Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Díky pane prezidente!

 Řekla bych, že už lidé začínají mírnit nekritický obdiv k panu knížeti, když vidí, co všechno pan prezident zarazil. Jsem přesvědčená o tom, že ta pomlouvačná kampaň brzy skončí úplně. Vždyť i v Čt dochází k obměnám ve vedení a možná se dočkáme objektivních a vyvvážených zpráv.

  Prezident České republiky, pan Miloš Zeman, hovořil na půdě evropského parlamentu opět "spatra" a ke všemu anglicky. A já smekám před tím, jak to má v hlavě srovnané. Vždyť hovořit před takovým publikem deset minut a neopakovat se, nezamotat se do toho a hovořit tak, že to má spád a hlavně hlavu a patu, kdo to dokáže? A on mluví spatra vždy!

 Díky jeho krokům se uskutečnily nové volby bez toho, aby u nás tekla krev. A pan Kalousek může klidně štěkat, ale karavana jde dál. Ano, konečně jsou ministři ve svých funkcích a vláda může pracovat. A konečně se snad změní to příšerné divadlo v našem Parlamentu, když jej snímá televize. Díky hnutí ANO věřím, že se bude hovořit skutečně k věci, budou se projednávat důležité zákony a nebude se tam předvádět kdejaký šašek. 

Jsme na prahu nové existence, myslím. V dnešní době se už k informacím dostáváme celkem snadno, hlavně proto, že se nepodařilo ovlivnit Internet a že je dostupný pro valnou část lidí. Máme možnost nahlédnout pod pokličku bez toho, aby z nás nějaký přechytralý ignorant dělal blbce. 

Není to, myslím, přehnaný optimizmus, protože pan Babiš a ti, kteří se k němu přidali jsou si vědomi, že je na ně vidět a taky nám sdělují, co dělají a proč. Já si také myslím, že jsou v rozpočtu značné rezervy a když se vyloučí všelijací kmotři, bude peněz na splnění těch předvolebních slibů dost. Po důkladném  přezkoumání hospodaření na ministerstvech a ve státních firmách, budou-li následné úsporné kroky dobře připravené, jistě se podaří dostatek financí vrátit do rozpočtu a bude líp. A to je cíl hnutí. Úspěch tohoto uskupení ovlivňuje i značné zastpoupení žen. O tomto problému se jen nediskutuje, ale rovnou se řeší. Díky pane Babiši!

  Jediné z čeho mám obavy, je ČSSD, protože ta se od kmotrů neočistila a podle té aféry po volbách, pořád tam jde o koryta. Jsou tam lidé, nikoli z reálného života, ale takoví, kteří se pohybují dvě desítky let v tom vakuu Parlamentu, odtrženi od reality. Ale třeba se mýlím a pan Sobotka ještě překvapí.

 Prvním polistopadovým předsedou ČSSD byl zvolen Miloš Zeman. Časem byl ale vyšachován podobně jako Václav Klaus z ODS. Přesto tyhle dvě osobnosti zůstávají i když jiní nabubřelí řečníci už dávno upadli v zapomnění.

TOP 09 že by mělo nahradit ODS? Já si myslím, že tam není taková osobnost, aby se tak stalo a i Topka časem zanikne jako US, ODA atp. ODS má základy pevné a pokud se vrátí ke svým stanovám a demokratickým principům, podaří se jí obnovit důvěru voličů. 

Jen bych si přála, aby takové pokřivené hodnoty, jaké tady zavedli zakladatelé TOP 09 šly k šípku i s touto stranou. Že se vrátí do Parlamentu morálka, kterou tak pošramotil pan Schwanzenberg, Kalousek, Topolánek, Rath atd..

Že veřejnost bude na základě jistě objektivního zpravodajství nově vedené Čt si utvářet názor na našeho pana prezidenta podle jeho skutečných vystoupení a ne podle pomluv a propagandistických hesel, které TOP 09 tak vehementně šířila. Pan Miloš Zeman byl trochu zanedbaný samorost, ale pan prezident Miloš Zeman je diplomat, který nám rozhodně nikde ostudu nedělá. Jeho znalosti, sečtělost, famózní paměť a životní zkušenosti jsou jistě zdrojem jeho moudrosti. A proto je tento úřad v dobrých rukách.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřina Faltisová | neděle 2.3.2014 17:30 | karma článku: 24,54 | přečteno: 1520x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Zelenskyj ruší všechny zahraniční cesty, situace na frontě mu neumožňuje odjet

15. května 2024  9:34,  aktualizováno  14:45

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odkládá všechny zahraniční návštěvy. Uvedl to jeho mluvčí...

Moucha na útěku. Francie po krvavém útoku dál hledá vězně a jeho osvoboditele

15. května 2024  10:13,  aktualizováno  14:33

Ve Francii druhým dnem pátrají po uprchlém vězni a dalších čtyřech ozbrojených mužích, kteří při...

Vláda kývla na program návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45,  aktualizováno  14:31

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu schválila ve středu vláda. V první fázi by se...

Za mír demonstrujte s vašimi komunisty v Moskvě, sepsul Rouček Dostála

15. května 2024  14:25

Ve vysílání pořadu 360° CNN Prima News na téma Evropská unie a bezpečnost se pohádali kandidát za...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik