Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak to je přímo uragán, co se děje ...

Co se děje ve stranách při sestavování kandidátek, to je tedy něco! Oligarchie vládne nikoli jen ve stranách, ale v celé společnosti. Jedni a titíž se pasují do role spasitelů a pak se člověk dočte, jak se s místy na čelních místech kandidátek vlastně kšeftuje.

  Tohle není demokracie ani náhodou. Do parlamentu se nejvíc tlačí ti, co už tam byli, ale já si myslím, že je čas na změnu. ODS je pro mě naprosto mimo hru. Když se dočítám a vidím,  jak se chovají odeesáci, jak se změnila paní Němcová, které jsem si vážila, je mi z toho zle.

Sama jsem tuhle stranu opustila už před deseti lety. A takhle to je v regionech teď, jen pro ilustraci:Judr.Ivana  Weberová - je to holt jen ženská, jak graficky vyjádřili její kolegové. Smutné že?

... poprvé za celou historii ODS nebyla respektována nominace oblastního sdružení, konkrétně Jablonecka. Já jsem byla navržena za jabloneckou oblast na třetí místo, tudíž podle zaběhnutých dohod jsem měla být někde na devátém až dvanáctém místě kandidátky. Na oné regionální radě se předsedové čtyř oblastí Libereckého kraje, tedy Jablonecka, Liberecka, Semilska a Českolipska dohodli, že bych měla být na desátém místě... 

Někteří delegáti prý k vašemu místu na volebním lístku přikreslili kosočtverec...

Ty vulgární projevy bych nerada příliš komentovala, protože to je spíš jenom taková vedlejší věc, která ukazuje na úroveň těch, kteří to udělali. Podstatné bylo, že jsem byla proti dohodám a tradicím odsunuta, ačkoli si myslím, že jsem rozhodně nebyla ten nejhorší kandidát, kterého by bylo třeba takto odstranit.

/zdroj Parlamentní listy/

ČSSD - žaloby. Navíc, ti už vládli a konkrétně pan B. Sobotka mě tedy nikdy nepřesvědčil o své kompetentnosti. Navíc prý nebude brán zřetel na preferenční hlasy voličů. To je podle pana Sobotky demokracie? Ať si voliči přejí cokoli, předsedou jsem JÁ a hotovo?

SPOZ - žaloby, snaha dosadit lidi, kteří mají "své" kmotry? Pokud najednou přiváží lidi na "sněm" autobusy a jsou dohady o přijímání nových členů na rycho, silně to připomíná, co se stalo v ODS - nástup kmotrů. Snaha udržet si přícuc na penězovodech ze státních peněz. Proč se vystrčí ti, kteří tu stranu zviditelnili svou prací a teď někdo slízne smetanu? To je správný demokratický postup?

Je čas tu oligarchii, neboli vládu stále stejné skupiny lidí už váženě poslat ... pryč. TOP 09 stále spoléhá na zfanatizovaný dav, který bude volit "Karla". Kandidátky se tam sestavují tak, že ti, kdo chtějí na nich být, musí "investovat" zaplatit. Tak tohle je už opravdu gól. Zase jen ti, kteří měli možnost hromadit peníze a nevěřím, že je to z poctivého podnikání, protože to snad ani není možné souběžně podnikat a být poslancem. Myslím, že já bych podpořila pana Gazdíka, který se snaží, aby se poslanci stali ti, kdo se osvědčili v komunální politice. Jen se bojím pana Kalouska. Ten udělá cokoliv, aby se mohl vrátit na post ministra financí. A zvlášť mě děsí, že se chová jako "šedá eminence" a když už něco veřejně prohlásí, je to jen sprostý výpad, nálepka, urážka, arogance a demagogie.

Vůbec to, jak ti odstavení útočí na ty nové strany a hnutí, to je také velmi smutné. Ilustrativně paní Němcová skládá vlaštovky, aby ukázala, jak silnou základnu má ODS a při tom se na ni neohlíží. Vylučují za neposlušnost, někdo odchází, protože ty praktiky, které se ukázali jako smrtící - poslušně hlasovat za to, co se usnese výkonná rada, byť je to v rozporu s vlastním názorem - ho už prostě nebaví.

