Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejsem FEMINISTKA „ za první nevím co to je a za druhý mě to uráží“

Samozřejmě jsem použila slovník; feminita – ženské rysy chování a osobnosti, takže feministka asi jsem, ale o hnutí jako takové jsem se moc nezajímala, zatím...

Feminismus ale podle mě rozhodně není v tom, že ženy hrají fotbal, boxují a pěstují kulturistiku. Každý sport a zvláště tyhle tři, na které jsem si zrovna vzpomněla, právě potlačují, tedy podle mě, právě onu ženskou křehkost a považuji to za snahu vyrovnat se mužům fyzicky, což asi nejde. Taky kouření, se kterým začali muži, si myslím, že je hloupá a škodlivá náhražka ženského sebevědomí. Organismus žen je přece jen slabší a náchylnější k závislosti.

    Rovné zastoupení žen v politice není tak úplně zcestné. Mockrát jsem se přesvědčila, že pohled muže a ženy na to, či ono je zcela odlišný a proto jistě schvalování zákonů by bylo objektivnější (poslanci mají své poradce). Naše, tedy ženské vnímání, je více o harmonii, intuici, empatii a jisté praktičnosti zákona jako takového. Asi by byl problém, vpustit do „arény“ užvaňené pavlačové báby, to už by tam museli poslanci i spát, stačí užvaněný chlapy. Ale je-li žena schopna jisté úrovně a rozhledu, pak by jistě byla přínosem. Jen nevím, podle těch psychologů např. Johna Graye, žena něco říká a muž něco jiného slyší. Doporučují v manželství naučit se komunikaci mezi oběma partnery jako stabilizační bod dlouhotrvajícího vztahu. „Žena něco řekne a muž se zamyslí a opakuje, jak tomu on rozumí a naopak.“Všemu je třeba se učit, když to má nějak vypadat. Komunikace je základ.

„Pokud jsme DVA VYŠLI Z RÁJE, DVA SE DO NÉJ VRÁTÍME“četla jsem kdysi na stránkách http://www.anastasia.cz/ Něco na tom bude.

     Většinu mužů odradí inteligentní žena. Jen ten, který je na její úrovni to nejspíš ocení. Měla jsem partnera s neuvěřitelným rozhledem, znalostmi, fenomenální pamětí a inteligencí- ta se pozná podle toho, zda načerpané informace dovede dát do souvislostí a použít správně. Vybral si mě prý proto, že jsem dovedla okamžitě zareagovat na jeho i skryté narážky, dokonce mnohdy dostal smeč (nehledejte za tím adoraci, je to jen moje měřítko). Démon alkoholu ale zvítězil. Po pžití to byl největší hulvát a agresor. A V PARLAMENTU SE CHASTÁ nebo už ne?

     Průměrné IQ u nás je 95, jak jsem se dočetla na internetu. Nevěřícně jsem informaci prozkoumala a je tomu tak, bohužel. Pak si ale myslím, že ti vybavenější měli mít vyšší morální hodnoty a nezneužívat své inteligence k zotročení a vysávání těch druhých. Ale morálka v téhle zemi „NADSAMCŮ“ jaksi vzala za své. Proto nám vládnou Kalouskové, dočasně Rhatové, Grossové atd., „ ….politik sám sebe uspokojuje, vzrušen pohledem na krabice plné úplatků...“ jak napsala Veronika Žilková ve svém sloupku http://www.prozeny.cz/magazin/sex-a-vztahy/svet-podle-vz , „ Lidé si kupují věci, které nepotřebují, za peníze, které nemají, aby udělali dojem na lidi, na kterých jim nezáleží. Kvůli čemu vezme člověk úplatek   v desítkách miliónů?...luxusní hodinky se mu na ruku vejdou jen jedny.“

     Na závěr zase citát : „...o stepní kultuře/nomádů/ tengri...musím ti objasnit něco důležitého :         v téhle zemi poroučí žena. Vždycky má přednost. Dostane polovinu věna i v případě, že o rozvod požádá sama. Když uvidí muž ženu v bílém turbanu, což znamená, že je matka, musí si položit ruku na srdce a uklonit se na znamení úcty........hra Kyz Kuu, která vznikla za dávných časů, kdy stepní ženy zvané amazonky bývaly také bojovnicemi.“                                                 Paulo Coelho - Záhir

Co takhle méně kritiky a více spolupráce.

Přeji hezký den Vám všem.

Autor: Jiřina Faltisová | pondělí 8.10.2012 7:25 | karma článku: 8,19 | přečteno: 858x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 958x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

KOMENTÁŘ: Atentát na velké rudé zvíře se stal šablonou pro politické procesy

1. června 2024

Premium Před 76 lety, 27. května 1948, jen tři měsíce po komunistickém puči, byl spáchán atentát na...

Propalestinští demonstranti vtrhli do muzea v New Yorku. Zasahovala policie

1. června 2024  18:47

V pátek vtrhly stovky propalestinských demonstrantů do Brooklynského muzea v New Yorku. Nad jeho...

Starosta platil vědmu z obecního rozpočtu. Věřil, že mluví s jeho mrtvým otcem

1. června 2024  18:17

Francouzský starosta Gilles d’Ettore skončil ve vazbě poté, co naletěl vědmě oblíbené mezi tamní...

Problémovou čtvrť ovládl islám. Vrací se tam klid a ze Švédů je malá menšina

1. června 2024  18:06

Migrace a problém se začleňováním migrantů do společnosti je ve Švédsku důležitým tématem voleb do...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik