Pak kdo dělá ostudu. Jen člověk umanutý ještě trvá na noblese...

 Já myslím, že je na čase vzít na vědomí, že Miloš Zeman je skutečně silná osobnost a nenechá se nikým zastrašit, manipulovat a vše, co se na něj vytahuje, je jen marná snaha. Jeho bonmoty jsou výsledkem skvělého úsudku a orientace a umění používat mateřský jazyk.

Ale i oni přece museli vidět, že Schwarzenberg je nemocný člověk, který by měl užívat klidu svých 75 let. Stačí mi ho vidět tady v Senátu, když sem přijde. Ještě nesedí a už spí. A to nemluvím o ostudě, kterou se proslavil ve světě, když jeho fotografie spícího na mezinárodní konferenci plnily světová média.../zdroj PL senátor Doubrava/

Už i ten největší stoupenec "virtuálního knížete" musel pochopit, že naletěl...Pan Kalousek se na čtrnáct dní stáhnul a ve své zpupnosti a samolibosti čekal, že se dostane , nebo spíše udrží dál, u moci. Že nový prezident si nejspíš na Pražském hradě ustele a nebude dělat vlny.

A vlny jsou a velké. Nicméně já věřím, ač pan Zeman nebyl mojí volbou v prvním kole, že nám nikde ostudu neudělá. On naštěstí ví, co je to reprezentovat svou zem. Ví co je to zdvořilost, ale není tím, pro koho je všeobecná oblíbenost tím hlavním. Je to silný nepřítel hlouposti a malosti a tím, že peskuje některé novináře, jejichž otázky prozrazují, že "novinář" je na úrovni pavlačové drbny nebo podcenil přípravu na dané téma a hlavně podcenil Miloše Zemana,  spíše pomáhá těm novinářům být ve své profesi lepším. Učit se a respektovat silnějšího. Usměrnil pana Moravce, to dovede asi jen MZ, vrátit ho do patřičných mezí. Jeho pořad (OVM) je často  především prezentace jeho názorů než názorů pozvaných hostů.

Chování ČSSD je pro mě jakýsi taneček, kterým chtějí dostat prezidenta na svou stranu. Jejich očekávání volebního vítězství v příštích volbách je k tomu jistě poněkud opravňuje. Prezident sám nemůže změnit volební zákon tak, jak o tom hovořil ve volební kampani. Jeho mandát je ale natolik silný a i lidí, kteří v tom chtějí něco udělat přibývá, že bychom se mohli dočkat toho, že dvě nejsilnější a taky nejskompromitovanější strany a účelově vzniklé malé strany z parlamentu vypadnou a budou se volit nezávislé osobnosti, která budou brát svůj mandát poněkud jinak. Ne jako přisát se na penězovod, ale spravovat stát a skládat účty svým konkrétním voličům.

Je u nás dost stran, které usilují o přízeň voličů roky a snad to myslí lépe, než tahle vládnoucí banda lumpů a zlodějů. Je na čase ty samozvance poslat na smetiště dějin, podtrhnout tuhle éru, spočítat škody, vyvodit důsledky a jít snad už konečně lepší cestou. 

 Zaujalo mě včera ve zprávách, že se mají farmáři nechat hospodařit na chráněných územích. Jen mě mrzelo, že maso se vyváží do Německa a Švýcarska. Samozřejmě  za ně platí víc, než naši zpracovatelé, kteří nemají vůbec snahu, dostat na trh kvalitu, jen kvantitu a hrabat. Také mě mrzí, že kdysi existovaly trhy ve městech, ale zanikly a teď se musí znovu budovat. Je to jediná možnost, jak "vyřadit" ty překupníky, kteří jsou čím dál hladovější. Dělají z jídla zboží přibarvováním, dochucováním, barevnými obaly a přitom jej znehodnocují cemickými prostředky. Ničí výživové hodnoty a lidé pak nakupují víc a víc, protože tělo tu výživu v potravinách marně hledá. Tím ovšem vzniká obezita. To není známka blahobytu ale podvýživy.

Tak snad nový prezident to tady rozhýbe tím správným směrem.  Vrátí se výroba z Číny do Evropy a k nám , do Čech a podpoří tak vznik pracovních míst pro nás, Čechy, a bude lépe."Kdyby Pán Bůh dal", řekla by moje máma.

Přeji hezký den.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | úterý 5.2.2013 12:08 | karma článku: 26,63 | přečteno: 1601x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80