Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lesicatko

8. 10. 2012 9:45
Ešteže mame tých psychologov

Vedia tak krasne racionalizovať neúspechy párového spolužitia :)

Hm, jak mohli kedysi ľudia bez ich rad vydržať v manželstve aj celý život a vychovať 5 -6 detí namiesto dnešného jedného alebo dvoch  ?

0 0
možnosti
MI

Martinigue

8. 10. 2012 9:31
Feminismu nejde o spolupráci,

ostatně ani jeho název není odvozen z nějakého konceptu spolupráce; stejně jako u člověka označovaného jako 'Sparťan' nebudu očekávat náklonnost k všeobecné spolupráci fotbalových klubů, u člověka označovaného jako 'feministka' budu těžko očekávat náklonnost k oboustranně prospěšné spolupráci žen a mužů. Umně používaná taktika o nepochopeném pravém významu toho slova je jen dalším dokladem demagogičnosti tohoto nebezpečného hnutí. Námět k úvaze - zdá se že feministické a gernderově se vyhraňující skupiny předepisují svým ovečkám nikoli dosahování nových met, ale infiltraci do těch již dříve dosažených muži; jaký cíl vás napadne za takovou taktikou?:-/

0 0
možnosti
JV

vovák

8. 10. 2012 8:05
Mňo...

jenom k té závěrečné poznámce. Podle jedné velmi staré knížky jakýsi Matouš prohlásil něco ve smyslu "Ne podle slov, ale podle skutků poznáte je."

Takže se stačí položit na velmi jednoduché otázky: "Jak daleko to dotáhla dotyčná civilizace v poměru k nám? Jsou lepší, nebo horší? Chtěl bych tam žít a chtěl bych, aby v tomto prostředí žily moje děti?"

0 0
možnosti
D

Dunja

8. 10. 2012 9:39
Re: Mňo...

Nemůžete poměřovat nepoměřitelné. Naše hodnoty jsou v jiném pořadí. Nám více záleží na hmotných statcích, našem osobním pohodlí a tudíž se usilujeme o další modernější a sofistikovanější svět bez omezení a s plnou svobodou, která je čím dál častěji v konfliktu se svobodu a právy toho druhého. Je naše společnost, kromě toho moderního a svobodomyslného, také na svém morálním vrcholu. Možná jsou tito lidé mnohem šťastnější a spokojenější, protože mají kolem sebe vzájemný respekt a úctu,lidi, kteří si vzájemně nezištně pomáhají a to dává jejich společnosti pevné základy. Nemají sice vymoženosti moderní doby, ale zcela jistě je děti nepošlou do domova důchodců a oni své děti nestrčí do jeslí, aby se honily za často nesmyslnými zbytečnostmi, které člověk ve skutečnosti ani nepotřebuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik