Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rozděl a panuj! Já jsem to chápala blbě a co vy?

  On se dá spíše umlčet jednotlivec, než skupina a proto je třeba podněcovat vše, co vede k rozdrobení společnosti, aby se mohla snáze ovládat. Volně navazuji na své dva předchozí blogy.

  Vždycky jsem si to vykládala tak, že má člověk rozdělit práci tak, aby na něj žádná nezbyla a panovat, čili nedělat nic. Až teď vidím, jak jsem byla v zajetí naivního úsudku, který jsem si udělala kdysi za mlada a že zmíněné úsloví je o něčem jiném. Jeho protiváhou by asi bylo úsloví "V jednotě je síla".

  Když se začali bouřit středoškoláci v Budějovicích a v jiných krajích proti komunistům a začala se rýsovat jakási jednota, hned se rozdělili pomocí prezidentské volební kampaně. Trocha propagandy, podnícení  fanatizmu a bylo po nebezpečí. Jednota se rozpadla, protože ti blbouni, co nevolili Karla, nemůžou stát v jedné linii s těmi "chytrými", co uznávají noblesu a urozenost.

Jasně. lidi je třeba rozdělovat, aby se jim mohlo panovat. Všechno se hodí. Podpora Romů na úkor většiny, zaměstnaní musí být podněcováni proti nezaměstnaným a tedy příživníkům, mladý proti starým, dělníci proti úředníkům, státní zaměstnanci proti civilistům. To vše za pomoci zákonů, které finančně zvýhodňují jedny proti druhým, aby mohla Závist a celkem logická nepřejícnost vykonat své. Nikdo se s nikým nesnese a tudíž nedomluví a nic nehrozí. Musí se zlikvidovat samotné základy společnosti - rodina, a tak se podporuje vše, co by tuto instituci degradovalo na něco zbytečného, přežitého. Jak? Inu třeba těmi dávkami, které jsou větší, když táta a máma spolu nežijí, že? 

Vše, na co by lidi mohli slyšet se označí jako populistické. Dá se nálepka a každý, kdo by chtěl něco prosadit je populista a každý, kdo se k "nim" dá, tedy uspěje ve volbách třeba jako senátor, toho semelou. Dostane držhubný a vytratí se ze scény. Když ne sám, tak se mu pomůže. Bulvární tisk nezklame a hloupost taky ne. Konzumenti stupidních seriálů žijí v jiném světě a "řeší" úplně jiné problémy ( kdo s kým, jak dlouho, jak často). Vždyť přece platí:"Podle sebe soudím tebe".Všeobecně teď platí, že jen a jen cena je rozhodující. Nejde o kvalitu, vlastenectví, originálnost, ruční práci, to vše jen prodražuje. Hodnoty jsou jednotně stanoveny a dodržovány.

Také jsem sama na sobě zjišťovala, jak dokonale nás dokázali soudruzi poštvat proti Rusku. Pořád jsem měla jaksi zakódováno, že vše ruské, tedy spíš sovětské, což se prezentovalo jako totéž, je špatné. I dnes se to používá třeba proti M.Zemanovi a V.Klausovi. Jen se to musí správně uchopit. Ale "hnutí" Anastasia přichází právě odtud a je to jediná šance, jak přežít - vrátit se ke kořenům. 

  "Nejstrašlivější ze všech zbraní je slovo". Jak říká P. Coelho a S.Freud říká:"Ten, kdo poprvé použil místo oštěpu nadávky, stal se zakladatelem civilizace."

Překvapily mě včerejší zprávy na Čt 1. Protesty v Bulharsku proti parlamentním stranám a stranám vůbec. Provokatéři z pravicových i levicových stran byli vyprovozeni a jejich transparenty zničeny. Protestovalo se proti drahotě ale také proti korupci, proti vládě. Zapojilo se už opravdu hodně lidí. Copak naše vláda zaspala, když nám tohle může televize tak podrobně ukazovat? Není to nebezpečné?

A závěrem jen "vtip", který mi přišel na mail.

   Rok 2050, kdesi ve světě… Malá dcerka se ptá svého otce: „Tati, dneska jsem se dozvěděla, že kdysi někde v Evropě existovali nějací Češi..., slyšel jsi o tom něco?“ „Samozřejmě maličká, podle nich se dodnes říká rčení - seš blbej jak Čech“ „...aha..., a kde ti Češi žili?“ „Nooo..., neví se to už přesně, ale asi někde ve střední Evropě, tam někde mezi dnešním Německem a Rakouskem...“ „...a to vážně byli tak blbí?“ „Nooo, podle pověstí si prý rozprodali a vytunelovali vlastní stát, vláda tam nechala lidi umírat hlady, za prezidenty si postupně zvolili ožralu, tuneláře, a hulvátského burana, zlikvidovali si zemědělství, průmysl, obchod..., dováželi odporné potraviny z jiných států, které se tam měly původně likvidovat..., vzali lidem práci a dali ji přistěhovalcům, vyživovali si tam z vlastní kapsy cikány... a stali se poskoky ostatních států Evropy... Ale to asi budou jenom povídačky, tomu se nedá věřit, to se asi jen tak říká, víš...? Podle empirických výzkumů totiž tak blbý nikdo být nemůže!“ „...aha... a kde jsou dnes?“ „No vědci tvrdí, že v tehdejších dobách blbost nadnášela, takže se budou asi někde vznášet, rozptýleni ve vesmíru...“

Nějak mi to nepřipadá legrační...je to až příliš reálné...vždyť který jiný národ hanobí vlastní hlavu státu?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | pondělí 25.2.2013 11:47 | karma článku: 17,43 | přečteno: 661x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Přežil jsem rakovinu, jsem spokojený, říká Kajínek. A trvá na obnově procesu

23. května 2024

Premium Nejznámějšímu českému vězni Jiřímu Kajínkovi dnes vyprší sedmiletá podmínka, kterou dostal spolu s...

Blackface! Ne, jen mast na uhry. Škola v Kalifornii vyhodila žáky, teď jim zaplatí

23. května 2024

Premium Mlýn války proti „systémovému rasismu“ a cynismus školy semlel i studenty, kteří se v roce 2014...

Překvapivé oznámení. Volby budou už 4. července, oznámil britský premiér

22. května 2024  19:05,  aktualizováno  20:58

Britský premiér Rishi Sunak oznámil, že parlamentní volby v ostrovní zemi se uskuteční už 4....

Loď při smrtelné srážce na Dunaji řídil Čech. Soud mu zakázal opustit bydliště

22. května 2024  20:13,  aktualizováno  20:32

Kapitán výletní lodi, která v sobotu na Dunaji narazila do motorového člunu, je podle MTI Čech...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik