Tak já jsem tam byla, a vy?

 Protože jsem se připojila k p. Procházkové a jsem zvyklá držet slovo, byla jsem tam. Na českobudějovickém náměstí protestovat....

Byla jsem zvědavá, jestli to naše "nestranné"médium bude přenášet ten Václavák. Vysílali, jaký div. ALE...

Hned po skončení přenosu byli přizváni odborníci, aby se začalo odborně řešit, proč lidé demonstrují.

V 15.00 mělo na českobudějovickém náměstí začít protest proti obsazení rezortu školství soudružkou Baborovou. Na konci demonstrace jsme se vzájemně spočítali. Bylo nás tam 1500 a připojilo se z vrcholu Kletě skupina 250 studentú z Jihočeské university. Chtěla bych se ale zamyslet nad tím, že tam byla spousta redaktorů z rozhlasu a zřejmě televize Gimi. Teď jde o to, jaký výstup z toho vyvodí oficiální médium - naše veřejnoprávní telka. Já se obávám, že půjde opět o manipulaci. A jakou?

   Určitě ústředním tématem byli tentokrát středoškoláci, kteří tento protest začali, protože se jim nelíbí , že hejtman Zimola si pro vytvoření koalice vybral právě KSČ(M) přesto, že měl na výběr i z jiných stran. Toto rozhodnutí zdůvodnil tím, že je to vůle voličů. Když by vzal v potaz slabou volební účast, pak by celkem snadno spočítal, kolik lidí komunisty skutečně volilo. Toto číslo nebylo nikterak závratné. Nedá se to tedy vykládat jako názor většiny občanů ani náhodou. Na náměstí zaznělo, že ČSSD je horší, než komunisti. ANO. Vykřikují, jak jsou stranou demokratickou, jejich původní distancování od KSČM ale jaksi zmizelo. Opět nejspíš jde jen o moc. Pokud se koalice na radnici sestaví z těchto dvou stran, které vytvoří většinu a přehlasují strany ostatní, je to o tom, že širší koalice by mohla dělat problémy. Takhle je to víceméně jednobarevné a zřejmě se předpokládá, že komunisti budou z vděčnosti podporovat vše, co ČSSD navrhne. Nevím, jestli lidé konečně chápou, že svou neučastí ve volbách nepotrestali vládu, ale sami sebe. Řečníci nicméně hovořili hlavně o tom, že protest středoškoláků by měl být začátkem nepokojů a svěřili těmto mladým lidem vůdčí úlohu nové revoluce. Přiznávali mnozí, že se to té naší generaci jaksi vymklo a nepovedlo ukormidlovat tím směrem, který byl v roce 89 zvolen jako správný. Situace, do které jsme se dostali hlavně tou pasivitou a letargií je, bohužel, téměř stejná, jako před rokem 89, jen s tím rozdílem, že tehdy to byla vláda jedné strany, která měla svůj oficiální název KSČ a nyní je to vláda sice nepojmenované strany, zato ale celkem snadno definovatelné jako  strana zlodějů a korupčníků.

  Já osobně samozřejmě nesouhlasím, aby soudružka Baborová měla vliv na to, co se moji vnuci budou ve škole učit. Svůj podpis jsem poslala přes internet hned, jak jsem se o petici dověděla, ale chápu toto dění jako pokračování protestů z března tohoto roku. Už tehdy zněly stejné, nebo podobné projevy, ale vše nějak vyšumělo. Snad ti mladí se nenechají odstavit. Myslím, že protesty z jara vyšuměly proto, že ti co burcovali, byli příslušníky generace, která je pořád ještě charakterově pokřivená totalitním režimem.

  Důležité je ale především to, že ačkoli protestujeme za více, než jen proti obsazení rezortu školství v jihočeském kraji, abychom se nenechali rozdělovat a třídit na různé skupinky. Síla je v jednotě a kořeny všech problémů tkví ve zvůli parlamentu, vlády a senátu, potažmo proti zmrveným zákonům, v nichž už se vyznají jen ti, kterým byly ušity na jejich kšefty. Proti tomu, jak jsme ponižováni S-kartami, úklidem, který není normálně placenou brigádou ve prospěch čistoty našeho města, ale jakýmsi žebráním a panáčkováním, aby nám hodili kostičku v podobě sociálních dávek. Aby všichni viděli, kdo je nezaměstnaný a tedy líný požírač státního rozpočtu. Poplatky u lékařů vlastně štvou pacienty proti lékařům, ale oni si je navymysleli. Vždyť kdo se vzpouzel je vybírat, byl umravněn a pod tíhou zákona na ně přistoupit musel. Poplatky v nemocnicích dokonce nedovolují důchodcům nebo lidem bez práce léčit se. Mnozí musí pobyt v nemocnici odmítnot, protože na to nemají. Nemocnice se ruší, protože na ně nejsou peníze. Kde tedy jsou ty zlodějské daně? Za nezaměstnané platí pojištění stát, ale na neschopenku nemají nárok, když nepracují. Má to logiku? Opět je to snaha udržet člověka téměř v bídě. Vždyť když platí regulační poplatky a léky, musí vzít z peněz na jídlo.

Nenechte se dál sistematicky rozeštvávat. Všem nám jde o stejnou věc. Zbavit se zlodějů a žít jako lidi!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | sobota 17.11.2012 18:56 | karma článku: 15,29 | přečteno: 1297x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80