Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Máme jiné pravicové strany než ODS a TOPku?

  Jeden bloger nedavno rozebíral, co je to pravice a trochu se nad tím zamyslel. Chtěla bych porovnat programy nově vzniklých stran a hnutí. Jejich principy a možná v nich najdu víc pravicovosti, než v těch dvou tolik proklamovaných.

  SUVERENITA je demokratická strana. Ctíme ústavní zásadu nedotknutelnosti hodnot lidské důstojnosti a svobody, úcty k lidským právům. Naším krédem je suverénní český stát se silnou ekonomikou, posilování zastupitelské demokracie, spolupráce se všemi, kterým jde o skutečné zájmy lidu jako jediného suveréna státní moci.http://www.suverenita.cz/politicky-program

 Tak v programu jsem našla konzervativní hodnoty, čili pravicové. Program je vypracován dost podrobně, tak nejpíš vědí, co je třeba. Já bych tu pravicovost tak nepřeceňovala, ale podle pana Kalouska je to nejspíš jen antikomunismus a antisocdemokratzmus. Ačkoliv se zmínil, že půjde o svobodu. A svoboda rovná se suverenita. Já doufám, že to strašení a nálepkování (Kalousek vidí Suverenitu jeko "náckovskou" to už opravdu hraničí s poruchou osobnosti) už lidi nezaslepí. Poslední vláda byla "pravicová" jen v proklamacích. Byli jsme obklíčeni daněmi, chudobou, exekutory, pohrdáním a arogancí. To je ta pravá pravice?

Strana svobodných občanů, heslo:  svoboda, odpovědnost, spravedlnost a úryvek z programu

https://www.svobodni.cz/9-program/64-politicky-program-pro-parlamentni-volby/

Jedním z největších pokušení pro lidskou bytost je touha po moci[10]. I svěřená moc lidskou psychiku korumpuje a devastuje[11]. Opakované selhávání politiků způsobuje, že stát vykazuje trvalou tendenci usurpovat si svobodný prostor svých občanů[12], ačkoliv vlastním posláním politického společenství je chránit svobodu jednotlivce včetně jeho práv, zejména majetkových.

Stát má a musí mít monopol na legitimizaci použití síly a donucovací moci. Politická a donucovací moc musí být včetně autority právního pořádku podrobena omezení, kontrole a musí být vyvážena.

V praktické politice vždy, když by měla být moc státu posílena, musí být zároveň posílena kontrola moci.[13] Svobodní jsou proti zneužívání státu[14].

Cílem fiskální reformy Svobodných je zvýšení svobody a snížení nespravedlnosti daňového a přerozdělovacího systému. Doprovodným efektem zvýšení této svobody bude zvýšení tempa hospodářského růstu. Jen svoboda volby a neutrální zdanění, které neurčuje poplatníkům, jak se mají chovat, umožňuje hospodářský růst.

Nevím jak kdo, ale i zde jsou hodnoty, které jsou pravicové a vzhledem k jejich hodně podrobnému vypracování, myslím, že zde ví, kde nás bota tlačí. Ta nevyhraněnost těchto malých stran, to je zase jen pomocí médií rozšiřovaný hloupý argument těch "jediných spravdlivých" a "jediných pravicových". Jenže právě ta média jim jdou na ruku. No bodejť by ne, vždyť je mají v hrasti.

Úsvit přímé demokracie http://www.hnutiusvit.cz/program-hnuti/ Tak tady se používá jako argument proti populizmus. Taky nálepka z dílny našich jediných spravedlivých. (Populismus - styl politiky, který usiluje o získání široké základny voličů údajnou ochranou zájmů prostých lidí proti různým ohrožením a prosazováním témat vzbuzujících emocionální reakce veřejnosti). Ale Tomio Okamura jde jako tank a plní cíle, které si dal. A hlavně nevymezuje se, stojí o spolupráci, což dokazuje svými činy. A budu-li se držet toho polulismu, nějak jsem si nevšimla, že by strašil(jako někdo) ale vždy opakoval, co je správné a co by se mělo prosadit do české politiky. Program nejen že je pravicový, ale on prosazuje hlavně tu zodpovědnost poslanců a snahu, aby poslanecký mandát nebyl výherní los, aby se nestal vstupenkou mezi vyvolené a k penězovodům přisáté nenažrance. Nehřímá propagandistická hesla, ale navrhuje možná řešení. 

Věci veřejné. Kriminalizující praktiky mocných v plné nahotě. Vykonstuovaný případ a cílem jen vyřadit z bitavního pole nepřítele, který by mohl uškodit těm neomylným a jediným spravedlivým. A ta hysterie kolem Radka Johna. Vždyť on ohrozil tu "vyváženost" reportáží v naší telce. A pod heslem: "Korupci si rozvracet nedáme" jak dlouho se to táhlo? Ale úspěch se dostavil. Bárta je zloduch... Opravdu?

http://www.veciverejne.cz/politicky-program.html

  1. Státem garantovaná standardní zdravotní péče, konkurence pojišťoven v nadstandardu
  2. Stop zadlužování, snížení výdajů ve veřejných zakázkách o 20 %, zakázky na internetu a pod dohledem veřejnosti
  3. Štíhlý stát: plošné snížení počtu úředníků o 10 %
  4. Důchodová reforma: v mládí odpovědnost, ve stáří jistota
  5. Snížení nezaměstnanosti díky snazšímu čerpání peněz z EU a podpoře malých a středních podnikatelů
  6. Podpora rodin s dětmi: slevy na sociálním pojištění, startovací byty, více školek a jeslí
  7. Zastavit korupci v armádních zakázkách, peníze do školství a podpory vzdělávání
  8. Jednodušší zákony, vyšší vymahatelnost práva
  9. Sociální dávky: potřebným ano, příživníkům ne
  10. Přímá volba prezidenta, hejtmanů a starostů

