezidentovi Emmanuelovi Macronovi a německému kancléři...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik