Proč spolu PRAVDA a SVOBODA tak úzce souvisí?

Také pravda a láska spolu souvisí. Proč asi? Když se dívám na seriál Vyprávěj, znovu cítím to nadšení, ty střípky svobody, která se zdála být nezvratná, a kam jsme to zase dovedli?

    Vidím to v reakcích na mé polemiky o svobodě. Zvykly jste si říkat MY místo JÁ. Nemluvíte za sebe, ale prezentujete jen - Lidi by to, či ono - a nikdo se nad tím nepozastaví. Je to ve vás moc hluboko. Odnaučili vás myslet a když někdo vybočí, je to exot. Už nejste individuality, to je něco nedůležitého a podřadného ve srovnání s celkem. http://faltisova.blog.idnes.cz/c/306070/Co-SVOBODA-je-a-co-neni-II.html

   Na demonstracích v listopadu 89 dav křičel SVOBODU a také PRAVDU a kde to je? Když jsem viděla pana hňupa Václava Henycha, jak obhajuje vyloučení presidentských kandidátů, vzpomněla jsem si, Bůh ví proč, na ony procesy, např. S Miladou Horákovou. Tehdy prý pasovala Strana na právníky a soudce lidi bez vzdělání, jen ochotné, dopustit se takové ohavnosti. Nejspíš to dělali z vděčnosti a jako odměnu za své nezasloužené společenské postavení. I když to byla asi jen chvilka na výsluní. Když je Strana použila, zase je vyplivla, protože už je nepotřebovala. Potom se to obrátilo proti nim. Ti, co jim nejdříve tleskali, ti je docela rychle a s klidem zase zatratili. Kult osobnosti Stalin, Gottwald, najednou to byli zločinci a vrazi. Jak rychle se dají měnit názory lidí, jsou-li chováni jako stádo. A jak snadno se dají ovlivnit. Stačí reklama a její vysílání pořád dokola a lidi to berou jako tu PRAVDU. Nepřemýšlí, jen hýkají. Je mi z toho smutno.

  Vím, že už jsou ostrůvky, že existují místa na Zemi, malé kousky vlasti, prostoru lásky a rostou pomalu ale jistě. Jak ráda bych se připojila, ale situace mi to nedovoluje. A situace je taková, jaká se zde udržuje nesmyslnými zákony. Ničit jídlo, ničit živnostníky, ničit člověka jako takového.

   Copak jste opravdu slepí a nedokážete přemýšlet aspoň chvíli samostatně. Každý jen reaguje na informace, které do vás hustí média. Blogeři se vyjadřují jen ke zprávám v televizi a v tisku, ale nepřemýšlí, proč se tady necítí dobře, svobodně a v nepravdě.

  Copak jste zapomněli, že marnost nad marnost, všechno je jen marnost? K čemu je ta honba za těmi miliony, co si za ně chtějí ti naši politici koupit? Svobodu? Lásku? Štěstí? Pravdu?

  To se přece koupit nedá. Možná to vědí, ale uvědomují si to? A ty, čtenáři, uvědomuješ si to? Kdyby ano, asi bys jim ty miliony přál, ať se těma prachama třeba zadusí. I když je samozřejmě těžký vědět, že jsou to i tvoje peníze, které ti svými zákony seberou, aby ty miliony vytvořili.

   Jak dopadl mistr Jan Hus? Neupálili ho náhodou za to jeho: „MILUJ PRAVDU, BRAŇ PRAVDU, PRAVDA VÍTĚZÍ !“

    Ano, kdo námi chce manipulovat a vzít nám naši SVOBODU, nám neříká PRAVDU. Odvádí vaši pozornost od ní. Prostředky znáte, ale pro jistotu vám to připomenu. JE TO REKLAMA!

Přeji hezký a pohodlný den.

 

Autor: Jiřina Faltisová | pondělí 26.11.2012 9:42 | karma článku: 9,71 | přečteno: 540x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80