Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prezident může vše, má přeci svou vládu.!

  Pokud je sněmovna rozpuštěná, zbývá Senát, prezident a vláda. Jelikož vláda je z kamarádů pana prezidenta a senát je levicový, což je dočasný stav, může se vyměnit i rada čt, aby televize nenadržovala stále jen parlamentním stranám :-).

   To je má odpověď na reakce pod mým minulým blogem. A ještě pro ty, kteří mají nejspíš problém vnímat obsah nebo je myšlení bolí a kritizují, aniž by přemýšleli.

V prvé řadě panu Otto Černému bych se opět pokusila vysvětlit, ač si myslím, že je to zbytečné, že mi pan Miloš Zeman jako muž naprosto neimponuje svým vzhledem, ani chováním. Jak jsem již psala, jsem "Klausovka" a obdivuji na mužích slušnost, eleganci a úctu k ženám a v případě pana profesora i jeho myšlení, protože on si za svým vždy stojí. Všude v zahraničí je ctěn, jen v našem rybníčku jsou ti "chytřejší", kteří nemohou skousnout to, že je to silná osobnost. Ostatně podobně jako současný pan prezident. Mimo jiné pan prezident Miloš Zeman také říká, že politika je "profese", že vyžaduje zkušenosti a taktiku, vědět pár tahů dopředu a jak je vidět, má pravdu. Dělá přesně to, co slíbil. Předčasné volby budou už osm měsíců po jeho inauguraci.

Naproti tomu pan Marek Benda mi připadá jako kašpárek. Neznám ho, ale jeho vystupování mi připomíná Grosse. Je slabý a je to papoušek. Připouštím, že se mohu v něm mýlit, zase tolik prostoru v médiích nemá.

Dále tu máme ty alfa samce, kteří mají pocit, jak jinak, že jsem jen ženská, která nemůže ničemu rozumět a má se tedy věnovat něčemu jinému, například psát o výchově dětí. Kupodivu se v tomto ohledu necítím být kompetentní, ačkoli jsem vychovala tři děti vlastní a absolvovala jsem tzv. pedagogické minimum na Jihočeské universitě jakožto mistr odborného výcviku. A kromě toho jsem přečetla na toto téma několik kvalitních knih. Politika není nic jiného, než psychologie v praxi. Jsou to složité vztahy mezi lidmi, kteří spravují věci veřejné. V tomto oboru mám značnou průpravu. Již od svého mládí jsem absolvovala řadu školení v rámci SSM (nebyla všechna jen ideologická) a později, podílela se aktivně na naší sametové revoluci a angažovala se v ODS přibližně sedm let. Že jsem nebyla pasivní, to mi můžete, ale nemusíte věřit. Ti, kdo mě znají to ví. Moje blogy jsou o tom, jak to vidím a vnímám já. Váš názor je třeba jiný, ale nikde není psáno, že je jediný správný, nebo ano? Abych použila slova Anastasie: "Jsem člověk - žena". Patent na rozum nemá nikdo, natož ten, co si to o sobě myslí.

O.Sekl a Z.Bárta -  k chorobné adoraci MZ jsem se již vyjádřila výše a jak to má udělat s čt jsem napsala v perexu.

Miloš Zeman a Václav Klaus nejsou demokraté, píše pan Bystřický a já se ptám, kdo tedy? Naše bývalá vláda byla složená ze samých egoistů. Strana ODS i ČSSD se od myšlenek obou zakladetelů velmi vzdálila a je to nejspíš právě tím, že ta jejich demokracie je teď už jen prázdným pojmem. Všichni ti pánové, kteří tam působí v těch výkonných radách a sekretariátech demokracii dávno zavrhli. Nemám zkušenost s ČSSD ale s ODS ano a vím, kde byla ve svých začátcích a kde skončila, když se do ní infiltrovali kmotři. Vím, že u nás v ČB (rozuměj Českých Budějovicích  - to je pro ty, kteří mají se zkratkami problém) zakládající členové z ODS byli prakticky odejiti a působí v jiných uskupeních, například Občané pro Budějovice).

Čili se domnívám, že vaše tvrzení, pane Bystřický je velmi smělé leč nepravdivé. Tedy tak to vidím zase já.

Jednoduché názory jednoduchých lidí nechávám bez komentáře ( Ziegler, který se každý čtvrtek zcela odrovná tvrdým alkoholem, mi za reakci nestojí, jen podotknu, že vidí-li v MZ alkoholika je nejspíš podle hesla: podle sebe soudím prezidenta a chtěla bych mu jen doporučit k nahlédnutí ústavu, konkrétně tu část, věnující se hlavě státu a jejímu hanobení).

Tak to by v sobotu ráno stačilo. Přeji hezký den.

 

 /Blog věnovaný panu Otto Černému, V.Krausovi, B.Marjankovi, O.Seklovi, Zd. Bártovi, F.Bystřickému a panu Kloudovi, věčnému oponentovi./

Autor: Jiřina Faltisová | sobota 24.8.2013 7:53 | karma článku: 5,56 | přečteno: 329x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 959x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Silné bouřky jdou Českem, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  16:32

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

U Bříství na D11 prorazil kamion svodidla a skončil ve svahu. Omezil dopravu

27. června 2024  11:11,  aktualizováno  16:27

Na D11 mezi obcí Mochov a Bříství havaroval kamion. Prorazil svodidla, zároveň u něj došlo k úniku...

Řidič v Brně srazil školačku a z místa nehody ujel, pátrá po něm policie

27. června 2024  16:17

Osobní vůz ve čtvrtek odpoledne v Brně-Přízřenicích srazil dítě mladšího školního věku, podle...

Turecký kamion se marně snažil podjet most v Brně a zablokoval městský okruh

27. června 2024  16:16

Dopravu v pěti jízdních pruzích zastavil ve středu dopoledne v širším centru Brna turecký řidič...

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik