Politice až tak nerozumím,

Je to složitá hra o moc i řada krycích manévrů, když se něco provalí. Proto spoléhám na Vás, milí blogeři.

Moc mě zaujaly blogy pana Lukáše Horáčka. Nemůžu na ně reagovat, jsem nováčkem mezi Vámi. Proto alespoň takto.

   Když čtu blog mladého pana Lukáše Horáčka, mám pocit, že to co říká má hlavu a patu a je to bez zbytečných emocí. Nejvíc mě těší, že je to mladá generace. Pokud opravdu my ženy máme tu intuici, pak ta moje mi říká, že jednou bude líp. A to je to jediné, co mě zajímá, vzhledem k tomu, že mám sedm vnuků. Četla jsem více zajímavých blogů. Líbí se mi, když to není jen kritika, ale taky návrh nějakého řešení. V tomto mě zaujal blog pana Aleše Preslera. Dal mi podnět k zamyšlení. Nemám širší ekonomické vzdělání, ale snad tu intuici. Je skvělé, že mohu číst tak zajímavě články a že je zde na blogu iDnes tolik zajímavých lidí a že jsou to mladí lidé,např. i Miroslav Návrat, kteří hledají řešení. Já věřím, že ho najdou. 

   Co s vzniklou situací /po volbách/? Člověk si musí říkat, že je to snad více o lidech než o stranách a zbývá jen doufat, že jsou to lidé slušnější, než ti, co straší /a to do slova/ ve vládě.

   Derou se mi na mysl citáty moudrého pana Wericha, jehož jsme měli nahraného na magnetofonu a jehož promluvy a dialogy s panem Horníčkem byly zakázané, protože byly režimu nebezpečné. Poslouchali jsme je tak často, že je dodneška umím zpaměti. Ani nevím proč tomu tak je.

   Snad to s námi dopadne lépe, než se mezi pesimisty očekává. Nedá se dělat nic jiného, než doufat, že nekandidovali lidé, kteří si brousí zuby na tučné úplatky, ale lidé s nějakou koncepcí. Někdo reagoval na mém blogu tím, že krajský parlament nic nevyřeší, ale kdosi jiný mě ujistil, že krajští zastupitelé mají velký, ba přímo zásadní vliv na situaci v naší zemi a mohou hodně udělat.

 Jediné, co se mi opravdu nelíbí, to je malá důvěra k ženám političkám. Můj kamarád říká, že kdyby je zvolili, neměli by chlapi doma vaříno. Je to jistě legrace, ale taky smutná pravda. Kde je psáno, že to nemohou být oni, kteří nakoupí a uvaří? Model rodiny je zastaralý. Alespoň v té generaci, ke které patřím i já. Ale já věřím, že vzniká nový a lepší model, bez úředních potvrzení, ale který je o společném, oboustranně rovném soužití. Ámen.

 Tak na lepší časy, přeji hezký den.

http://www.youtube.com/watch?v=0annFpEOW2E

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | neděle 14.10.2012 10:03 | karma článku: 7,99 | přečteno: 589x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80