Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Média jako třetí velmoc?

To, že veřejnoprávní televize je v rukou lidí s určitým přesvědčením a osobními zájmy, není v pořádku. Televize MÁ BÝT NESTRANNÁ, informovat objektivně!!! a né manipulovat ve prospěch kohokoliv!

 Manipulace veřejnosti pomocí médií je jistě nesporná. Už opravdu mockrát se ukázalo, v zájmu koho nejspíš lobbuje. Jednostranně vyznívající volební průzkumy, které se po skutečných volbách liší řádově o celé sloupce, tomu jasně nasvědčují. Ale nejvíce je to markantní v pořadech politicky zaměřených, jako např. Interview čt 24. Působení redaktorů a redaktorek je jako vystřižené z filmů o italské mafii v českých poměrech.

Zaplať pán Bůh máme dnes internet a sociální sítě, kde se můžeme jaksi spojit jako občané a prezentovat naše názory proti těm jejich, zmanipulovaným. Ale co ti, kteří spoléhají výhradně na televizi? Jsou to starší ročníky, kterým technika mnoho neříká a kteří mají zvyk, sledovat Události v televizi ještě z dob totality. Sice vliv těchto vrstev slábne, protože i oni mají potomky a vidí kolem sebe reálný život, ale už nemají možnost prozkoumat více názorů a zbývá jen to "posvátné" televizní zpravodajství. Navíc se mi zdá, že i proti počítačům jsou cíleně pobuřováni, možná je to jen můj sen, kdo ví?

 To, jak nám televize, ale i noviny tištěné, valí klíny do hlavy, to je neuvěřitelné. Poslední blábol, alespoň podle mého pozorování zcela scestný, je to, že už se dopředu ví, ač máme ještě skoro dva měsíce, kdo postoupí a proč do druhého kola prezidentských voleb. Kde příchází tito manipulátoři ke svým "objektivním"sdělením, to mi nějak uniká. Možná je chyba ve mně, nevím.

Byla bych ráda, kdyby si lidé po různých sděleních kladli otázku, v čí prospěch byla ta či ona reportáž. Kdo z ní nejspíš bude profitovat. Je strašně důležité POCHYBOVAT a tudíž hledat jiné zdroje, než jen ty oficiální.

  Dnes jsem se vzbudila brzy, už jsem nemohla spát a otevřela počítač. V první řadě kontroluji poštu na Seznamu.cz a tam na mě čekala zpráva o schválení církevních restitucí. V době krize, kdy nás občany škubou jak husu máme DAROVAT více jak stodvacet miliard? A komu? Všichni víme, jak působí církve. Myslím, že vymývání mozků je ten nejsprávnější termín. Zneužití lidí, kteří mají potřebu k někomu se upnout. Osobně v Boha věřím, ale rozhodně ke komunikaci s Ním nepotřebuji prostředníka, zvlášť zatíženého tolika HŘÍCHY, které vyplouvají na povrch. Že by manipulace?

Určitě jsou v církvích i skuteční služebníci Boží, ale  myslím si, že je jich pramálo. Jsou to jen lidé! Čili dobří i špatní, ale dnes vládnou ti druzí. Řekla bych, že se to pozná podle té nenasytnosti majetkové a také to nejsou žádní takoví, na kterých by bylo vidět, jak skromně žijí ve svých celách, kde se oddávají jen modlitbám. Jejich vzezření spíše vypovídá o obžerství a Bůh ví, o čem ještě.

Ale o tom jsem psát nechtěla. Ráda bych se vyjádřila k mediálním obrazům osobností. Jistě jste si všimli, že jakmile se někdo někam dostane s podporou širší veřejnosti, už je vláčen, jeho pověst, do té doby neposkvrněná, najednou dostává zabarvení dalmatina. To se zřejmě bojí ti, co ovládají nejen média, ale hlavně pomocí těch médií lidi, aby jim dotyčný/á nepřerostli přes hlavu. To se hned "nenápadně" objeví obrázky, například jak nezletilá Jana Bobošíková předává v kroji kytici Gustávu Husákovi, jak dává výpovědi vzbouřeným redaktorům. Ale že se odvážně postavila v evropském parlamentu například proti snahám Bernda Posselta znovu přehodnotit výsledky Postupimské dohody a jako jediná vystoupila nebojácně na půdě EP, o tom ani hruška. Ta jednostrannost informací komu asi slouží?

Četla jsem si na iDnes odpovědi dalšího kandidáta na prezidenta, pana Okamury. Skutečně smekám před jeho precizností, s jakou se snaží skutečně najít řešení věcí, které kritizuje. V oficiálních médiích se ale začíná šířit názor, že je to populista bez koncepce. Proč asi? Je to opět hrozba. Nikoli vládě, ale těm loutkařům v pozadí těch vládních loutek. Škoda jen, že nevidí kromě sebe jako nejvhodnějšího kandidáta také nezávislou a očerňovanou Janu Bobošíkovou. O ženách kandidátkách ani nevzdechl. Jen Zeman a Fischer. Tady ta preciznost není úplně vidět. Možná, když hledá nezávislé spojence, kteří se nebojí vystupovat skutečně v zájmu občanů bez bázně a hany, tedy rádoby, ale tu hanu si média vždy zkonstruují dle potřeby, měl by se více o své kolegyně kandidátky zajímat. Ne jen o ty médii preferované dva muže.

Přeji hezký den.

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 8.11.2012 7:05 | karma článku: 20,08 | přečteno: 879x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 959x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024  17:52,  aktualizováno  20:53

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

Rada bezpečnosti OSN schválila rezoluci o příměří, Rusko se zdrželo hlasování

10. června 2024  22:50

Rada bezpečnosti OSN schválila svou první rezoluci podporující dohodu o příměří mezi Izraelem a...

Už žádné dveře otevřené dokořán. Portugalsko zpřísňuje migrační politiku

10. června 2024  22:14

Portugalská vláda oznámila akční plán, který zpřísní pravidla pro vstup migrantů. Naopak také...

Stížností na agresivní čínské stíhačky přibývá, obtěžovaly nizozemskou loď

10. června 2024  21:44

Nizozemskou válečnou loď a její vrtulník ve Východočínském moři obtěžovala čínská vojenská letadla,...

Znevýhodněné žáky by mohl podpořit stát, ministerstvo financí je proti

10. června 2024  21:22

Novela ministerstva školství chce podpořit školy v chudých oblastech, znevýhodnění žáci by měli...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik