Svoboda slova jen pro někoho. Zpochybňování Ústavy.

  Vytáčejí mě čláky typu:" Pane Klausi už nic neříkejte" apod. Každý Pepa Novák si myslí, že je povolán a oprávněn kritizovat a nejlépe se svézt na té největší vlně. Používá drsné výrazy na adresu prezidenta republiky a často jsou jeho informace velmi skromné, ne-li žádné.

  Proč se taky zdržovat nastudováním faktů a respektovat názor, když si myslí nějaká Nanynka, že to ví nejlépe. Že Václavové byli vůči sobě v opozici je stará věc a že Václav Havel Václava Klause tvrdě napadl tenkrát, tuším, ve svém projevu v Rudolfinu, to je také fakt. Nebylo to vůbec státnické. Prezident je součástí vlády, tak kritizovat z osobní averze člena vlády mi přijde zvlášť obludné. 

 Náš pan prezident odjakživa říká své názory a protože je málo kdo dokáže vyvrátit, uchylují se mnozí jen k nadávkám a hloupým komentářům s vědomím vlastní rádoby morální převahy a názorové "dokonalosti". Všichni máme svobodu slova, ale vy, pane Klausi, buďte zticha. No není to trochu divné? Prezident není plnohodnotný občan? On může říkat jen to, co chtějí lidé slyšet? Nebo se raději vůbec nevyjadřovat, protože když má dnes někdo pevný názor na cokoliv, nutně musí mít oponenty, ale i své obdivovatele. Prezident není loutka, je to občan a je vyjímečný, protože byl ZVOLEN do čela státu!

  To šílenství, které vypuklo po vyhlášení amnestie, to nemá obdoby. Nikdo ani pořádně nevěděl, koho se to týká, ale všichni věděli, že je to špatně. Teď se dovídáme, že propustili i ty, kteří propuštěni být neměli, ale pořád se podávají všelijaká trestní oznámení na prezidenta. Zkrátka viník je, tak do něj, proč si neulevit. Máme svobodu slova. Prezidentova amnestie je v Ústavě a je právem prezidenta. Nikdo jiný toto právo nemá. Co takhle respektovat Ústavu? Neříkám, že se nesvezli i skuteční paraziti, ale ty se nejspíš brzy vrátí, protože na svobodě žít ani neumí. Vězení je úžasný zařízení, tam "nemusí" člověk myslet a starat se o sebe, tam je jako "u maminky". Teď asi by mě jeden můj kamarád nejraději zatloukl do země. Nikdo si prý neumí představit, co to obnáší. Dostal se do vězení, protože se mu chtěla pomstít jeho bývalá žena. Byli rozvedení už léta, ale ona, jako zapisovatelka u soudu, měla ty správné kontakty a zařídila mu tento pobyt aniž se mohl hájit. Po odpykání trestu mu trvalo roky, než se vzpamatoval a mně se zdá, že se nevzpamatoval dodnes. Je navždy poznamenán psychicky. Nevyprávěl mi podrobnosti, jen mě upozornil na jeden film, kde uskutečnili takový pokus. Studenti se rozdělili na ty, kteří byli jako ti vězni a druzí dozorci. Čeho je člověk schopen když "může" je otřesné a ten pokus musel být zrušen, protože se to naprosto vymklo. Člověk je tam míň než kus špinavýho hadru.

Dostávám do své schránky všelijaké výtvory o tom, jaký je Václav Klaus parazit, estébák, kolikrát až démon, který může i za zemětřesení kdo ví kde. Žádná úcta k člověku a už vůbec ne k hlavě státu. Pak to nemá takhle u nás vypadat.

No a nový prezident vůlí lidu zvolený? Ještě neusedl a kdejaká zhrzená ženská, která má doma nebo v sousedství hospodského povaleče si s chutí zanadává. Co na tom, že Miloš Zeman je prezident, ona ví své, co jí kdo bude vykládat. Jenže tohle není názor, to je zase vlna, na kterou se snadno nasedne. Nějaká fakta? Na co, říkali to v rádiu a tam jsou chytrý, ne? Všechny takové odpůrce slyším mlít jedno a totéž, co nejspíš zasela ta "korektní"volební kampaň "noblesního pana knížete". A to se pořád omílá a dokonce se to přibarvuje všelijakými smyšlenkami, protože se vždy nejdou vděční posluchači a šiřitelé. A nejsmutnější je, že jsou tací, a nebudu kolegu J. Z. jmenovat, kteří sami se "zboří"kdykoli mají příležitost a ve svých blozích píší v tom duchu, že ta pakáž, co volila Zemana do pěti let vychcípá. To je úroveň. Ale je svoboda slova, že?

Myslím, že by se mělo ZAMYSLET víc lidí a nejdřív myslet a pak jednat, to by neškodilo.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | pátek 15.2.2013 12:52 | karma článku: 27,21 | přečteno: 888x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80