Noblesa? Čech jako poleno? O kom že se mluví?

O panu knížeti? Že by tyto pojmy měly jiný význam? Já vidím přestárlého důchodce, který už má právo na svou stařeckou demenci. Přivedou ho, dají mu instrukce a zapnou... Čech jako poleno a nezná ani slova české hymny. 

Osobně nechápu, proč nám někteří blogeři popisují chování jeho předků. Přeci své jméno si musí každý obhájit sám. Každý dospělý by měl jednat sám za sebe a podle toho pak být posuzován. Není zákonité, že syn je kopií svého otce. Ani v dobrém, ani v tom špatném. A navíc když se nechá v dospělém věku adoptovat strýcem, asi příliš hrdý na otce nebyl. Nebo si to špatně vykládám?

  Podle některých našich celebrit má pan Karel Schwarzenberg noblesu. Noblesu měl pan Oldřich Nový. V hospodě nad půllitrem já tedy noblesu nevidím. Ono je to asi tak. Kdo tyto vlastnosti má, nemusí na ně zvlášť upozorňovat, to lidé vidí samy. A jestli ho některé celebrity velebí za jeho pokoru a nadhled, pak to vidím asi tak, jsou to herci a za své role berou peníze. Dovedou zahrát cokoliv a ti dobří opravdu přesvědčivě. 

Když slyším ty chvalozpěvy, říkám si, o kom to asi mluví? Je rozdíl mezi chytrý a vychytralý. Neintrikuje a při tom má zpět i majetek, který by mu podle našeho práva nepatřil. Nad věcí je natolik, že v poslanecké sněmovně je hostem spíše vzácným. Zvládá několik funkcí a žádné se nehodlá zříci. Ale jak je zvládá, to je jiná věc.

Pan Miloš Zeman na mě , pravda, také působil spíše hospodsky, ale nutno říct, že jeho bonmoty jsou natolik trefné, že vystihnou situaci přímo mistrovsky. Není to tlachal a hned tak někdo ho nevykolejí. Je pohotový a na vše má i nějaký citát. Ano, tohle svědčí o vzdělání také v oblasti literatury. O tom, že je Čech, nemusí nikoho přesvědčovat. On Čechem opravdu je. Navíc je to diplomat. Opoziční smlouva byla naprosto unikátním dílem lidí, kterým jde o stabilitu a nenechají se vydírat stranami, které sotva překročily pětiprocentní hranici. Dokázali oba, Miloš Zeman i Václav Klaus, že jejich snahou není vládnout za každou cenu, ale zodpovědně vést naši zemi,  přenecháním možnosti svému soupeři plnit program, se kterým do voleb šel. Dali přednost plnění slova, daného svým voličům, před destabilizujícím vydírání KDU a US. Jen hlupák může toto dílo odsuzovat, protože není schopný vnímat zodpovědnost  a velkorysost takového řešení. Z takto stabilizované situace vyplývá i vzájemný respekt obou výrazných politiků a ekonomů. A vo vo tom to je. Žádné hašteření, vzájemné napadání a přebíhání, jako je tomu u této vlády.  Nakonec jsou výsledkem odsouzení poslanci, kteří by měli být výkvětem ctností. Nejlepší z nejlepších a morálně silní a hle, co dokážou peníze. 

Pan Miloš Zeman je navíc ještě pořád ve věku, kdy je ještě čilý a soudný. Určitě je dobrým tátou své dceři, podle jejího vystupování na její výchovu si čas rozhodně udělal. A i to svědčí o jeho zodpovědnosti. Zodpovědnosti za novou generaci, která má být sebevědomá, přímá a nepoznamenaná komunistickou ideologií. 

Vlastnosti pana Miloše Zemana nemusí nikdo zdůrazňovat. On je čitelný a silná osobnost, to dokázal svou politikou naprosto nepopiratelně. Má zásady, drží slovo, je na něj spolehnutí. Tady se dá mluvit o charakteru a nemusí se jinak jmenovat.  Význam slova charakter je zde v naprostém pořádku.

Myslím, že s podporou národa dokáže udělat velký a významný krok a také donutit tuto vládu ke slušnosti a konečně k nějaké zodpovědnosti.

   Těžko něco takového můžeme očekávat od pana knížete, když to je i jeho vizitka. Vždyť on podporuje pana Kalouska jak může a je snad Kalousek tím, kdo by měl naši zemi vyvést z tohoto srabu?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 17.1.2013 14:14 | karma článku: 30,28 | přečteno: 1456x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80