Kdo nejde s námi, jde proti nám. Zase fanatizmus?!

  Zatím, co pana Miloše Zemana jsme měli v politice od roku 89 a tedy můžeme skutečně vycházet ze svých pocitů, pan K.Schwarzenberg je mediálně utvořená ikona. V kampani použil jeho volební tým osvědčené metody z cizího prostředí a možná i kvůli tomu, je nyní kampaň tak vyhrocená.  

  Když slyším takovou trapnost, jako že "podvod na voliče" a "mocenský pakt" Klaus - Zeman, napadá mě jediné - DEMAGOGIE. Snaha používat tato slova, která v poslední době jsou často užívána v souvislosti s touto vládou a protože na to lidé slyší, což dokazují různé ostrůvky demonstrujících po celém území, mají zřejmě pocit, experti na volební kampaň KS, že zaberou a osloví. Troufám si říct, že ti co demonstrují, nejsou onen tupý dav, za jaký je zřejmě tito považují, ale lidé skutečně přemýšlející a mající snahu eliminovat vliv komunistů na správu krajů. Myslím si, že i ohrožení země jistým omezováním suverenity a demokracie odhalí a neskočí na fanatickou vlnu, která se šíří jako mor.

Při své aktivní agitaci jsem zažila, myslím, že to bylo v Prachaticích toto: z obchoďáku vyšla mladá maminka s kočárkem, když jsem ji oslovila a nabídla jí letáky a propagační materiály, celkem slušně odmítla se slovy, že s tímhle kandidátem ne. Vzápětí vyšla maminka té mladé paní a když zaslechla, co se děje, vyžádala si materiály a dokonce dvakrát s tím, že Zemana volí celá jejich rodina. Ta paní vypadala velmi odhodlaně, nicméně optimisticky a klidně. Když obě odcházely, spustila dcerka: "Já tě ještě doma přesvědčím". Jak tohle dopadne, to by mě opravdu zajímalo. Nicméně dcerka nebyla až tak umíněná a zdálo se, že si názoru své maminky dosud vždy vážila a že v tom názoru, volit KS zas tak silně přesvědčená není. Odhaduji, že přistoupila na to, jak ji ovlivnil její partner. Já myslím, že ani jeden tábor nepřesvědčí ten druhý názorový tábor a budou volit tak, jak to mají už teď promyšlené. Ale kdo ví?

Moc se mi líbil také názor mojí maminky. Povídala mi dnes, že o tom tak přemýšlela a že když jsme měli nejdříve socialismus, pak jsme se vrátili ke kapitalismu a bude li na hradě kníže, vrátíme se dokonce k feudalismu. Pokud to bude takto pokračovat, přejdeme ke společnosti prvobytně pospolné a pak se nejspíš vrátíme na stromy. Hezká nadsázka, že?

No a naše média, to je skutečně republika sama pro sebe. Když slyším to "nenápadné" dokládání, že KS má tu jednoznačnou převahu, dokonce včera jsem slyšela, že až devadesátiprocentní na facebooku a že blogy píšící zemanovci, což jsem asi já, píší tak moc negativně o KS, že to má mít údajně opačný efekt a tedy čtenáři jistě se odklánějí masově od MZ, tak k tomu už nemám slov. To je hloupé a průhledné. Já  tedy rozhodně prohlašuji, protože já jsem mluvila od soboty až do včera se spoustou lidí, že tohle je naprostý nesmysl. Pochybuji, že vejce přesvědčí slepici a tedy MZ je dál kandidátem alespoň běžných nakupujících občanů (agitujeme před supermarkety) a to z devadésáti procent! 

Heslo : "Kdo nejde s námi, jde proti nám" je heslem totalitním. Dlouho jsme v tom žili a proto už nepropadneme tomu fanatizmu mladých. Vždyť co to je za hlavu státu s čírem na hlavě. Sousta lidí, včetně mě, nepřijala vzhled pana profesora France, a ten měl podporu mladých lidí, na které působil přímo. Tedy jeho názory a vystupování posuzovali jeho žáci objektivně, podle svých skutečných pocitů. Udělat pankáče z přestárlého člověka, jehož "vlastenectví" je více proklamované než skutečné, to přesvědčí asi jen určitou vrstvu obyvatel s volebním právem. Alespoň na mě to působí násilně a  neupřimně, vzhledem k tomu, jak moc fandí pan KS tomu "začlenění" do Evropy. Asi bychom se v té Evropě jako národ opravdu rozplynuli ( jako kostka cukru v kávě). Já vnímám neúctu k naší historii, prezidentu Benešovi, k jeho dekretům (o co jde je nabíledni)a ta feudální nadřazenost člověka s jinou krví, než máme my, jeho "spoluobčané", tu opravdu nemohu nepociťovat.

Ve svém volebním spotu má pan KS opět jen demagogii. Všechno už je skvělé, v Evropě už jsme, pomoc nepotřebujeme, vše je na nejlepší cestě. ALE tu špatnou náladu a touhu po změně neevokuje pan prezident Klaus, ale Nečasova vláda, jejímž jste členem, to si uvědomte, pane Karl!

Autor: Jiřina Faltisová | úterý 22.1.2013 11:36 | karma článku: 28,72 | přečteno: 1312x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80