Trafiky fungují v politice všude ve světě!

  To ale není potvrzení, že je to v pořádku. Což takhle porovnat toto řešení se svědomím? S morálním kreditem? Kritika kroků prezidenta je stále jen ve sféře demagogie, démonizace a velkého křiku.

  Prezident Miloš Zeman je velmi silná osobnost a ačkoli byl léta ve vysoké politice, nemá kupříkladu "rekreační domky" za miliony, jako třeba pan Topolánek a Tluchoř. Tedy je patrné, že koupit se nedá. Co tedy zbývá? Jen démonizovat jeho kroky, kritizovat tím nejhloupějším způsobem, jako je neustálé podsouvání nezřízeného požívání alkoholu a podle hesla "Podle sebe soudím tebe" ho nařknout z touhy vládnout a tedy prosadit prezidentský systém. Od sametové revoluce se Miloš Zeman vyjadřoval k situaci u nás a to, co říkal, mělo vždy hlavu a patu. Jeho úsudek mi vždy zněl jako velmi moudrý a zasvěcený. Jen po rozdělení Občanského fóra na ODS a ČSSD, jsem znejistěla, protože ČSSD mi připadala jako náhrada KSČ (byla přeci už za totality členem Národní fronty). Proto je asi nejlepším a jediným vodítkem řeč těla. Tou se lidé vždy prozradí. Někteří jsou žlučovití a nenávistní, jiní se cítí jako "poslední spravedliví", ale řečí těla prozrazují, o co jim vlastně jde. Některým možná jde i o spravedlnost, ale v tomto vysoce korupčním prostředí je jich asi skutečně málo. Mnoho lidí se, celkem logicky, o politiku nezajímá a nejde ani k volbám.

  Běžný občan není schopen rozlišit zcela všechny pohnutky člověka v politické funkci, protože politika je o kompromisech. Jsou to složité vztahy mezi lidmi v těch politických funkcích. Jistě se pak mohou jevit různým lidem různě a čím více mohou všelijací politologové a komentátoři vykládat do médií své vidění problému, ovlivňují tak názor lidí podle svého rozumu nebo podle toho, k čemu jsou nuceni dle politické objednávky. Naše média, bohužel, nejsou tím, kdo přináší objektivní zprávy, ale jen TÝM, který manipuluje s veřejným míněním. 

Všichni demagogové tedy jasnovidecky popisují další a další kroky prezidenta, ale ono se jen těžko argumentuje, když není až takový manévrovací prostor. Když není co použít, protože zatím prezident dělá jen to, co musí a očividně tím nesleduje své zbohatnutí a urvat ze státního co nejvíc pro sebe. Je to člověk spíše skromný, co se týká majetku. Podle řeči těla působí, alespoň na mě, jako člověk zodpovědný za tuhle zemi, za občany, který naplňuje to , co slíbil. Je si vědom toho, že i on něco zavinil a hledí nás z toho dostat. Tím myslím to, soustředit politiky do dvou velkých stran, které se pak dají snáze obsadit kmotry. Zářný příklad u nás na jihu. "Ty půjdeš do ČSSD , já do ODS" a máme to pod kontrolou. Myslím, že z tohoto důvodu opustil ODS pan Doktor, který je teď členem Občané pro Budějiovice. Přesto je jeho podpis na té 101 jako poslední. Proč asi podlehl?

Proč se tedy strany nespojí a nebojují za tu parlamentní demokracii proti Zemanovi? Protože ten a ten už má to a to a my ještě splácíme hypotéky, abychom měli aspoň něco! Politici v těch stranách na sebe toho ví tolik, že se jeden druhého bojí. Máslo na hlavě mají asi všichni. Je to smutné, ale velmi rozšířené. A je to jen o mamonu! Lidi  jsou jen ovečky, které se dál pasou na daném teritoriu a odevzdávají mléko a vlnu... 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 25.7.2013 12:38 | karma článku: 16,20 | přečteno: 604x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80