Když se schylovalo k tomu, že by musela tahle strana uhnout od toho, s čím šla do voleb, volili raději opozici. Jimy navrhovaná řešení byly ovšem u ledu. Sněmovna měla důležitější věci k projednávání. Například církevní restituce, to je skutečně krok správným směrem a to nás "skutečně" nejvíc trápilo. Vracet něco, co jsme "ukradli" všichni, to se musí, jinak to nejde. Program mají velmi hezky zpracovaný. Tak jen aby měli možnost jej plnit. Myslím, že i oni jsou nakloněni spolupráci se stranami s podobným programem a to PRAVICOVÝM. To, co mají v desaetru, už to je o demokracii, pane Kalousku, víte.

ANO 2011 Andrej Babiš, ktrý už se na to nemůže dívat. Pozor, toho se oni bojí. Ten jim vidí do karet a nemůžou ho jen tak zlikvidovat nebo-li chytit na švestkách. A co říká?

Kdy bude líp? Na to jsou jednoduché odpovědi. Až tento stát začnou řídit úspěšní, majetkově zaopatření lidé, kteří mají za sebou výsledky ve svých občanských povoláních. Až tito úspěšní přijmou tu oběť a začnou vykonávat službu pro společnost za to, že jim úspěch a bohatství umožnila. Zkrátka, bude líp, až se v politice přestane lhát, krást, a až budou platit pravidla pro všechny.

Je to demokracie? Myslím, že programy těchto stran jsou přesně o tom, co je teď třeba. Spolupráce na všech úrovních. Neřešit žabomyší války, stojedničky a podrážet nohy lidem, kteří by mohli ohrozit ty jejich trafiky, přístup ke státním financím a vůbec k moci. 

KDU-ČSL je připravena nabídnout občanům novou generaci politiků místo těch, kteří jsou u moci dvacet let. Jako cestu z ekonomické i politické krize nabízíme voličům koncept sociálně tržního hospodářství a nové tváře.

KDU ČSL. Strana, kterou Kalousek zneužil, nabízí snad nové tváře. 

http://www.kdu.cz/Kdu/media/Kdu/Volby/KDU_program.pdf

"Nebudeme přesvědčovat přesvědčené. Ti, kteří jsou rozhodnuti volit buď levici reprezentovanou Milošem Zemanem a Vojtěchem Filipem, či pravici reprezentovanou Petrem Nečasem a Miroslavem Kalouskem, si tyto strany zvolí. Těm, kteří si ale z této nabídky neumějí vybrat, chceme dát alternativu k bezohledné pravici a nezodpovědné levici, " uzavřel Bělobrádek.

http://www.konzervativnistrana.cz/program/podrobny-program.html– s konzervatizmem ke svobodě, spravedlnosti, slušnosti a prosperitě 

Tak tohle jsou alternativy pro mě. Nejspíš budu volit Suverenitu paní Jany Bobošíkové. Je to statečná žena a ničeho se nebojí a ví přesně co a jak. Kateřina Klasnová je rovněž velmi dobrá politička. O Svobodné jsem se zatím podrobně nezajímala, až teď. Je třeba s tou odpovědností začít a nevolit ze setrvačnosti a pod nátlakem. Neskočit na propagandu vis akce "KAREL" a hlavně nezbaštit prázdná hesla. Jsou to jen stále omílané fráze bez náplně. Ostatně to už nám předvedli Kaouskové, Kubové, Němcové, Nečasové, Schwarzenbergové...

A nejvíc mě naštval pan bývalý ministr práce a sociálních věcí Škromach. Takové strany nejsou hrozbou, to je jako když mravence secvrnknete ze saka. Nejsou pro takové i voliči pouze otravným hmyzem? 

Ideální podle mě by bylo, kdyby tam byly tyhle strany zastoupeny rovnoměrně a všechny, aby spolu museli vést diskuzi a skutečně obhájit své vize a přesvědčit ty ostatní a najít tak nejlepší řešení. Pak by to mohlo fungovat. A taky by mohly vypracovat zodpovědně i novou ústavu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiřina Faltisová | středa 21.8.2013 12:51 | karma článku: 14,94 | přečteno: 1029x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V mostecké nemocnici hořela trafostanice, plánované operace museli odložit

29. května 2024  8:52

V nemocnici v Mostě hořela v noci na středu trafostanice. Jeden člověk se zranil. Požár způsobil...

Exkrementy a odpadky. KLDR shodila desítky balonů na území jižního souseda

29. května 2024  8:43

Nejméně 150 balónů poslala Severní Korea na území svého jižního souseda. Uvnitř předmětů byly...

Senát rozhodne o nové definici znásilnění i výši příspěvku na péči

29. května 2024  8:20

Přímý přenos Změnu vymezení znásilnění v trestním zákoníku ze silou vynuceného na nesouhlasný pohlavní styk bude...

Zlaté hokejisty ocení premiér Fiala, ve čtvrtek půjdou také na Hrad

29. května 2024  8:12

Premiér Petr Fiala odpoledne přijme tým hokejových mistrů světa. Setkání se uskuteční v Kramářově...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik