Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čím je pan Babiš výjimečný?

   "Stydím se, že tu musím být". Pane Babiši, nejste politik. Jste nejspíš normální člověk a proto jste v šoku. Koalice s ČSSD je o tom, že i tohle je zavedená strana. Politici v ní jsou ti, kteří se tu učí dvacet let, jak se obohatit na úkor státu. Ovšem projev pana Babiše jsem si pustila několikrát za sebou, abych si užila slova normálního člověka mezi tou smečkou předvádějících se křiklounů.  

  Musím se vrátit k seriálu Ulice, kde najatý imagemaker se snaží předělat Lumíra Nykla k obrazu "moderního" politika. Lumír s ním ovšem vyběhne, protože má normální starosti se svým životem. A o tom to je. Ten, kdo se chce stát politikem, musí umět manipulovat s davem. Musí ovládat svá gesta aby působil věrohodně a jako že ví vše o všem, ačkoli ví prd. Vlastně ho to ani nezajímá. On dostal šanci zbohatnout a začlenit se mezi tu smetánku, aby se o něm mluvilo, psalo a četlo, aby se stal pojmem. 
Křísit ODS, která se takto již plně profesionalizovala, to je úkol hodný skutečného reka. Tedy spíš slovního ekvilibristy. Tohle předvádí pan Petr Fiala skutečně mistrně. Zabalit takové nesmysly do ušlechtilých keců o vyšších principech a nevypadat jako blbec, to je vskutku vrcholné umění. I zabarvení hlasu a takový ten vemlouvavý tón, to je jediná deviza, se kterou se dá ještě chvíli tohle všeobecně trapné divadlo hrát. Pan Kalousek už se zřejmě "vybral". Toho už si , myslím, neváží ani ti prostoduší, protože to jsme už na úrovni mateřské školky. Žalování typu : " On mi sebral kyblíček a támhleten lopatičku, já jsem to měl dřív" s tím už nikoho neoslní. To už i ten původní "knížecí fanatizmus" vyprchal. Tohle se už prostě obhajovat nedá.

Když se pak mezi takové kouzelníky připlete normální člověk, je očividně zaskočen. Mimořádná schůze parlamentu už probíhá několik dní a výsledek nikde. Ani nejmenší posun. Jen předvádění, chytání za slovo, ohánění se ústavním soudem, který je jaksi pod kontrolou zavedených politiků, ač se to vehementně vyvrací. Vždyť soud nerozhoduje o vině a trestu, ale o tom, zdali předložené důkazy jsou přípustné a dostatečné. Jakoby spíš hledal cestu, jak lumpy ochránit než sledoval výsledek jejich činnosti, který hovoří jasně. Například ti tři poslanci za ODS očividně seděli na finančně výhodných postech a zákon o restitucích, proti kterému se bouřilo osmdesát procent lidí minimálně, byl schválen i za přispění nepravomocně odsouzeného politika z ODS. Který, jako užitečný blbec posloužil a pak se vzepřel, když se ho chtěli ti "vyvolenější" jaksi zbavit.

A proti tomu skutečně spravedlivě rozhořčený prostý monolog pana Babiše, který je "na větvi" z toho divadla trapnosti, to je prostě balsám pro uši normálních lidí. Zřejmě se nemíní zapojit do toho divadla a stále odolává. Jestli to není tím, že on se obohatit nepotřebuje. Na toho obvyklé praktiky neplatí. Nemůže se mu podstrčit v sáčku od svačiny nějaký ten milionek, nebo si objednat článek v novinách či reportáž v televizi, která by lidem správně osvětlila co a jak. Ono to holt v dnešní době, kdy se lidé mezi sebou mohou spojit přímo a nepotřebují úplatné novináře a redaktory, není tak snadné. Ono je to spíš nemožné a jen ti pomalejší to odmítají brát na vědomí. Demagogie je odhalena jedna dvě a co zbývá? Nic. Uvědomte si to konečně páni politici!

A pane Babiši, vy se držte. My, normální, vám držíme palce a pořád jste naší nadějí na to, že tahle společnost začne fungovat normálně. Bez demagogie, bez těch VIP tlachalů a snad konečně bez té korupce. 

A pan Okamura? Ono to chce najít právě tu rovnováhu mezi tím, co je pro lidi dobré a co jaksi znemožňuje tuhle společnost nějak vést, aby to bylo pro lidi dobré i do budoucna. Nejen výhodné teď. Je třeba strategie a tu má dobrou, myslím, jak pan prezident Zeman, tak pan Babiš. To je strategie, která vede k vytčenému cíli. Aby to bylo dobré do budoucna.

Autor: Jiřina Faltisová | neděle 27.7.2014 14:16 | karma článku: 26,24 | přečteno: 1472x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik