Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak a dost!

  Myšlenky Václava Klause zatím nikdy nezvítězily. Jeho spolustraníci je nepochopili, často se jim dokonce vysmívali, ale udělat z pana profesora zloducha, který za všechno může, to jim zřejmě problémy nedělá.

Kdo tvrdí, že Václav Klaus zapřičinil ekonomickou situaci, která je v naší zemi víc než špatná, je neinformovaný ignorant. Jak se mu vysmívali všichni ti chytrolíni, když hovořil o neviditelné ruce trhu, o tom, že vstoupit do EU rozhodně není žádná výhra, protože její směřování má řadu chyb a nedostatků. Vysmívali se mu i za to, že si dovolil tvrdit, že globální oteplování je nesmysl a nakonec to všechno obracejí proti němu.

 Kdo u nás zažil opravdu svobodný a nedeformovaný trh? Volnou a spravedlivou soutěž?Zkrátka nic, o čem Václav Klaus hovořil, nic z toho neprosadil právě skrze neschopné, leč velice ambiciózní kolegy. On ustál i ten obrovský podraz, který na něj ušili v jím založené straně ODS. Proč asi? Protože jeho výra je silná a opřená o skutečně moudrostí prověřené věci. Vždycky byl na barikádě více méně sám. Byl natolik napřed, že ho jeho současníci snad ani nemohli pochopit a vzbuzoval jen nenávist a snahu zdiskreditovat ho. Ano, byl stále vidět, protože jeho myšlenky jsou silné a zdravé, ale jak je mohl prosadit i proti těm, kteří se pod ně nejdříve schovali, aby pak mohli zaútočit a urvat, co se dalo? Kdy byla politická síla Václava Klause taková, aby mohl skutečně uvést do praxe to, co hlásal?

Je to až hysterie, vrhnout se na něj a poštvat pomocí médií lidi, kteří nejsou schopni skutečně studovat to, co říká. Ale on je opravdu profesor, on to dovede vysvětlit a když se najde někdo, kdo skutečně dokáže poslouchat bez těch ubohých předsudků a snažil se z jeho knih pochopit tu ideu, ten ví, že on má pravdu. Jenže u nás se pravda nikdy nectila. Upálili jsme Husa, ukřižovali Ježíše, protože moc, kterou má dobrá myšlenka, se snaží vždy někdo urvat pro sebe. A proto se uchyluje k fanatizmu. Vyhlásit třídního nepřítele a poštvat všemi prostředky proti němu tu lidskou masu. Kdysi jsem četla, že IQ davu klesá na úroveň toho nejhloupějšího. Čím je dav větší, tím je inteligence nižší. A vo vo tom to je. Hlavně křičet a nejlépe do médií, aby nikdo neunikl. Jak se hodí i dávné právo prezidenta udělit amnestii. Zkrátka všechno, jen hodně křičet, aby si nikdo nevšiml, že ono na tom, co říká, něco je. Ano, on má pravdu. Má to, čeho se bojí ti samozvaní spasitelé, ti politici, kteří ví všechno nejlíp. Ale to, co prosadili, je jen jejich obahacení na úkor těch blbců, kteří jim to baští. Jenže se vezou všichni. I ti, kteří nejsou zabednění, musí snášet tu bídu nejen finanční. Hlavně bídu morálky, skutečných lidských hodnot, jako je čest, pravda a rodina, charakter a sebezapření, aby pravda zvítězila. Pýcha blbců, to je oč tu běží. Ale padnem všichni, protože se to nedá oddělit.

Nikdo se nepoučil. Ježíš má dodnes odpůrce a církev zvítězila, i když je založená na lži a dogmatech. Hlavně na strachu z božích trestů a dokonce snad dodnes se dají koupit odpustky, proti kterým kázal Jan Hus. Ač upálen a na jeho slova došlo, přesto poražený.

Kdy už lidi začnou opravdu myslet samostatně a nenechají se vodit za nos! Ano, vrhněte se i na Klause, to je IN! Kdokoli, kdo by mohl mít pravdu, toho je třeba uřvat!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 2.1.2014 12:23 | karma článku: 20,46 | přečteno: 893x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Básník, sekuriťák, sympatizant opozice. Kdo je podezřelý z útoku na Fica

15. května 2024  17:45,  aktualizováno  22:34

Navrhl jsem smrti, abychom si potykali, a ona... se rozplakala. Tak začíná jedna z básní 71letého...

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29,  aktualizováno  22:05

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik