Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

No to snad ne! Jsme pořád ještě Češi?

  Kdo že by nás to mohl reprezentovat? Feudál, kníže, modrá krev? Nenasytný restituent, který si prosadil v Čechách rakouské právo? A první dámou bude Rakušanka? Zase budeme zaprodáni a budeme vracet sudetským Němcům to, co prohráli ve válce, kterou rozpoutali?

http://www.ac24.cz/blogy/152-hrichy-karla-schwarzenberga

Kolik životů stála 2. světová válka a pan kníže sympatizuje se sudeťáky, protože je to jeho druhá vlast. Je zajímavé, že i ty sporné restituce církevního majetku trvaly dlouhých třiadvacet let, ale pan kníže už hospodaří na "svém" dvacet let. A přesto, že byl adoptován a tím pádem neměl právo na majetek v Čechách, přesto jej vlastní, protože se v Čechách účelově použilo právo rakouské. Kde to jsme? A co ten mýtus, že bohatý feudál nemá zapotřebí krást? Vždyť mu Kolega Kalousek velkoryse odpustil milionové dluhy na opravu rybníků. Podvádí při prodeji ryb a klidně se k tomu přizná a jede se dál?

Je vidět, že mladí lidé ještě nemají zkušenosti. Jednají impulsivně a nepřemýšlejí. Chytnou se hesla a nevidí neslyší. Já věřím, že už přistanou a sami si položí otázku: Proč má být prezidentem České země, naší domoviny člověk s tolika zápory. Člověk, hledící jen na svůj prospěch a snahu zavděčit se svým dobrodějům v Rakousku a hlavně v Německu.

Moc se toho a panu knížeti neví. Vše dokázal zpunktovat tak, aby se o tom moc nemluvilo. Postupoval proti českému právu a jeho nenasytnost nezná mezí. Koupí si média a ze zálohy vyrazí a téměř vyhraje první kolo. Spoléhá ve všem na cizí dokonce detektivní firmy a jedná proti krajanům, které zřejmě pořád bere jako své poddané, kteří mají sloužit. 

Já jsem ale chtěla původně psát o tom, že na facebooku koluje "neškodný" obrázek, který má být humorný. Jsou na něm moje milované kočky, ovšem jaksi stylizované do kandidátů na prazidenta. Ano, většinou je to vtipné, ale fašista je pan kníže, nikoli paní Jana Bobošíková. Ta svou zem miluje a chce za nás bojovat a nebojí se a ani nepotřebuje podlézat Kalouskovi. Nemá ani vazby na naše byrokraty, kteří by mohli přijít o svá teplá místečka, ze kterých nás buzerují a šikanují. 

Ano, bohužel jsme ještě nedozráli, abychom volili ženu do čela státu. Pořád jsme patriarchát a ženy nejsou brány jako rovnocenný partner mužům. Ani ženy nevolí ženu, je příliš zažité, že prezident musí být muž. Zaplať Pán Bůh, že má alespoň smysl pro humor pan Miloš Zeman. Já věřím, že vyhraje, protože jemu věřím v tom, že vést tuto zemi je pro něj otázkou prestiže. Že chce dokázat, že tohle řemeslo zvládne a také nemá vazby na tuto vládu, která naši zemi rozprodává a rozdává, jako by po ní měla být potopa.

Lidé v mém okolí živoří na hranici bídy. Ještě tak důchodci starobní, ti mají alespoň důchod, ze kterého se dá při troše skromnosti vyjít, ale co my, kteří máme před důchodem? Pro firmy jsme staří a na důchod si musíme ještě počkat. Co máme dělat? Jaké jsou možnosti?

 Já vidím jen to, že se stěhují lidé dohromady, aby ušetřili náklady na bydlení, skrývají se před exekutory, protože nemají z čeho platit sebemenší půjčku. Vždyť ani ten úklid města není placená brigáda, ale nucená práce, která má ponížit. Vždyť kde to jsme, když tresty za menší delikty jsou veřejně prospěšné práce stejně, jako povinnost nezaměstnaných. Copak to je také za trest? Trochu mi to připomíná Ježíše, který byl ukřižován mezi zloději a vrahy na Golgotě.  

 

Autor: Jiřina Faltisová | úterý 15.1.2013 12:45 | karma článku: 38,49 | přečteno: 4124x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik