Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J63o90s51e73f 15P64o82t18r

15. 1. 2013 22:08

Paní Faltisová,

žijete ve falešném virtuálním světě, založeném na myšlenkách reálného socialismu a  dále pokřiveném odmítáním současné společnosti. Zkuste se probudit a postavit se na reálnou zem.

Kdo kde v Č. Budějovicích žije na hranicích nouze ?, pokud vím (a to vím dobře) tak bezdomovci, gembleři, akloholici a nemakačenkové.

5 1
možnosti
TH

Impulsivne a bez premyysleni jednate tak akorat vy. Hlavne s tim clankem v blogu.

4 1
možnosti
Foto

Já bych řekl, že přesně naopak.

1 2
možnosti
JH

J65a30n 41H47o96r40a

15. 1. 2013 20:51

A celé je to o tom, jak jedna tupá žena dokáže rozpoutat online přednášku dějepisu, i když sama je nepoučitelná...

3 2
možnosti
Foto

Předkové pana Schwarzenberga bojovali proti fašismu . jak zed uvedl p.Ziegler, orodoval osobně p.Schwarzenberg st. u samotného říšského protektora, pří partičce golfu, mezi kávou a moučníkem.

2 3
možnosti
VH

Prostě fakta neuznáme, když se nehodí! Nepřekvapuje mne. Musel jsem se s takovou praxí oficiálního tisku vypořádávat téměř 40 let.

2 1
možnosti
Foto

už mi začíná být jasné, kde vzala Bobina 2,4% hlasů....odpovídalo by to levému okraji gaussovy křivky lidí na úrovni tohoto článku...takže vlastně děkuji;-D

8 2
možnosti
JR

J27a45r46a 54R46a28n89k

15. 1. 2013 18:22

Je nutne si precist Vas profil:

O autorovi:

Žena s velkým množstvím zkušeností a proto spíše nezaměstnatelná ( stará

), leč pro moudré ještě použitelná.Mám studium psychologie jako

koníčka.

Zacnete se konecne zajimat o nejake zamestnani, psala jste, ze jste byla delnicky kadr, urcite Vas opet v nejake tovarne zamestnaji, kdyz se naucite premyslet a netvrdit lzi. Na sveho konicka zapomente......nemate na to!!Rv

7 2
možnosti
JR

J61a84r36a 71R48a26n51k

15. 1. 2013 17:58

Osobo, nemate ve spouste Vasich nechytrych argumentu pravdu, neexistuje zakon, kde by '' first lady'' musela byt stejne narodnosti, pokud by se stal US presidentem Jef Bush, byla by prvni dama mexickeho puvodu, Vy skutecne nevlastnite myslivnuRvRv

7 3
možnosti
Foto

Netvrdím, že nemůže být jiné národnosti, jen nereprezentuje mne jako Češku, pokud po jejím boku je takový vlastenec jako pan kníže, pak už vůbec ne. Ale to je můj názor, ne dogma.

3 8
možnosti

15. 1. 2013 17:14

Proc se nelecite?

6 2
možnosti
Foto

Prosím upravte článek tak, aby byl v souladu se skutečností. Nebo svá tvrzení doložte.

9 3
možnosti
PB

Ano, bohužel některá tvrzení jsou dokonce opačná než je skutečnost a hraničí s urážkou. Až si paní autorka ověři skutečnosti, to je skoro na omluvu, že?

9 4
možnosti
PB

Při vší úctě k autorce se musím ptát, kde bere tu odvahu mluvit o fašistech a zrádcích a neoprávněných restitucích? O všechny firmy a budovy Schwarzenbergové přišli znárodněním. Karlovi Schwarzenbergovi bylo 11 let a rodiče ho samozřejmě vzali s sebou. Podnikatelský naturel rodu v oblasti cukrovarů, pivovarů, vápenek a dolů mohli využít jen v zahraničí, když byli vyhoštěni komunisty. Nechceme jim určitě zazlívat, že žili a podnikali v zahraničí, a nečekali u hranic s kufry na návrat! Jeho otec zde studoval historii na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy! V květnu 1945 organizoval protinacistické povstání na Čimelicku! V jeho průběhu byl zraněn, po válce vyznamenán. Přesto roku 1948 se svou rodinou byl nucen opustit republiku!  Byl významný spisovatel a heraldik, jeho dílo lze knižně zakoupit, v čechách byl známý pod pseudonymy Jindřich Bojna či Středa. Zemřel roku 1986.

Stíhání jejich rodu nacisty je doloženo! Němcům samozřejmě i u ostatních členů rodu vadil otevřený odpor a vypomáhání lidem, které fašistické Německo pronásledovalo. Například Jan Adolf Schwarzenberg, právník a přítel Masarykův, byl velmi zadobře s rakouským velvyslancem v Praze. Ten byl známý svým protinacistickým zaměřením po připojení Rakouska k Říši a tím velvyslanec riskoval zatčení. Adolf Schwarzenberg mu proto dal k dispozici v Praze tajně byt. Díky tomu přečkal válku v Praze. Po 12. květnu 1945 se zase vrátil do původního objektu velvyslanectví. Pak ho odvedla sovětská jednotka a nikdy se nezjistilo, co se s ním stalo.

Jindřich Schwarzenberg, který neměl syna a tudíž kvůli zachování rodu smluvně adoptoval Karla Schwarzenberga - byl v koncentračním táboře, přežil, po válce byl potěšen, že je konec německému utrpení, dostal ale ránu do zad od své země - nesměl se vrátit do Čech! A dokonce komunisté vydali zákon, kterým mu byl zabaven jeho majetek, budovy a výrobny, lesy v celkové tehdejší hodnotě 4 miliony korun. Je jasné, že byli hamižným komunistům trnem v oku!

A některým lidem dodnes...

10 4
možnosti
PB

Ještě musím dodat, že je to Čech jak poleno -narodil se v Praze a jeho otec v Čimelicích, jeho předkové zde žili od roku 1550 v Třeboni, Českém Krumlově, na Hluboké, na Olríku, v Berouně, Vimperku, atd. Všimněte si, že ačkoli tato sídla vystavěli a vlastnili, Karel si zrestituoval pro sebe pouze jeden domov a okolí.

O další se nehlásí!

Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale zásadně nedávám do diskuzí odkaz na svoje články, přijde mi to nevhoná reklama, tak jsem jen z něj citovala odpověď paní autorce.

11 3
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik