Kdo nám to tu vlastně vládne?

   Komu je prezident Zeman nepohodlný? Prezidentských voleb se zúčastnilo 4 958 576 voličů z celkových zhruba 7 990 000 oprávněných voličů. O čem to svědčí?Přesto se nás stále někdo snaží přesvědčit, že lidi politika nezajímá nebo že zvoleného prezidenta lidé neuznávají. 

   O přímé demokracii se už téměř nemluví. Změna volebního systému je prakticky nemožná. Služební zákon byla jen šaškárna Kalouska a spol. Kde to žijeme? Demagogie stále funguje. 

    Aby se odvedla pozornost od skutečných problémů, předhazují se lidem voloviny jako celospolečenský problém a  v tichosti nám dál škodí "známé firmy". To je tak ubohé a přece je s podivem, jak je to účinné. Mandát prezidenta je od skoro tří milionů lidí a jeho popularita v poslední době nebezpečně rostla. Proto bylo třeba znovu probudit fanatiky z prezidentské volby a znovu přiživit fámy o alkoholismu a vulgaritě. Kdo ale skutečně poslouchal celé Hovory z Lán? A kdo jen naskočil na vlnu: "kopněte si do Zemana, budete IN". Hlavně že se něco děje!

   Zeman je hrozbou pro ty, kteří nám stále vládnou svou demagogií a dál zdržují odhalování korupce a podivných machinací s církevním majetkem, Evropskými fondy, státními penězi atp. Vždyť k volebním urnám se v prezidentské volbě dostavilo skoro pět milionů voličů, co kdyby prezident vyhlásil referendum o přímé demokracii?

  Ono by se taky mohlo stát, že těch pár desítek nenažraných kmotrů by přišlo o svá privilegia. Plán byl jasný. Na Hrad buď Fišer a když vypadl tak pan spící. Jak se mohlo stát, že se tam objevil tak nebojácný a akční člověk, který co řekne, to také udělá? Vetoval Služební zákon, protože ho znehodnotili Kalousek a jemu podobní.

Ještě že máme pana Babiše, k němuž národ upíná své naděje. Jeho pracovitost je určitě mnoha lidem k zlosti, ale zatím na něj nemají. Když ho napadnou v médiích, on jim to vrátí. Je bohatý a není nenažraný, jako někteří kmotři. Co s ním? A on dál vybírá schopné ženy, které svou všestranností ovlivní politiku tak, že bude líp. Možná se dočkáme ještě v tomhle století, že ženy budou skutečně mužům rovny a nebudeme na asi 97 místě ze 146 sledovaných zemí. To je na panu Babišovi prostě to nejcennější. Nemá naučená gesta a proslovy, ale jedná a jde stále dopředu, kam si to naplánoval. Demagogové třeste se!

Okamura se také nevzdává a dál je vidět i slyšet, přesto že ho média ignorují. Pořád je šance. Ještě že se nemusíme spoléhat na naši veřejnoprávní televizi, ale máme internet. To je konkurence!

Autor: Jiřina Faltisová | úterý 18.11.2014 18:50 | karma článku: 34,58 | přečteno: 1775x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80