  Pan Zaorálek velmi zaníceně tvrdí, že nové strany a hnutí jsou nečitelné a hrozně nebezpečné. Jinými slovy prostě voliče straší. Kalousek arogantně nálepkuje, konkrétně Janu Bobošíkovou jako "náckovskou". V novinách se stále používá onen blud, že J.B. kandidovala za komunisty na úřad prezidenta, což je vážně od lidí, kteří ví jak to bylo fakt dost ubohé. Je to jako malovat ke jménu kandidátky kosočtverce. Zkrátka kdo tam ještě zvolí takové představitele,  musí být zaslepený fanatik, jinak si to nedovedu vysvětlit.

 Na jedné straně chápu, že na kandidátky se hledají známé tváře, protože je lidé už znají, přesto si myslím, že v tom moc demokracie není. Lidé, kteří pro stranu a hnutí opravdu pracovali tak jsou možná někde vzadu. A proč? Protože je lidé v tom celorepublikovém prostředí neměli možnost vidět a jejich práci ocenit. Ale v krajích? Tam už ti profláknutí jsou spíše na škodu, pokud byli v tom Parlamentu, který musel být rozpuštěn. 

I Miloš Zeman říká, a já s tím plně souhlasím, že by se měli lidé na politiky "učit". Projít komunálními posty starostů a vejít ve známost tím, jak se osvědčili. Pokud se pohybují již dvacet let jen v Parlamentu, dokázali jen, že udělají všechno proto, aby tam mohli zase být a aby se jelo dál "močálem černým kolem bílých skal". Prostě už by měla nastoupit úplně jiná garnitura. Jiní lidé, ale ne spadlí nějakým zázrakem z nebe, ale ti, co odvedli nějakou práci a kterých si váží v místě bydliště. Prostě by kandidátka měla vznikat odspoda, ne befelem shora. Nebo kladením si podmínek od těch už známých.

Stále víc bych chtěla podpořit Janu Bobošíkovou a to už jen z toho důvodu, že ona je spojovací element. Ona se snaží sdružit více stran a opravdu stavět ne na lidech, ale na programových principech. Moc nefandím ale těm přeběhlíkům z ODS. Pan Martin Doktor sice z ODS odešel, protože tady na Jihu se odtrhli ti, co nechtěli, aby jim vládl kmotr, konkrétně "kníže z Hluboké", ale pak to byl on, který podepsal tu pofidérní stojedničku a tím podpořil Kalouska i paní Němcovou, jejichž snaha byla udržet takovou politiku, která vedla ke krizi ve společnosti. Pokud si tedy klade pan Doktor podmínky, být na čelním místě kandidátky, já se přikloním spíše k ANO 2011. Tam sice také hledají známé tváře, ale takové, které se nezprofanovali až tolik. Pana Stropnického si opravdu vážím například. A na pana Babiše taky nic nemají, jinak by to vytáhli naši snaživí "nestranní" redaktoři.

Tak snad se "počasí"  ustálí a něco rozumného nakonec vyplyne i když je to strašně narychlo.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 5.9.2013 11:28 | karma článku: 8,88 | přečteno: 458x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Opozice vytýká Jurečkovi tvrzení, že lidé v penzi stráví v průměru 21,5 roku

29. května 2024  6:06,  aktualizováno  9:40

Přímý přenos V diskusi o návrhu důchodové reformy, která má zvýšit věk odchodu důchodu nad 65 let podle doby...

Meta začíná trénovat svou AI na lidech. Omezuje to ochranu dat, říká právnička

29. května 2024  9:22

V Evropské unii (EU) budou od konce letošního roku platit nová pravidla o regulaci umělé...

Senát rozhodne o nové definici znásilnění i výši příspěvku na péči

29. května 2024  8:20,  aktualizováno  9:15

Přímý přenos Změnu vymezení znásilnění v trestním zákoníku ze silou vynuceného na nesouhlasný pohlavní styk bude...

Řekli mi, že nepochodím. Drtivá většina soudních úředníků stávkuje za lepší mzdy

29. května 2024  6:25,  aktualizováno  9:15

Přes devadesát procent soudních úředníků vstoupí dnes podle justičních odborů do stávky. Některé...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik