Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč nás falešná rovnost dovedla tam, kde jsme?

A proč už teď nebude tak snadné švindlovat? Co je nejlepší obrana proti podvodům v politice? A co potřebujeme do budoucna nejvíc? Kudy vede cesta?

  Ačkoli se pořád všude vypráví pohádky o tom, že muži i ženy jsou si rovni, co se týká postavení ve společnosti, skutečnost je pořád jiná. Proč? Určitě v tom hraje roli jistá setrvačnost myšlení. Nastavení v hlavách lidí, které se dá změnit pouze tehdy, bude-li se o to každý jednotlivec snažit. Rozhodně tomu ale neprospívají různé reklamy a třeba písničky a anekdoty. Většinou je v nich žena vylíčená jako semetrika, která je na světě jenom proto, aby muži znepřijemňovala život. Ale žádná žena není na světě pro to, aby se starala o pohodlí muže nebo ho nějak omezovala. To už je minulost. Jsme tu proto, že máme svůj úkol, máme svou cestu, na které nás může doprovodit muž, pokud jeho cesta bude podobná a stejná v případě výchovy dětí.  Pokud se pro to vědomě rozhodneme. To je budoucnost. 

  Realita? Václav Klaus  a mnozí jiní říkají, že jsme nastaveni jen ke konzumu a nikoli k tvoření. V komunistické společnosti jsme si byli všichni rovni, ale někteří byli si rovnější. Končilo to nezřízenou poživačností, hromaděním majetku a luxusu a vyčleňování se na základě jakési vyjímečnosti, která byla ale pouze o tom, co vlastní a kde se rekreují komunističtí "vůdci". A historie se opakuje. Sodoma Gomora. Máme skoro čtvrtstoletí po Sametové revoluci a končí to jak? Úplně stejně. Ti "rovnější" hromadí luxus, majetek, roupama neví, co by si ještě pořídili. Porušují se a uměle mění pravé lidské hodnoty. Krádeže se legalizují, nakradený majetek se staví na odiv, ničí se manželství, stoupá počet nešťastných dětí s pokřiveným charakterem, protože se jim dává ten nejhorší příklad a najednou spadla klec! 

 Neodpustím si jednu myšlenku. Když vidím, co se děje na Ukrajině a sleduji různé reportáže, nemohu si neuvědomit, že kdybychom my tady, uprostřed Evropy, nebyli tak malá zemička, kde se všechno hned rozkecá, kdo ví, kam by to vedlo. Díky tomu, že je nás pár a všichni na sebe vidíme, nedošlo u nás k takovým koncům, jako na Ukrajině. Neumírali u nás lidé na barikádách ani když se dělilo Československo ani v roce 89. ALE !! Já si myslím , že kdyby byl zvolen prezidentem pan Schwarzenberg a ne Miloš Zeman, naše oligarchie, reprezentovaná politiky ale hlavně tzv. kmotry, by dovedla společnost ke stejným koncům.  Lidé se bouřili, ač to bylo zdánlivě pod jinými záminkami (proti bývalým komunistům ve vedení města, jednou při neudržitelně nespravedlivému nadržování Romům atd.), ve skutečnosti to byla nespokojenost občanů, kteří se dovídali neustále o nových tunelech, rozkrádání státních peněz a pro ně bylo jen zdražování, zvyšování daní, nezaměstnanost, protože zdanění jejich práce je nejdražší na světě, nemožnost domoci se svých práv, nadržování podvodníkům a zlodějům, zkrátka život se stával nesnesitelným. Pan Schwanzenberg by jistě vládu pana Nečase podržel a nevyhlásil by nové volby a situace se mohla dále hrotit. Vždyť jsme byli svědky fanatizmu, rozhádali se dokonce v rodinách, což je jediná cesta ovládnout davy a zavést tvrdý režim. Vždyť tvůrci jeho volební kampaně přiznali, že použily propagandistické metody. Vždyť tady vznikl kult osobnosti, stejný jako v dřívějších dobách! Lenin, Hitler, Stalin, Gottwald... Schwanzenberg?

  Ale zpět. INFORMOVANOST ! To je to, oč tu běží. Člověk může těžko podvádět, když se nic neutají. Těžko může intrikovat, když pravda stejně vyjde najevo. Vždy je možnost, díky sociálním sítím, slyšet i druhou stranu a mít tak možnost srovnávat. Naše veřejnoprávní televize může jen těžko manipulovat veřejným míněním, když se každý křivě obviněný může bránit. 

Pokud se například jeví pan Okamura jako člověk, který ohrožuje tu oligarchii, která si tu vytvořila ono království nedotknutelnosti a ovládání poddaných pomocí zákonů ve svůj prospěch, začne kampaň. Tu se objeví titulek, tu sestřihaná a zkreslená informace, zkrátka začne se pomocí médií manipulovat veřejným míněním. Začne se házet špína a vířit bahno,  ale ouha, Okamura se brání! 

Ano, jsme na začátku nového světa. Ten starý opravdu skončil. Začínáme znovu a lépe. A co potřebujeme nejvíc? Aby bylo ve veřejném životě mnohem více žen, protože ženy mají jiné, doplňující vlastnosti tak, aby byla na světě ROVNOVÁHA!  

Pokračování příště. Přeji hezký den.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřina Faltisová | sobota 1.3.2014 13:34 | karma článku: 16,00 | přečteno: 1089x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Předstíral epileptický záchvat a utekl z léčebny, nebezpečného muže hledá policie

15. května 2024  12:14

Policisté hledají nebezpečného muže podezřelého z loupežného přepadení, který po zadržení dnes ráno...

Dodávky munice Ukrajině nevylučují jednání o míru, koriguje Pavel rozhovor

15. května 2024  12:06

Dodávání vojenské munice na Ukrajinu je součástí její podpory, uvedl v úterý prezident Petr Pavel...

Povídám pohádky, kremelské, plné lží. Kampaň humorem vyvrací dezinformace

15. května 2024  12:05

Ministerstvo zahraničních věcí pokračuje v kampani s názvem Prokremelské pohádky, ve které s...

Zelenskyj ruší všechny zahraniční cesty, situace na frontě mu neumožňuje odjet

15. května 2024  9:34,  aktualizováno  12:02

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odkládá všechny zahraniční návštěvy. Uvedl to jeho mluvčí....

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik