Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co zbývá, pane Zimolo? Demagogie, co jiného.

Pádné argumenty nejsou, musí se tedy útočit na city, zkreslovat, nálepkovat, odvádět pozornost, bagatelizovat, působit blahoskloně až otcovsky. Jako když hrách na stěnu hází. Smůla. Studenti mají podporu občanů!

Blog slečny Thanh Huyen Vu je opět marnou snahou přesvědčit o tom, že protest studentů není proti výsledku voleb, ale proti uzavření koalice mezi ČSSD A KSČM. Popisuje jednání pana Zimoly, které je ukázkou demagogie a manipulace za pomoci tisku. V komentářích pod článkem se nám zase vyřádili jedni a titíž demagogové a rádoby elity, hájící KSČM jako demokratickou stranu. Ale protože demagogie je jedinou zbraní těchto lidí, je třeba ji stále odkrývat a vysvětlovat, aby se lidé nenechávali přesvědčovat těmito taktickými volovinami.

Jen poznámka: národnost je vietnamská. Vietnamská soc. rep. je státní příslušnost. A pokud zde slečna studuje, i její podpis na petici je důležitý, stejně jako ostatní podpisy. 

Vyjádření soudružky Baborové byla vždy v souladu s jejím přesvědčením,  tedy že preferuje myšlenky komunistické strany tak, jak činila vždy. Její názory jsou nepřijatelné pro velkou většinu lidí v této zemi (nejprospěšnějším prezidentem byl Klement Gottwald atp.). Její argumenty, které jsem zaznamenala já, jsou přesně tou demagogií. Pořád dokola opakovala, že studenti jsou někým řízeni, což svědčí o tom, že neuznává názorovou vyzrálost u studentů středních škol a neustále vidí za jejich protesty třídního nepřítele.

  Ale studenti se nevyskytli ve společnosti dneska. Oni zde žijí v rodinách, vidí a dokáží si spojit i takovou skutečnost, že dnes se rodiče nemusí bát říkat dětem pravdu, jak tomu bylo za dob totality. Ten rozpor mezi tím, co nám kázali ve škole a co jsme slýchali doma, nebo spíš to jakési mlžení či nemluvení na háklivá témata, to už dnes není. Proto si mohou své názory dnešní studenti tříbit a ověřovat si jejich správnost či nesprávnost. Na to naši demagogové rádi zapomínají. Také ve sdělovacích prostředcích se objevují názory různé, ne jen ty jednosměrné a i zde se dá srovnávat. Studentům nejsou utajeny ani činy a důsledky činnosti komunistů za dob totality a jsou mnohem výmluvnější, protože se mnohdy bezprostředně týkali členů rodiny, kteří o nich už mluví bez skrupulí. Zkrátka  názory dnešních studentů jsou mnohem jistější, než kdy mohly být názory generace soudružky B.. Takže opakuji to, co už jsem psala dřív: adolescenti jsou dospělí lidé, jediné, co jim chybí, jsou zkušenosti - to nás učili na JU na Pedagogické fakultě. A já  dodávám, že i převzaté zkušenosti mají dnes význam, protože jsou nezkreslené ideologií.

A teď pan Zimola. Demagogie přímo ukázková. Na otázku :"Studenti jasně říkají, že jim vadí princip spolupráce ČSSD A KSČM. Odmítají vše, co je spojené s pojmem komunismus. To je zkrátka ideový střet, v němž konkrétně o soudružku Baborovou nejde."odpovídá :"Víte, já jsem ve čtvrtek se soudružkou Baborovou mluvil... Už ten začátek svědčí o neskutečně mocné snaze odvrátit pozornost od problému, zkreslit a zcela odvrátit význam otázky a apelovat na city lidí s takovou dávkou "lidskosti" jak to dovedou jen demagogové. Tak srdceryvně popisuje zdravotní stav soudružky a apeluje na studenty, že mohou mít na svědomí zdraví a možná i další život. To není hluchota pana Zimoly, ale jen ubohé úhybné manévry.

Další otázka:"Šimon Heller uvedl, že jim nezbývá než vaši neústupnost oplácet stejnou mincí. To nevěstí nic dobrého pro ČSSD. Koneckonců ve studentských prezidentských volbách nanečisto váš kandidát J.D. skončil poslední." Odpověď opět velkolepá:"Čelit nátlaku mladých lidí...jejich názory jsou pro mě důležité...já ale ctím demokratické principy svobodné volby, po nichž jsme před 23 lety volali. V politické soutěži komunisté uspěli..."Taktika - nejdříve mažu med kolem huby, jako že si názoru studentů vážím a hned buším do hlav, že demokraticky byli komunisté zvoleni... dál může pokračovat každý sám. Tato rétorika moc nápaditá není. Naopak, je to pořád dokola. Dovoluji si upozornit, že zřejmě hlasy voličů komunistů jsou opět ty rovnější, protože hlasy voličů ostatních stran jsou jaksi ignorovány. Pak je třeba studenty napadnout, že jejich protesty jsou nedemokratické, zřejmě proto, že jsou jiné a jaksi individuální, což je podle komunistů nepatřičné, protože názor smí vyjádřit pouze celek ve volbách. Kampak se nám ta demokracie poděla? Ví vůbec pan Zimola o čem to je? Demokracie je zřejmě časově vymezená jen pár okamžiky u volebních uren, jinak držet jazyk za zuby, že?

Na další otázky je reakce stejně demagogická. Hlavně se neustále vracet k zdravotnímu stavu soudružky a ty obavy vygradovat, že se i kámen musí ustrnout./zdroj Deník, Kateřina Perknerová/

 No a komentáře jsou opět v duchu hluchoty. Opět se opakují stejné plky, jako že studenti jsou figurky, hlasy voličů KSČM jsou jediné platné a demokratické. Jihočeši ostrouhali, to svědčí o ignoraci hlasů voličů jiných stran. Následuje pomlouvání představitelů těch jiných stran a obhajoba soudružky, jako že nekradla. Její názory se pro jistotu nekomentují. Jak otřepané a ubohé.

Další diskutéři už berou jako fakt, že protestují jen patnáctiletí, ostatní pro ně nejsou vidět ani slyšet. A opět odvedení pozornosti a "dobře" míněné rady, kde se mají tito, z ničeho nic najednou důležití studenti, angažovat, aby to bylo legitimní. Není to jasný protimluv? Můžete demokraticky protestovat jen proti tomu, co vám doporučíme MY. Studujete, učte se, zatím vás živíme, tak ticho.

Jsem ráda, že jsou takové studentky, které mají odvahu, schopnost a nedhled a píší zcela otevřeně a dokonce mají tu svatou trpělivost diskutovat. Demagogie neuspěje a snad časem na ní už nikdo neskočí.

Autor: Jiřina Faltisová | úterý 1.1.2013 14:48 | karma článku: 29,88 | přečteno: 1591x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik