Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Šikana občanů zvlčilými politiky už je fakt neúnosná.

  Opravdu mě baví zprávy o tom, že polovina národa nepracuje. Co má asi tak dělat, když veškerá výroba se převelí do Číny a  za jakách podmínek Číňané pracují? Na vše ostatní je nějaký "monopol" pro velkovýrobce, kteří jsou chránění STÁTEM před konkurencí. Úklid za stravenku pro ty nejubožejší zoufalce?

 Kam se to řítíme?  Města nemají prostředky na to, aby platili dobrovolníkům za úklid města. Ale jsou firmy, které dostávali miliony za zalévání kytek na ministerstvu. Velké firmy, které mají uklízet sníh, aby se dalo fungovat ve městě nestíhají. Například A.S.A. v Českých Budějovicích. Mají "monopol" na úklid a výsledek? Všude se válí odpad, igelity, petlahve, exkrementy. Na nic nejsou peníze, protože vše se "nakupuje" jen ve velkém. Vybírají se jen dodavatelé komplexních služeb, kterým se převedou na účty miliony a prostor pro drobné podnikatele mizí. Zase se dělají melouchy, protože by lidé makali a peníze schrábnul stát na nekřesťanských daních, DPH a pojištění. Jsme jako v obklíčení úředníky, kteří v souladu se zákonem šikanují, mnohdy sami všelijak zdržují výplaty dávek a honí lidi od čerta k ďáblu. Na všechno lejstra s nepřeberným množstvím kolonek a nakonec zamítnutí při sebemenším "prohřešku".

Prý se množí sebevraždy zoufalých lidí například na Ostravsku, kteří už neví kudy kam, tak skočí pod vlak. K tomu neustále zprávy o tom, kolik kde odklonili ve státní zprávě milionů do soukromých kapes. Vše se přepočítává na peníze a pokud možno co nejstrašidelnější částky. Přemnožení zavlečených druhů fauny i flóry, nemocenská učitelů, která se platí z celkových příspěvků na školství, neúspěšné volební  kampaně, po kterých zůstaly milionové dluhy, nekvalitně odvedená práce na dálnicích a mostech a narůstající státní dluh, který se nesplácí, protože sotva vyjde na úroky, vyplácí se miliony na náhradách poslancům ve vazbě, církvím se politici snaží vnutit miliardový majetek, jako by šlo o život, ale komu?.... Zkrátka denně lítají dnes už miliardy ve všech možných zprávách v rádiích a televizích. Člověk má pocit, že na těch ministerstvech přehazují peníze vidlema a "běžný občan" platí sotva vystrčí nos na ulici. Lidé bloudí ulicemi a marně hledají něco, čím by si přilepšili. Ti, kteří měli štěstí a třeba uklízí, okrádá stát tím, že jim strhává zdravotní i sociální pojištění, přesto že důchod jim už nezvedne a po zrušení daňového zvýhodnění jim vyplácí o tisíce za měsíc méně. 

 Stačí i celkem banální lidská chyba, přehlédnutí termínu návštěvy na ÚP a člověk je vyšetřován jako zločinec a trestán, jako by se dopustil závažného podvodu. Musí psát odvolání, jako odsouzenec. A pořád někde čekat jako žebrák.

No a naši politici, místo aby řešili neúnosnou sociální situaci, vymýšlejí žaloby na prezidentskou amnestii a dokonce prý velezrada. Co ten pojem znamená? Vědí to vůbec ti velkohubí kašpaři? Co oni, když se snaží svrhnout prezidenta, to není velezrada? Prezident je hlavou státu a amnestie je zakotvena v Ústavě. Není to protistátní jednání, když se snaří kriminalizovat jednání nejvyššího představitele státu?

Máme v čele našeho státu vládu, která se snaží narušit celistvost státu rozprodáním pozemků cizincům. Když to nejde přímo, zkouší to přes církevní restituce. Protože co jiného by je mohlo motivovat k tak zběsilému jednání proti vůli skoro 90 % občanů této země?

Není na čase ty lumpy vyhnat a začít znovu? Vždyť jaká nás čeká budoucnost v tomhle státě, v téhle Evropě a vůbec na světě?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | pátek 22.2.2013 11:27 | karma článku: 30,76 | přečteno: 1397x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  12:15

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Proč klesá kondice žáků? Malotřídkám chybí tělocvičny, Praze a Ústí učitelé

22. května 2024  12:13

Po alarmujících výsledcích testování kondice žáků se Česká školní inspekce zaměřila na analýzu...

Rozkol nacionalistů. S AfD nechce být ve frakci Le Penová ani česká SPD

22. května 2024  11:59

Zástupci francouzské strany Národní sdružení (RN) prohlásili, že v příštím europarlamentu nebudou...

Rusko chce zabrat větší část Baltu, znervózňuje Finy a Litevce. A popírá to

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  11:57

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři,...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik